LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ρασέλ Κεκέ: Η νίκη της καμαριέρας για μια θέση στη γαλλική Εθνοσυνέλευση

Κάτι έχει αλλάξει στις τελευταίες εκλογές στη Γαλλία

Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ Δημοσίευση 21/6/2022 | 00:01

Ρασέλ Κεκέ: Η νίκη της καμαριέρας για μια θέση στη γαλλική Εθνοσυνέλευση
Twitter

Στην περιφέρεια Βαλ-ντε-Μαρν, της Γαλλίας, μια καμαριέρα, συνδικαλίστρια, η Ρασέλ Κεκέ κατάφερε να νικήσει την Ολυμπιονίκη κολυμβήτρια και πρώην υπουργό Αθλητισμού του Μακρόν, Ροξάνα Μαρακινό, η οποία ήταν υποψήφια με τον προεδρικό συνασπισμό κομμάτων.

Η Κεκέ ήταν υποψήφια με την Ενωμένη Αριστερά (NUPES) και κατάφερε να συγκεντρώσει το 51,38 % των ψήφων στις εκλογές της 19ης Ιουνίου, ενώ η Μαρακινό συγκέντρωσε το 48,62%.

Η Κεκέ δημοσίευσε τη νίκη της στο Twitter, γράφοντας χαρακτηριστικά «Η Εθνοσυνέλευση θα τρέμει!» και, όπως δήλωσε στον Τύπο, μέσα από την εκλογή της θέλει να κάνει τους αόρατους …ορατούς! Πιο συγκεκριμένα ανέφερε «Απόψε, είμαι βουλευτής, εκλεγμένη βουλευτής, δεν μπορώ καν να πω τη λέξη: ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ! Είμαι η φωνή των άφωνων. Είμαι υπηρέτρια, είμαι καθαρίστρια, φύλακας, βοηθός φροντίδας, βοήθεια στο σπίτι, είμαι όλες αυτές οι αόρατες δουλειές. Και στην Εθνοσυνέλευση, αυτές οι δουλειές θα είναι ορατές»

 

Η ζωή της Ρασέλ Κεκέ

Η νέα βουλευτής της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης δεν είχε μια «ρόδινη» ζωή. Γεννήθηκε το 1974 στο Αμπόμπο της Ακτής Ελεφαντοστού και είναι κόρη πωλήτριας ρούχων κι ενός οδηγού λεωφορείου. Ο ξαφνικός θάνατος της μητέρας της όταν η Ρασέλ ήταν 12 ετών, την έριξε στη σκληρή πραγματικότητα. Αναγκάστηκε να αφήσει το σχολείο και να πιάσει δουλειά σε κομμωτήριο και να φροντίσει τα τέσσερα μικρότερα αδέρφια της. Το 1999, σε ηλικία 24 ετών, μετανάστευσε στη Γαλλία, όπου εργάστηκε στο κομμωτήριο του θείου της στο Παρίσι, στη συνέχεια ως ταμίας, ως βοηθός ηλικιωμένων στο σπίτι και τέλος ως καμαριέρα. Επί 15 χρόνια, εργαζόταν σε άθλιες συνθήκες, καθαρίζοντας έως και 40 δωμάτια την ημέρα, για μια γνωστή αλυσίδα οικονομικών ξενοδοχείων, ενώ αμειβόταν με μισθούς πείνας.

Το 2015 κατάφερε να πάρει τη γαλλική υπηκοότητα και το 2019, μαζί με άλλες 27 αφρικανικής καταγωγής συναδέλφους της, χύθηκαν στους δρόμους απαιτώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και μισθούς αντάξιους των ωρών εργασίας τους. Ύστερα από 22 μήνες συνεχούς κινητοποίησης, κατάφεραν να διπλασιάσουν το μισθό τους από 250 σε 500 ευρώ και εξασφάλισαν την πληρωμή των υπερωριών τους, όπως κι ένα μικρό επίδομα γευμάτων.

Τον τελευταίο χρόνο, η Ρασέλ Κεκέ εξακολουθεί να εργάζεται στην ίδια αλυσίδα ξενοδοχείων σε καλύτερη θέση, επιθεωρώντας περί τα 100 δωμάτια την ημέρα. Έπειτα, όμως, από την τεράστια νίκη της στις γαλλικές εκλογές, θα αφήσει τη θέση της για να καθίσει στα έδρανα της Εθνοσυνέλευσης της Γαλλίας και να κάνει αυτό που με το σθένος που τη διακρίνει μπορεί καλύτερα: να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των αδυνάτων και να διεκδικήσει ίσες ευκαιρίες για όλους!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η γέφυρα για την τέλεια selfie που φτιάχτηκε για ερωτευμένα ζευγάρια

Ωραίες Εικόνες 20.04.2024
Έχει ένα κενό 30 εκατοστών που δεν επιτρέπει αυτοκίνητα

Η γιαγιά της Helena Bonham Carter ήταν διάσημο ιστορικό πρόσωπο, εξίσου περίεργο και εκκεντρικό

Άνθρωποι 20.04.2024
Η cool πρόγονος της ηθοποιού είχε υψηλές γνωριμίες

Ο δολοφόνος που σκότωνε ερωτευμένα ζευγαράκια, και δεν πιάστηκε ποτέ

Άνθρωποι 20.04.2024
O Ζόντιακ ήταν ένας κατά συρροήν δολοφόνος, που έδρασε στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Καλιφόρνια

Γιατί οι Ιάπωνες σερβιτόροι δεν παίρνουν φιλοδωρήματα

ΝΕΑ 20.04.2024
Πότε είναι ΟΚ να αφήσετε φιλοδώρημα στην Ιαπωνία

H γυναίκα που έγινε διάσημη ως η πιο ευέλικτη αθλήτρια όλων των εποχών

Άνθρωποι 20.04.2024
Lottie Dod, αθλήτρια και πέντε φορές πρωταθλήτρια του Wimbledon

Οι μαύρες χήρες του Λίβερπουλ: H ιστορία των πανούργων γυναικών

Ιστορικά 20.04.2024
Η μία δεν δίστασε να σκοτώσει το παιδί της

Πού πήγαν μετά θάνατον ο Αδάμ και η Εύα; Η ερώτηση που δεν απαντά η Βίβλος

Ιστορικά Χτες
Υπάρχει όντως ένα ερώτημα εδώ που δεν έχει ξεκάθαρη απάντηση

Το υγρό που θα αντικαταστήσει τη βενζίνη και το έχουμε όλοι στα σπίτια μας

Τεχνολογία Χτες
Οι προσπάθειες που γίνονται από τους κατασκευαστές οχημάτων