E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πως να μην είσαι «βαρετός» σύμφωνα με έναν ειδικό

Το μόνο χειρότερο από το να βαριέσαι, είναι να είσαι βαρετός...

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/6/2022 | 00:09

Πως να μην είσαι «βαρετός» σύμφωνα με έναν ειδικό
@JulieK via Twenty20

Τα τελευταία 15 χρόνια, ο κοινωνικός ψυχολόγος Wijnand Van Tilburg ερευνά επισταμένα τη βαρεμάρα, ώστε να καταλάβει τις συνέπειές της. Και παρόλο που δεν το περίμενε, ανακάλυψε ότι η βαρεμάρα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.

Η βαρεμάρα έχει αρνητικές συνέπειες. Οι άνθρωποι που βαριούνται γίνονται πιο αρνητικοί και πιο επιθετικοί απέναντι σε άλλους, γιατί τους κάνει να αισθάνονται καλύτερα με τον εαυτό τους. Παρολ’ αυτά, η βαρεμάρα σπρώχνει τους ανθρώπους να ψάξουν καινούργια πράγματα, τα οποία θεωρούν σημαντικά ή πολύτιμα. Η βαρεμάρα συνήθως σε οδηγεί στη νοσταλγία, με τους ανθρώπους να βρίσκουν ενδιαφέρον και άνεση στο να αναπολούν το παρελθόν.

Στην μελέτη του με τίτλο «Boring People: Stereotype Characteristics, Interpersonal Attributions, and Social Reactions», ο Tilburg προσπάθησε να αποκτήσει μια πιο βαθιά γνώση ως προς το τι κάνεις τους ανθρώπους στερεοτυπικά «βαρετούς». Για να φέρει εις πέρας τη μελέτη, ο Tilburg και οι ομάδα του ρώτησαν πάνω από 500 ανθρώπους για τις δουλειές και τα χόμπι που θεωρούσαν περισσότερο «βαρετά». Ύστερα τους ρώτησαν να κάνουν μια λίστα με τα χαρακτηριστικά που συσχέτιζαν τους ανθρώπους με αυτές τις δουλειές.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι εθελοντές που συμμετείχαν στην έρευνα κατέταξαν την ανάλυση δεδομένων, τη λογιστική, τη φορολογία/ασφάλιση, την καθαριότητα και τις τράπεζες ως τις πέντε πιο βαρετές δουλειές. Αλλά ενώ που οι άνθρωποι έβρισκαν βαρετά την ανάλυση δεδομένων αλλά και τα μαθηματικά, θεωρούσαν πως οι επιστήμονες είναι συναρπαστικοί, παρόλο που ένα τεράστιο μέρος της δουλειά του επιστήμονα είναι η ανάλυση δεδομένων. Προκύπτει λοιπόν μια συμβουλή: παραπλανήστε έστω και ελάχιστα τους ανθρώπους και εκείνοι μπορεί να νομίζουν ότι είστε βαρετοί.

Τα πιο «βαρετά» χόμπι όπως λέει η έρευνα, ήταν ο ύπνος, η θρησκεία, το να βλέπεις τηλεόραση, να παρατηρείς ζώα και τα μαθηματικά. Δηλαδή θεωρείται βαρετό να κοιμόμαστε;

Οι στερεοτυπικά «βαρετοί» άνθρωποι δεν έχουν ενδιαφέροντα, καθόλου χιούμορ, καμία γνώμη ή παραπονιούνται πολύ. Τα άτομα με αυτά τα χαρακτηριστικά ήταν πιο πιθανό να θεωρηθούν αυτόματα ως ανίκανα και ψυχρά, ακόμα κι αν ήταν πολύ ικανά στη δουλειά τους. Φαίνεται επίσης ότι οι βαρετοί άνθρωποι μιλούσαν είτε πολύ, είτε πολύ λίγο.

Αν λοιπόν δεν θέλετε να είστε βαρετοί, σύμφωνα με τη γνώμη των συμμετεχόντων, αυτό που δεν πρέπει να κάνετε είναι να μην κοιμάστε πολύ, να μην προσεύχεστε ή να ασχολείστε με τα μαθηματικά. Να μη μιλάτε πολύ και να μη μιλάτε λίγο. Αυτό μάλλον που πρέπει να κάνετε, είναι να μιλάτε όσο πρέπει. Δύσκολο; Ναι, αλλά όπως φαίνεται γίνεται.

Πληροφορίες: vice.com

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ που θέλει να επαναφέρει την μονομαχία με πιστόλια

Stories 26.04.2024
Μαι μεσαιωνική πρακτική που ίσως θα επιστρέψει;

Ο διάσημος φωτογράφος που βίαζε και σκότωνε μοντέλα στα 70s

Stories 26.04.2024
«Μάγευε» τα θύματά του για να τα αποπλανήσει

Ποια είναι η Caitlin Clark που αλλάζει το μέλλον του μπάσκετ για τις γυναίκες

Πρόσωπα Χτες
Αναμόρφωσε πλήρως το κολεγιακό μπασκετικό τοπίο

Το γκράφιτι που άλλαξε τον κόσμο

Νέα Εποχή Χτες
Μερικά από τα πιο διάσημα έργα street art που λάτρεψε ο κόσμος

5 πολιτικοί που δολοφονήθηκαν τον 21ο αιώνα

Πρόσωπα Χτες
Για διάφορους λόγους

Αντρας που έφυγε από την Αγγλία το 2008, εγκλωβίστηκε στην Αιθιοπία για 16 χρόνια

Stories Προχτές
Εχασε το ταξιδιωτικό του έγγραφο για τους πρόσφυγες και δεν μπορούσε να επιστρέψει στην οικογένειά του

Η συγγραφέας που υπερασπίζεται τους άντρες και κάνει πάταγο στη Βρετανία

Stories Προχτές
Είναι κι αυτοί θύματα της πατριαρχίας

Αυτό το νησί έχει την καλύτερη παραλία στον κόσμο

Περιβάλλον Προχτές
Σύμφωνα με τους Travel Experts, αξίζει να το επισκεφτείς!

Εορτολόγιο: Πότε πέφτει του Αγίου Γεωργίου

Ιστορικά 23.04.2024
Το αιώνιο ερώτημα...