E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πώς η Ρωσία χρησιμοποιεί την «Πέππα Το Γουρουνάκι» για να αντεπιτεθεί στις κυρώσεις

Με δικές τις κυρώσεις

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 14/3/2022 | 14:30

Πώς η Ρωσία χρησιμοποιεί την «Πέππα Το Γουρουνάκι» για να αντεπιτεθεί στις κυρώσεις
@Entertainment One

Η Ρωσία ψάχνει τρόπους να αντεπιτεθεί στις οικονομικές κυρώσεις που τις έχουν επιβληθεί από πολλές χώρες αλλά και πολυεθνικές εταιρείες. Και προς το παρόν φαίνεται να βρήκε έναν τρόπο, μέσα από το δημοφιλές βρετανικό καρτούν «Πέππα Το Γουρουνάκι» (Peppa The Pig).

Το γνωστό καρτούν με πρωταγωνιστές την Πέππα, την οικογένειά της και τους φίλους της, μπορεί πλέον να αντιγραφεί και να αναπαραχθεί από ρωσικές επιχειρήσεις, χωρίς να αντιμετωπίσουν καμία τιμωρία για παραβίαση εμπορικού σήματος. Αυτό συνέβη χάρις σε μια απόφαση δικαστηρίου.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του «Πέππα το Γουρουνάκι», Entertainment One, μήνυσε έναν Ρώσο επιχειρηματία, ο οποίος είχε δημιουργήσει δικές του εκδοχές των χαρακτήρων. Η εταιρεία, η οποία εξαγοράστηκε το 2019 από την Hasbro, απαιτούσε από τον Ivan Kozhevnikov να πληρώσει 40.000 χιλιάδες ρούβλια (δηλαδή περίπου 400 λίρες), ως αποζημίωση.

Αλλά ο δικαστής Andrei Slavinsky, αποφάσισε στο δικαστήριο του Κίροφ (βρίσκεται κάτι λιγότερο από 1.000 χιλιόμετρα μακριά από τη Μόσχα) να απορρίψει την υπόθεση αναφέροντας πως η απόφασή του επηρεάστηκε από τις «μη φιλικές ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών και τις συνδεόμενες με αυτήν χώρες».

@Entertainment One

Αλλά ακόμα και αν η Entertainment One κέρδιζε την δίκη, η αποζημίωση θα μειωνόταν στις 230 λίρες, ως αποτέλεσμα της πτώσης του ρουβλιού ύστερα από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η απόφαση του δικαστηρίου έρχεται μερικούς μήνες μετά την δήλωση του πρωθυπουργού της χώρας από την οποία κατάγεται η Πέππα, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος είχε πει ότι είναι μεγάλος φαν. Μαζί με τη σύζυγό του και τα δυο τους παιδιά, είχε επισκεφθεί το πάρκο «Peppa Pig World» και με μια δήλωση που είχε γίνει viral στα βρετανικά ΜΜΕ, είπε πως το «αισθάνεται σαν δικό του μέρος».

Στο μέλλον ενδέχεται να αυξηθούν οι παραβιάσεις εμπορικών σημάτων, αφού η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως επικυρωμένες εφευρέσεις και σχέδια από εχθρικές χώρες θα επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται χωρίς καμία άδεια ή αποζημίωση.

Υπενθυμίζεται ότι από τη στιγμή της εισβολής δεκάδες εταιρείες έχουν κόψει κάθε επαφή με τη Ρωσία, όπως οι Apple, Ikea, Disney, McDonald’s, Coca-Cola, Starbucks, Chanel, Hèrmes, L’Oréal, Adidas, Levi’s, Heineken, and Burger King.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποια είναι η Caitlin Clark που αλλάζει το μέλλον του μπάσκετ για τις γυναίκες

Πρόσωπα 25.04.2024
Αναμόρφωσε πλήρως το κολεγιακό μπασκετικό τοπίο

Το γκράφιτι που άλλαξε τον κόσμο

Νέα Εποχή 25.04.2024
Μερικά από τα πιο διάσημα έργα street art που λάτρεψε ο κόσμος

5 πολιτικοί που δολοφονήθηκαν τον 21ο αιώνα

Πρόσωπα 25.04.2024
Για διάφορους λόγους

Αντρας που έφυγε από την Αγγλία το 2008, εγκλωβίστηκε στην Αιθιοπία για 16 χρόνια

Stories Χτες
Εχασε το ταξιδιωτικό του έγγραφο για τους πρόσφυγες και δεν μπορούσε να επιστρέψει στην οικογένειά του

Αυτό το νησί έχει την καλύτερη παραλία στον κόσμο

Περιβάλλον Χτες
Σύμφωνα με τους Travel Experts, αξίζει να το επισκεφτείς!

Εορτολόγιο: Πότε πέφτει του Αγίου Γεωργίου

Ιστορικά Προχτές
Το αιώνιο ερώτημα...

Η εποχή του Οzempic: Ένα φάρμακο που δημιούργησε κουλτούρα

Stories Προχτές
Η κουλτούρα της δίαιτας, την εποχή της υπερκατανάλωσης

Πως κάνουν τατουάζ οι φυλακισμένοι;

Stories Προχτές
Ο περιορισμός τους κάνει όλο και πιο εφευρετικούς