E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η φάρσα που κράτησε 40 χρόνια

Και ξεγέλασε πολύ κόσμο

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 3/8/2022 | 00:24

Η φάρσα που κράτησε 40 χρόνια
@tampabay.com

Ο Tony Signorini δεν είναι πολύ γνωστός έξω από το Clearwater της Φλόριντα. Εκεί όμως τον γνωρίζουν όλοι. Γιατί είναι αυτός που έκανε μια από της μεγαλύτερες και μακροβιότερες φάσης στην ιστορία της. Τη φάρσα του Γιγάντιου Πιγκουίνου.

Το 1948, οι ντόπιοι άρχισαν να βλέπουν στις παραλίες τεράστιες πατημασιές. Έμοιαζαν με πατημασιές πιγκουίνου, αλλά ήταν πολύ μεγαλύτερες. Ήταν η αρχή μιας φάρσας που δεν ξεγέλασε μόνο τους κατοίκους της πόλης, αλλά και τον φημισμένο ζωολόγο Ivan Sanderson.

Ένας κάτοικος είδε τα πρώτα χνάρια ένα πρωινό εκείνης της χρονιάς. Πρόσεξε πως ξεκινούσαν από τη θάλασσα και τα ακολούθησε για πάνω από 2 χιλιόμετρα, μέχρι που ξαναχάθηκαν μέσα στη θάλασσα. Είχαν μήκος 35 εκατοστών και πλάτος 28, οπότε αν και παρέπεμπαν σε πιγκουίνο, τα χνάρια ήταν πολύ μεγαλύτερα.

Σύντομα οι πατημασιές εμφανίστηκαν και σε άλλες παραλίες της περιοχής. Η είδηση άρχισε να γράφεται σε τοπικές εφημερίδες, με τον κόσμο να διχάζεται. Μερικοί μιλούσαν για απάτη οι υπόλοιποι πως ένας Γιγάντιος Πιγκουίνος ή κάποιο άλλο τέρας, έκοβε βόλτες στις παραλίες.

Ο Sanderson συμμετείχε σε αποστολές στην Αφρικανική ζούγκλα και έγινες ο πατέρας της ψευδοεπιστήμης της Κρυπτοζωολογίας, που ασχολείται με θρυλικά πλάσματα όπως το τέρας του Λοχ Νες. Αυτές οι πατημασιές έθρεψαν τις θεωρίες του και αποφάσισε να πάει στο Clearwater, ώστε να ερευνήσει την υπόθεση.

Βρήκε τις πατημασιές και πήρε ένα δείγμα για περαιτέρω μελέτη. Και το πόρισμα του ήταν πως δεν μπορούσε να είναι απάτη. Ονόμασε το πλάσμα “Old Three Toes”, και το περιέγραψε ως γκρι και κίτρινο με μέγεθος 3,5 μέτρα. Πίστευε ότι προκαλούσε μεγάλα κύματα, κλωτσώντας με τα δυνατά πόδια του το νερό.

Όλα αυτά τα είπε γιατί ισχυρίστηκε ότι το είδε. Ωστόσο, δεν ήταν έτσι τα πράγματα. Ο Signorini δούλευε σε συνεργείο και το αφεντικό του είχε την ιδέα, όταν είδε μια πατημασιά δεινοσαύρου στο National Geographic.

Σχεδίασαν ένα ζευγάρι ποδιών που έμοιαζαν με τη φωτογραφία και τα έβαλαν σε σίδηρο. Ο Signorini τα φορούσε και περπατούσε έτσι ώστε να πάει το μυαλό του κόσμου σε πιγκουίνο. Έκανε τις βόλτες του με αυτά για δέκα χρόνια. Αλλά όταν σταμάτησε δεν είπε σε κανέναν για αυτή. Έπρεπε να περάσουν 40 χρόνια για να το αποκαλύψει.

Το ότι περπατούσε πάντως για 10 χρόνια με αυτά τα παπούτσια 13 κιλών το καθένα, το λες και αφοσίωση στη φάρσα. Κάτι που την έκανε τελικά πολύ επιτυχημένη.

Πληροφορίες: ladbible.com

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ που θέλει να επαναφέρει την μονομαχία με πιστόλια

Stories 26.04.2024
Μαι μεσαιωνική πρακτική που ίσως θα επιστρέψει;

Ο διάσημος φωτογράφος που βίαζε και σκότωνε μοντέλα στα 70s

Stories 26.04.2024
«Μάγευε» τα θύματά του για να τα αποπλανήσει

Ποια είναι η Caitlin Clark που αλλάζει το μέλλον του μπάσκετ για τις γυναίκες

Πρόσωπα Χτες
Αναμόρφωσε πλήρως το κολεγιακό μπασκετικό τοπίο

Το γκράφιτι που άλλαξε τον κόσμο

Νέα Εποχή Χτες
Μερικά από τα πιο διάσημα έργα street art που λάτρεψε ο κόσμος

5 πολιτικοί που δολοφονήθηκαν τον 21ο αιώνα

Πρόσωπα Χτες
Για διάφορους λόγους

Αντρας που έφυγε από την Αγγλία το 2008, εγκλωβίστηκε στην Αιθιοπία για 16 χρόνια

Stories Προχτές
Εχασε το ταξιδιωτικό του έγγραφο για τους πρόσφυγες και δεν μπορούσε να επιστρέψει στην οικογένειά του

Η συγγραφέας που υπερασπίζεται τους άντρες και κάνει πάταγο στη Βρετανία

Stories Προχτές
Είναι κι αυτοί θύματα της πατριαρχίας

Αυτό το νησί έχει την καλύτερη παραλία στον κόσμο

Περιβάλλον Προχτές
Σύμφωνα με τους Travel Experts, αξίζει να το επισκεφτείς!

Εορτολόγιο: Πότε πέφτει του Αγίου Γεωργίου

Ιστορικά 23.04.2024
Το αιώνιο ερώτημα...