E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ένα password που οι χάκερς θα χρειαστούν 41 χρόνια για να το σπάσουν

Τι θα πρέπει να αποφύγουμε

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/7/2022 | 00:17

Ένα password που οι χάκερς θα χρειαστούν 41 χρόνια για να το σπάσουν
@MargJohnsonVA via Twenty20

Τα password που βάζουμε σε διάφορους λογαριασμούς και υπηρεσίες μπορεί να φαίνεται μια εύκολη και άμεση διαδικασία, αλλά είναι πολύ σημαντική, γιατί αν κάποιος από τους λογαριασμούς παραβιαστεί, τότε τα προσωπικά μας δεδομένα θα διαρρεύσουν. Ίσως και τα χρήματά μας. Πολλοί είναι εκείνοι που σπάνε το κεφάλι τους για να λύσουν μια δύσκολη εξίσωση: ένα ασφαλές password που θα μπορούν να το θυμούνται ταυτόχρονα.

Μια TikToker έδωσε μερικές συμβουλές ως προς αυτό που έγιναν viral. Περιέγραψε, λοιπόν, τα βήματα που πρέπει να κάνουμε για να φτιάξουμε ένα τέλειο password, ώστε οι χάκερς «να χρειάζονται 41 χρόνια» για να τα σπάσουν.

Όπως αναφέρει η The Sun, η TikToker Katlin γνωστή με το ψευδώνυμο cybersecuritygirl, ανέβασε πρόσφατα ένα βίντεο στο οποίο λέει πως οι χάκερς θέλουν μόνο ένα δευτερόλεπτο για να σπάσουν ένα password που αποτελείται από έξι ή επτά χαρακτήρες, ενώ αν έχει οκτώ, τότε χρειάζονται μια ώρα.

Η πρόταση της είναι η εξής. Να δημιουργήσουμε ένα password με 11 χαρακτήρες, το οποίο θα πρέπει να περιέχει αριθμούς, γράμματα και σύμβολα και καθόλου γνωστές λέξεις και ονόματα. Έτσι, όπως λέει, «οι χάκερς θα χρειαστούν 41 χρόνια για να αποκτήσουν τον κωδικό σας» και ταυτόχρονα να έχουν πρόσβαση σε όλα τα προσωπικά σας δεδομένα.

@cybersecuritygirl How long would it take for a hacker to crack YOUR passwords #hacked #hacker #cybersecurityexpert #protectyourdata #dataprotection #databreach #cybersecurity #techtok #techtips #steminist #FrunktheBeat #katespadenycabana @cybersecuritygirl ♬ About Damn Time - Lizzo

Το βρετανικό Uswitch λέει πως ορισμένοι κωδικοί θα πρέπει σίγουρα να αποφεύγονται. Και αυτό γιατί μπορεί εύκολα να τους θυμάστε, αλλά η παραβίαση τους είναι ακόμα πιο εύκολη.

Ένα πολύ συνηθισμένο λάθος, είναι οι κοινές φράσεις, ή τα μοτίβα, που έχουν μια πολύ μικρή αλλαγή στο τέλος. Οι περισσότεροι θεωρούν πως αυτή η μικρή αλλαγή θα μπερδέψει τον χάκερ. Όπως για παράδειγμα ο κωδικός «12345» ‘η το «12345» μαζί με κάποιο όνομα.

Στην πραγματικότητα αν χρησιμοποιήσετε κάποιον τέτοιο κωδικό βοηθάτε τους χάκερ, καθώς το πρώτο σκέλος σπάει εύκολα και επικεντρώνονται στο δεύτερο, ψάχνοντας λύση για λιγότερους χαρακτήρες.

Ένα άλλο λάθος είναι να βάζουμε ήμερα γενεθλίων ή ονόματα αγαπημένων προσώπων στο password. Το Uswitch λοιπόν προτείνει να χρησιμοποιούνται λέξεις ή φράσεις που θα θυμάστε εύκολα, οι οποίες θα πρέπει να περιέχουν γράμματα, σύμβολα και αριθμούς.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποια είναι η Caitlin Clark που αλλάζει το μέλλον του μπάσκετ για τις γυναίκες

Πρόσωπα 25.04.2024
Αναμόρφωσε πλήρως το κολεγιακό μπασκετικό τοπίο

Το γκράφιτι που άλλαξε τον κόσμο

Νέα Εποχή 25.04.2024
Μερικά από τα πιο διάσημα έργα street art που λάτρεψε ο κόσμος

5 πολιτικοί που δολοφονήθηκαν τον 21ο αιώνα

Πρόσωπα 25.04.2024
Για διάφορους λόγους

Αντρας που έφυγε από την Αγγλία το 2008, εγκλωβίστηκε στην Αιθιοπία για 16 χρόνια

Stories Χτες
Εχασε το ταξιδιωτικό του έγγραφο για τους πρόσφυγες και δεν μπορούσε να επιστρέψει στην οικογένειά του

Αυτό το νησί έχει την καλύτερη παραλία στον κόσμο

Περιβάλλον Χτες
Σύμφωνα με τους Travel Experts, αξίζει να το επισκεφτείς!

Εορτολόγιο: Πότε πέφτει του Αγίου Γεωργίου

Ιστορικά Προχτές
Το αιώνιο ερώτημα...

Η εποχή του Οzempic: Ένα φάρμακο που δημιούργησε κουλτούρα

Stories Προχτές
Η κουλτούρα της δίαιτας, την εποχή της υπερκατανάλωσης

Πως κάνουν τατουάζ οι φυλακισμένοι;

Stories Προχτές
Ο περιορισμός τους κάνει όλο και πιο εφευρετικούς