LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

5 εναλλακτικές για όποιον θέλει τώρα να εγκαταλείψει το Twitter

Μετά την απόκτησή του από τον Elon Musk

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 4/5/2022 | 01:31

5 εναλλακτικές για όποιον θέλει τώρα να εγκαταλείψει το Twitter
@theguardian.com

Μπορεί ο Elon Musk να θέλει απλά να προσθέσει κάποια στοιχεία στο νέο του απόκτημα, το Twitter, αλλά υπάρχουν ήδη πολλοί χρήστες που θέλουν να το εγκαταλείψουν.

Οι χρήστες ήδη αναζητούν κάποιες εναλλακτικές και από μόνο του αυτό μας έκανε να τις αναζητήσουμε στο διαδίκτυο και να δούμε τι μέρος του λόγου είναι. Και μάλιστα δεν υπάρχουν λίγες. Ποιες από αυτές είναι οι πιο αξιόλογες; Το ψάξαμε λίγο και σας προτείνουμε 5 από αυτές, αν το πουλάκι του Twitter πέταξε οριστικά για εσάς…

Counter Social

Το Counter Social της Jester ακολουθώντας ένα πολύ παρόμοιο format με το Twitter. Μπορείς να μοιραστείς αναρτήσεις με το πολύ 500 χαρακτήρες, αλλά δεν υπάρχουν διαφημίσεις, bots και trolls, καθώς και μηδενική ανοχή σε «εχθρικά έθνη», όπως αναφέρει η ίδια η πλατφόρμα.

Έχει ήδη πέσει ύστερα από μεγάλη ζήτηση, οπότε είναι ήδη αρκετά δημοφιλής. Έχει πολύ ωραίες δυνατόιτητες αν τις εξερευνήσεις, με πιο χαρακτηριστική τα COSO Groups, είναι κοινότητες στις οποίες μπορείτε να συμμετάσχετε ή να δημιουργήσετε με βάση τα γούστα και τις προτιμήσεις σας. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό μέρος αν είσαι δημιουργικός, ώστε να δικτυωθείς και να μοιραστείς δουλειές, ευκαιρίες, ακόμη και hacks.

Mastodon

@livemint.com

Ίσως το mastodon είναι το κοινωνικό δίκτυο που μοιάζει περισσότερο με το Twitter. Ακολουθεί το ίδιο σκεπτικό του «micro-blogging», αλλά υπάρχουν τα λεγόμενα «Mastodon Instances». Όταν μπαίνεις για πρώτη φορά στην πλατφόρμα, ως προς το τι θα ήθελες να εμφανίζεται στον «τοίχο» σου. Σύμφωνα με τις απαντήσεις σου, μπορείς να σε ένα «instance” το οποίο είναι κομμένο και ραμμένο στις προτιμήσεις σου.

Με τους σέρβερ να έχουν ο καθένας τους δικούς τους κανόνες και τους δικούς τους συντονιστές, θα μπορείτε να είστε σίγουροι ότι η ροή πληροφοριών έχει φτιαχτεί αποκλειστικά για εσάς. Οπότε προσέξτε τις απαντήσεις σας και σε πιο «instance» θα καταλήξετε.

Ello

@voonze.com

Αν είχατε μπει στο Twitter για να δείξετε τις καλλιτεχνικές σας ανησυχίες αλλά βρεθήκατε

μπροστά σε ένα αδιάφορο κοινό, τότε το Ello είναι ότι πρέπει για εσάς. Περιγράφει κατ’ αρχάς τον εαυτό του ως «μια παγκόσμια κοινότητα καλλιτεχνών», φτιαγμένο από καλλιτέχνες για καλλιτέχνες.

Είναι γεμάτο λοιπόν με καλλιτέχνες, δημιουργούς, συγγραφείς κ.α. Είτε σας αρέσεις λοιπόν η αρχιτεκτονική, η φωτογραφία, το σχέδιο, η μουσική, το γράψιμο και πολλά άλλα, μπορείτε να βρείτε ανθρώπους στο Ello που σκέφτονται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.

Reddit

@adweek.com

Το πιο δημοφιλές της πεντάδας, το reddit βασίζεται σε ενδιαφέροντα και στα groups. Οπότε αν έχετε πολύ ενδιαφέρον για κάτι, μπορείτε να βρείτε ένα subreddit και να γράφετε με τις ώρες. Το Reddit είναι γνωστό για το «φρέσκο» και «καλό» περιεχόμενό του, οπότε με το να είσαι στο Reddit θα παραμένεις ενημερωμένος με τα τελευταία νέα και trends. Τα περισσότερα συμβαίνουν μέσα στα subreddits τα οποία έχουν τους δικούς τους κανόνες. Οπότε αν δεν σας αρέσει το κοινό κάποιου group μπορείτε να φύγετε και να δοκιμάσετε κάποιο άλλο.

Plurk

@lifewire.com

To Plurk διαφημίζει τον εαυτό του ως το «κοινωνικό δίκτυο των αλλόκοτων», αλλά θα βρείτε πολλά θέματα συζήτησης σε αυτό, από πλέξιμο μέχρι και σειρές και ταινίες. Αν και η πλειονότητα των θεμάτων έχουν σχέση με την ασιατική κουλτούρα, μιας και η εταιρεία εδρεύει στην Ταϊβάν.

Το καλό είναι πως επιτρέπει ανώνυμες αναρτήσεις, οπότε μπορείτε να μοιραστείτε απλά τις σκέψεις σας χωρίς να μοιραστείτε άλλη πληροφορία. Και μια «μηχανή του χρόνου» σας επιτρέπει να βρείτε τα παλαιότερα posts, για να μην τα ψάχνετε πολλή ώρα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η γέφυρα για την τέλεια selfie που φτιάχτηκε για ερωτευμένα ζευγάρια

Ωραίες Εικόνες 20.04.2024
Έχει ένα κενό 30 εκατοστών που δεν επιτρέπει αυτοκίνητα

Η γιαγιά της Helena Bonham Carter ήταν διάσημο ιστορικό πρόσωπο, εξίσου περίεργο και εκκεντρικό

Άνθρωποι 20.04.2024
Η cool πρόγονος της ηθοποιού είχε υψηλές γνωριμίες

Ο δολοφόνος που σκότωνε ερωτευμένα ζευγαράκια, και δεν πιάστηκε ποτέ

Άνθρωποι 20.04.2024
O Ζόντιακ ήταν ένας κατά συρροήν δολοφόνος, που έδρασε στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Καλιφόρνια

Γιατί οι Ιάπωνες σερβιτόροι δεν παίρνουν φιλοδωρήματα

ΝΕΑ 20.04.2024
Πότε είναι ΟΚ να αφήσετε φιλοδώρημα στην Ιαπωνία

H γυναίκα που έγινε διάσημη ως η πιο ευέλικτη αθλήτρια όλων των εποχών

Άνθρωποι 20.04.2024
Lottie Dod, αθλήτρια και πέντε φορές πρωταθλήτρια του Wimbledon

Οι μαύρες χήρες του Λίβερπουλ: H ιστορία των πανούργων γυναικών

Ιστορικά 20.04.2024
Η μία δεν δίστασε να σκοτώσει το παιδί της

Πού πήγαν μετά θάνατον ο Αδάμ και η Εύα; Η ερώτηση που δεν απαντά η Βίβλος

Ιστορικά Χτες
Υπάρχει όντως ένα ερώτημα εδώ που δεν έχει ξεκάθαρη απάντηση

Το υγρό που θα αντικαταστήσει τη βενζίνη και το έχουμε όλοι στα σπίτια μας

Τεχνολογία Χτες
Οι προσπάθειες που γίνονται από τους κατασκευαστές οχημάτων