E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ειδεχθή εγκλήματα που συγκλόνισαν το πανελλήνιο

Σοκαριστικές δολοφονίες που χαράχτηκαν στη μνήμη των Ελλήνων

Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ Δημοσίευση 29/8/2022 | 21:21

Ειδεχθή εγκλήματα που συγκλόνισαν το πανελλήνιο
Pixabay

Οι ιστορίες που αφορούν αποτρόπαιες δολοφονίες και ειδεχθή εγκλήματα πάντοτε προκαλούσαν δέος και ενδιαφέρον στον κόσμο.

Στην ιστορία της ελληνικής κοινωνίας υπάρχουν αρκετά εγκλήματα που απασχόλησαν την κοινή γνώμη κατά καιρούς, τόσο για την ιδιαιτερότητά τους, όσο και για το πόσο αποτρόπαια ήταν.

Παρακάτω παραθέτουμε μερικά από τα πιο γνωστά και στυγερά εγκλήματα της Ελλάδας που θυμόμαστε ως σήμερα με φρίκη.

Η Σπυριδούλα

Τη δεκαετία του '50, σε μια έπαυλη του Πειραιά, η 14χρονη Σπυριδούλα δούλευε ως υπηρέτρια, όπως άλλωστε και τα περισσότερα φτωχά κορίτσια από την επαρχία. Η έπαυλη ανήκε στην οικογένεια Βεϊζαδέ και η έφηβη εργαζόταν ακατάπαυστα χωρίς κανένα ρεπό. Κάποια στιγμή, τα αφεντικά της την κατηγόρησαν ότι έκλεψε 50 δραχμές, γεγονός το οποίο αρνήθηκε. Η τιμωρία που της επέβαλαν ξεπερνά κάθε διεστραμμένο μυαλό: την έδεσαν χειροπόδαρα σε ένα τραπέζι και τη ...σιδέρωσαν από πάνω έως κάτω. Τα εγκαύματα που απέκτησε ήταν απερίγραπτα. 

Η υπόθεση έγινε γρήγορα γνωστή και στο δικαστήριο η Σπυριδούλα περιέγραψε όλα όσα βίωνε σε αυτό το σπίτι. Οι θύτες τιμωρήθηκαν με 5,5 και 3,5 χρόνια φυλάκισης.

Κυριάκος Παπαχρόνης

Η ιστορία του δολοφόνου με το αγγελικό πρόσωπο. Στη μικρή κοινωνία της Δράμας, ο 14χρονος Παπαχρόνης συνευρέθηκε με μία ιερόδουλη η οποία τον αποκάλεσε ανίκανο. Η εμπειρία αυτή τον οδήγησε στο βιασμό πέντε γυναικών και στη δολοφονία άλλων δύο. Αυτό που τον ερέθιζε και τον εξωθούσε στα άκρα ήταν ο ήχος των τακουνιών. Αφού κατάφερε να συλληφθεί, έμεινε στη φυλακή 22 χρόνια, κατά τα οποία λάμβανε συνεχώς γράμματα από ερωτευμένες θαυμάστριες (!!). Πλέον, ζει στην επαρχία και έχει αρραβωνιαστεί.

Οι Σατανιστές της Παλλήνης

Τη δεκαετία του '90 ένα από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα της χώρας ήταν αυτό των Σατανιστών της Παλλήνης. Τρία άτομα, ο Ασημάκης Κατσούλας, ο Μάνος Δημητροκάλλης και η Δήμητρα Μαργέτη ήταν πίσω από την υπόθεση βιασμού δύο γυναικών, τις οποίες στη συνέχεια δολοφόνησαν και προσέφεραν ως θυσία στο Σατανά. Οι Σατανιστές καταδικάστηκαν το 1995. Σήμερα, ο Δημητροκάλης και Μαργιέτη έχουν ήδη αποφυλακιστεί, αλλά ο Ασημάκης Κατσούλας παραμένει φυλακισμένος στις αγροτικές φυλακές της Αγιάς στα Χανιά. 

Ο δολοφόνος που περιέφερε το κεφάλι του θύματος στους δρόμους

Το 2008 έναν ακόμα τρομακτικό έγκλημα συντάραξε τα δεδομένα της ελληνικής κοινωνίας και συγκεκριμένα της Σαντορίνης. Ο 31χρονος Θάνος Αρβανίτης, γυρνούσε στους δρόμους της Σαντορίνης, κρατώντας ένα μαχαίρι και το αιμόφυρτο κεφάλι της γυναίκας του, την οποία μόλις είχε δολοφονήσει μαζί με το σκύλο τους. Μετά από ένα κυνηγητό ωρών από την τοπική αστυνομία, κατάφερε να συλληφθεί και να καταδικαστεί σε 25 χρόνια κάθειρξη. 

Ο δολοφόνος που άκουγε κλασική μουσική

Ο 24χρονος Θεόφιλος Σεχίδης δολοφόνησε τον πατέρα του, τη μητέρα του, τη γιαγιά του, την αδελφή του και το θείο του. Σύμφωνα, με τον ίδιο ο λόγο που τους σκότωσε ήταν επειδή δεν του αποκάλυπταν ποια ήταν η πραγματική του μητέρα, ενώ κατά τα λεγόμενά του προσπάθησαν πρώτοι αυτοί να τον σκοτώσουν. Καθόλη τη διάρκεια άκουγε Τσαϊκόφσκι, ενώ στη συνέχεια τοποθέτησε τα κεφάλια των πτωμάτων στο ψυγείο. Αφού συνελήφθη, 3 μήνες μετά, καταδικάστηκε σε πέντε φορές ισόβια, ενώ το μόνο που ζήτησε από τος φύλακες ήταν να μπορεί να διαβάζει βιβλία και να ακούει κλασική μουσική!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εορτολόγιο: Πότε πέφτει του Αγίου Γεωργίου

Ιστορικά 23.04.2024
Το αιώνιο ερώτημα...

Η εποχή του Οzempic: Ένα φάρμακο που δημιούργησε κουλτούρα

Stories 23.04.2024
Η κουλτούρα της δίαιτας, την εποχή της υπερκατανάλωσης

Πως κάνουν τατουάζ οι φυλακισμένοι;

Stories 23.04.2024
Ο περιορισμός τους κάνει όλο και πιο εφευρετικούς

Το αρχαίο εpωτικό γκράφιτι που βρέθηκε σε ελληνικό νησί

Ιστορικά Χτες
Αφορούσε τη συνέυρεση δυο αντρών

Ένας άνδρας που ο κόσμος δεν του έδωσε την αναγνώριση που άξιζε

Πρόσωπα Χτες
Το επίτευγμά του και η αναγνώριση που δεν ήρθε

Εξωγήινοι: Οι 3 πιο γνωστές περιπτώσεις «στενών επαφών»

Stories Χτες
Κάποιοι είδαν, κάποιοι έκαναν ότι δεν είδαν

Παγκόσμια Ημέρα Γης: Ποιο είναι το μέλλον μας σε αυτό τον πλανήτη;

Περιβάλλον Χτες
To μέλλον διαγράφεται... ζεστό

4 εθνικοί ύμνοι που δεν έχουν καθόλου στίχους

Stories Προχτές
Ποιες χώρες δεν περιλαμβάνουν λόγια στον ύμνο τους

Ο Αγιος που έχει αφιερωμένη μόνο μια εκκλησία με το όνομά του σε όλη την Ελλάδα

Πρόσωπα Προχτές
Είχε ζήσει σαν ασκητής στο Αγιο Όρος

Ψωνίζεις μέσω TikTok; Τι πρέπει οπωσδήποτε να προσέξεις

Νέα Εποχή Προχτές
Το TikTok γέμισε μαγαζιά

Η έννοια της παραδοσιακής οικογένειας αλλάζει: Τι να περιμένουμε

Stories Προχτές
Tα παιδιά που γεννιούνται τώρα θα συναντήσουν τους περισσότερους από τους προπάππους τους, αλλά δεν θα έχουν πολλά αδέρφια ή ξαδέρφια και περισσότερες γυναίκες θα πεθάνουν μόνες