E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι απίστευτες χρεώσεις στις υπηρεσίες υγείας της Αμερικής

Τρεις περιπτώσεις που δε θα πιστεύετε στα μάτια σας

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 21/5/2022 | 00:03

Οι απίστευτες χρεώσεις στις υπηρεσίες υγείας της Αμερικής

Χρεώθηκε 40 $ "για το κλάμα" σε ένα ραντεβού με γιατρό - Πες μου ότι ζεις στην Αμερική χωρίς να μου πεις ότι ζεις στην Αμερική

Η Camille Johnson, 25 ετών, μια YouTuber, μοιράστηκε μια φωτογραφία του ιατρικού λογαριασμού. «Η μικρή μου αδερφή παλεύει πραγματικά με μια κατάσταση υγείας τον τελευταίο καιρό και επιτέλους πήγε να δει έναν γιατρό. Της χρέωσαν 40 δολάρια επειδή έκλαψε», έγραψε στη λεζάντα της φωτογραφίας σε ένα tweet.

Σημείωσε επίσης ότι αυτό το κλάμα της κόστισε περισσότερο από τρεις εξετάσεις. Ισχυρίστηκε δε ότι ο γιατρός στην ανώνυμη ιατρική μονάδα παρατήρησε τα δάκρυα της αδερφής της, αλλά δεν είπε τίποτα.

«Δεν μίλησε ποτέ με έναν ειδικό, δεν παραπέμφθηκε σε κανέναν, δεν συνταγογραφήθηκε τίποτα και δεν έκαναν τίποτα για να βοηθήσουν στην ψυχική της υγεία».

«Χρειαζόμαστε μια δραστική αλλαγή στον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης και σκέφτηκα ότι η κοινή χρήση μιας πραγματικής ιστορίας στο διαδίκτυο θα ήταν ένας καλός τρόπος για να ανοίξουμε τη συζήτηση και να βοηθήσουμε να υποστηρίξουμε την αλλαγή», είπε. 

Η viral ανάρτηση πυροδότησε μια συζήτηση για τις πολύ περίεργες και υψηλές τιμές της ιατρικής περίθαλψης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η χρήστης του Twitter Lauren Cugliotta απάντησε στην ανάρτηση της Johnson με μια φωτογραφία του δικού της ιατρικού λογαριασμού που δείχνει πως χρεώθηκε σχεδόν 2.000 $ για κάτι που λεγόταν "γυναικείες υπηρεσίες" - το οποίο είπε ότι οι γιατροί εξήγησαν ότι ήταν το κόστος ενός τεστ εγκυμοσύνης.

Έγραψε στη λεζάντα της φωτογραφίας: «1.902 δολάρια για να κατουρήσω σε ένα τεστ εγκυμοσύνης».

Μια άλλη γυναίκα που ισχυρίστηκε ότι ήταν νοσοκόμα σχολίασε ότι η κόρη της χρεώθηκε 44 δολάρια για το ότι μια νοσοκόμα άγγιξε το μωρό της όταν εκείνη γεννούσε.

«Με άλλα λόγια, όταν πήρε στα χέρια της τον εγγονό μου στο στήθος της μετά την κοπή του ομφάλιου λώρου. Υποθέτω ότι η εναλλακτική ήταν να τον αφήσει να πέσει στο πάτωμα;» έγραψε στο tweet.

Ένας χρήστης του Twitter ισχυρίστηκε ότι χρεώθηκε 250 δολάρια αφού ένας γιατρός απλά πέρασε από το δωμάτιό τους για να τους πει ένα γεια.

«Μια φορά, πήγα στο νοσοκομείο λόγω της νόσου του Crohn. Ο γιατρός του νοσοκομείου είπε ότι ένας ειδικός θα σταματούσε από το δωμάτιό μου πριν πάρω εξιτήριο. Ο γιατρός είπε γεια, μου έδωσε μια επαγγελματική κάρτα και είπε ότι πρέπει να τον καλέσω για ραντεβού. Αργότερα μου έστειλε έναν λογαριασμό 250 $. Έβαλα την επαγγελματική του κάρτα σε έναν φάκελο με τον λογαριασμό και ένα σημείωμα που έλεγε ότι ξέρω μόνο ένα επάγγελμα που χρεώνει για κοινωνικές κλήσεις και δεν ήταν τόσο διασκεδαστικός. Δεν τους άκουσα ξανά», μοιράστηκαν.

Μια πρόσφατη μελέτη του Kaiser Family Foundation διαπίστωσε ότι οι μισοί Αμερικανοί ενήλικες είπαν ότι ανέβαλαν ή παρέλειψαν κάποιο είδος υγειονομικής ή οδοντιατρικής φροντίδας τον περασμένο χρόνο λόγω του κόστους.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εορτολόγιο: Πότε πότε πέφτει του Αγίου Γεωργίου

Ιστορικά 23.04.2024
Το αιώνιο ερώτημα...

Η εποχή του Οzempic: Ένα φάρμακο που δημιούργησε κουλτούρα

Stories 23.04.2024
Η κουλτούρα της δίαιτας, την εποχή της υπερκατανάλωσης

Πως κάνουν τατουάζ οι φυλακισμένοι;

Stories 23.04.2024
Ο περιορισμός τους κάνει όλο και πιο εφευρετικούς

Το αρχαίο εpωτικό γκράφιτι που βρέθηκε σε ελληνικό νησί

Ιστορικά Χτες
Αφορούσε τη συνέυρεση δυο αντρών

Ένας άνδρας που ο κόσμος δεν του έδωσε την αναγνώριση που άξιζε

Πρόσωπα Χτες
Το επίτευγμά του και η αναγνώριση που δεν ήρθε

Εξωγήινοι: Οι 3 πιο γνωστές περιπτώσεις «στενών επαφών»

Stories Χτες
Κάποιοι είδαν, κάποιοι έκαναν ότι δεν είδαν

Παγκόσμια Ημέρα Γης: Ποιο είναι το μέλλον μας σε αυτό τον πλανήτη;

Περιβάλλον Χτες
To μέλλον διαγράφεται... ζεστό

4 εθνικοί ύμνοι που δεν έχουν καθόλου στίχους

Stories Προχτές
Ποιες χώρες δεν περιλαμβάνουν λόγια στον ύμνο τους

Ο Αγιος που έχει αφιερωμένη μόνο μια εκκλησία με το όνομά του σε όλη την Ελλάδα

Πρόσωπα Προχτές
Είχε ζήσει σαν ασκητής στο Αγιο Όρος

Ψωνίζεις μέσω TikTok; Τι πρέπει οπωσδήποτε να προσέξεις

Νέα Εποχή Προχτές
Το TikTok γέμισε μαγαζιά

Η έννοια της παραδοσιακής οικογένειας αλλάζει: Τι να περιμένουμε

Stories Προχτές
Tα παιδιά που γεννιούνται τώρα θα συναντήσουν τους περισσότερους από τους προπάππους τους, αλλά δεν θα έχουν πολλά αδέρφια ή ξαδέρφια και περισσότερες γυναίκες θα πεθάνουν μόνες