E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πού ζει ο «πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον πλανήτη»

Εδώ και 20 χρόνια είναι στον... κόσμο του

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 22/3/2022 | 00:02

Πού ζει ο «πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον πλανήτη»

Οι περισσότεροι άνθρωποι πηγαίνουν σε κρουαζιερόπλοια για διακοπές, αλλά για τον Mario Salcedo, τα κρουαζιερόπλοια είναι το σπίτι του τα τελευταία 23 χρόνια και αυτή η συνεχής ζωή στο νερό τον έχει κάνει «τον πιο ευτυχισμένο άνθρωπο του κόσμου».

Το να αποκαλούμε τον Mario Salcedo «σούπερ καταδρομικό» θα ήταν μάλλον υποτιμητικό. Ο συνταξιούχος χρηματοδότης έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες κρουαζιέρες τα τελευταία 23 χρόνια και με εξαίρεση ένα πρόσφατο διάλειμμα 1,5 ετών λόγω της πανδημίας του Covid, σπάνια πέρασε πάνω από μία ή δύο ημέρες σε ξηρά. Με καταγωγή από το Μαϊάμι της Φλόριντα, ο Salcedo πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής του δουλεύοντας για μια σειρά από μεγάλες χρηματοοικονομικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Federal Express, ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο και βλέποντας άλλους ανθρώπους να διασκεδάζουν. Τότε, μια μέρα, αποφάσισε ότι ήταν η ώρα του να διασκεδάσει, οπότε το 1997 παράτησε τη δουλειά του. 

«Υπήρχαν αυτοί οι όμορφοι άνθρωποι στην παραλία που περνούσαν καλά. Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι έμπαινα με κοστούμι, γραβάτα και χαρτοφύλακα», είπε ο Μάριο στο Beyond Ships. «Τελικά, στα 47 μου, άφησα τη δουλειά μου».

Πριν παραιτηθεί από τη δουλειά του, πριν από πάνω από δύο δεκαετίες, ο Salcedo δεν είχε πάει ποτέ κρουαζιέρα, γι' αυτό έκλεισε έξι κρουαζιέρες τη μία πίσω από την άλλη, με έξι διαφορετικούς εταιρείες κρουαζιέρας, για να πάρει πραγματικά μια γεύση του τι σημαίνει κρουαζιέρα. Στο τέλος αυτού του πειράματος, ήταν πεπεισμένος ότι αυτή ήταν η ζωή που ήθελε να ζήσει στο μέλλον. «Επιβεβαίωσε αυτό που είχα σκεφτεί και είπα «πραγματικά, πραγματικά θέλω να το κάνω αυτό για το υπόλοιπο της ζωής μου».

Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών σχεδόν συνεχούς κρουαζιέρας σε διάφορα πλοία, όπως το θρυλικό Voyager of the Seas της Royal Carribean, το Liberty of the Seas ή το Oasis of the Seas, ο Mario Salcedo αποφάσισε πως όταν δεν ασχολείσαι με τα καθημερινά θέματα και απομακρύνοντας κάθε υποχρέωση μικρή ή μεγάλη από τη ζωή του τον βοήθησε να απολαύσει τα πράγματα που πραγματικά τον είχαν σημασία και τον έκανε «τον πιο ευτυχισμένο άνθρωπο στον κόσμο» - καλά εντάξει, δεν μας κάνει κι εντύπωση! Για τους περισσότερους από εμάς, μια εξωτική κρουαζιέρα είναι μια εμπειρία που γίνεται μια φορά στη ζωή, αλλά για τον "Super Mario" Salcedo, είναι απλώς καθημερινή ζωή. Αλλά ποτέ δε βαριέται και δεν θα σκεφτόταν να επιστρέψει στη ζωή στην ξηρά. Στην πραγματικότητα, έχει ήδη πολλές κρουαζιέρες στο πρόγραμμά του μέχρι τον Απρίλιο του 2023. 

Και πώς τα πληρώνει όλα αυτά; Δουλεύοντας!

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, η ζωή σε κρουαζιερόπλοια σχεδόν συνεχώς μπορεί να είναι αρκετά ακριβή, ειδικά όταν το κάνετε για 23 χρόνια. Ενώ ο Mario Salcedo κατάφερε να εξοικονομήσει ένα καλό κομπόδεμα κατά τη διάρκεια των ημερών του ως corporate financier, πρέπει ακόμα να εργάζεται σήμερα για να υποστηρίξει τον πλούσιο, μοναδικό τρόπο ζωής του. Διαχειρίζεται επενδυτικά χαρτοφυλάκια για ιδιώτες πελάτες, αλλά μπορεί να το κάνει από την άνεση ενός καταστρώματος πισίνας κρουαζιερόπλοιων, επομένως δεν παραπονιέται ποτέ για αυτό.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εορτολόγιο: Πότε πέφτει του Αγίου Γεωργίου

Ιστορικά 23.04.2024
Το αιώνιο ερώτημα...

Η εποχή του Οzempic: Ένα φάρμακο που δημιούργησε κουλτούρα

Stories 23.04.2024
Η κουλτούρα της δίαιτας, την εποχή της υπερκατανάλωσης

Πως κάνουν τατουάζ οι φυλακισμένοι;

Stories 23.04.2024
Ο περιορισμός τους κάνει όλο και πιο εφευρετικούς

Το αρχαίο εpωτικό γκράφιτι που βρέθηκε σε ελληνικό νησί

Ιστορικά Χτες
Αφορούσε τη συνέυρεση δυο αντρών

Ένας άνδρας που ο κόσμος δεν του έδωσε την αναγνώριση που άξιζε

Πρόσωπα Χτες
Το επίτευγμά του και η αναγνώριση που δεν ήρθε

Εξωγήινοι: Οι 3 πιο γνωστές περιπτώσεις «στενών επαφών»

Stories Χτες
Κάποιοι είδαν, κάποιοι έκαναν ότι δεν είδαν

Παγκόσμια Ημέρα Γης: Ποιο είναι το μέλλον μας σε αυτό τον πλανήτη;

Περιβάλλον Χτες
To μέλλον διαγράφεται... ζεστό

4 εθνικοί ύμνοι που δεν έχουν καθόλου στίχους

Stories Προχτές
Ποιες χώρες δεν περιλαμβάνουν λόγια στον ύμνο τους

Ο Αγιος που έχει αφιερωμένη μόνο μια εκκλησία με το όνομά του σε όλη την Ελλάδα

Πρόσωπα Προχτές
Είχε ζήσει σαν ασκητής στο Αγιο Όρος

Ψωνίζεις μέσω TikTok; Τι πρέπει οπωσδήποτε να προσέξεις

Νέα Εποχή Προχτές
Το TikTok γέμισε μαγαζιά

Η έννοια της παραδοσιακής οικογένειας αλλάζει: Τι να περιμένουμε

Stories Προχτές
Tα παιδιά που γεννιούνται τώρα θα συναντήσουν τους περισσότερους από τους προπάππους τους, αλλά δεν θα έχουν πολλά αδέρφια ή ξαδέρφια και περισσότερες γυναίκες θα πεθάνουν μόνες