LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι σημαίνει να είσαι ξένος εθελοντής μαχητής στην Ουκρανία;

Η διαδικασία και ποιοι επέλεξαν να πάνε

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 9/3/2022 | 00:16

Τι σημαίνει να είσαι ξένος εθελοντής μαχητής στην Ουκρανία;
ft.com

Όταν η Ρωσία εισέβαλλε στην Ουκρανία, όλοι έσπευσαν να πουν πως οι Ρώσοι υπερτερούν συντριπτικά σε νούμερα σε σχέση με τους Ουκρανούς. Σύμφωνα με τη Firstpost, αυτό ώθησε την Ουκρανία να σχηματίσει αυτό που αποκαλούσαν Διεθνή Λεγεώνα Εδαφικής Άμυνας. Η ιδέα ήταν να καλεστούν εθελοντές απ’ όλον τον κόσμο ώστε να βοηθήσουν στον πόλεμο ενάντια στη Ρωσία. «Σας προσκαλώ να επικοινωνήσετε με τις ξένες διπλωματικές αποστολές της Ουκρανίας στις αντίστοιχες χώρες σας. Μαζί νικήσαμε τον Χίτλερ και θα νικήσουμε και τον Πούτιν», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Dmytro Kuleba.

Λίγες ημέρες μετά, το πρώτο κύμα εθελοντών έφτασε στην Ουκρανία. Όπως είπε ο πρόεδρος της χώρας Volodymyr Zelensky, αυτό το πρώτο κύμα περιελάμβανε 16 χιλιάδες εθελοντές. Το να προσλαμβάνεις στρατιώτες και μισθοφόρους δεν είναι κάτι καινούργιο σε συνθήκες πολέμου, αλλά αυτό το κύμα εθελοντών έκανε πολλούς να αναρωτιούνται ως προς για το ποιος θα βοηθούσε στη μάχη και πως.

Λόγω των αναφορών για χρήση πυρηνικών όπλων, πολλές δυτικές χώρες δεν εμπλέκονται άμεσα στον πόλεμο της Ουκρανίας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι πολίτες αυτών των χωρών δεν μπορούν να αναμιχθούν, ενώ και αρκετοί πολιτικοί υποστήριξαν τη συγκεκριμένη ιδέα. Έτσι η Daily Mail, ανέφερε π[ως πάνω από 20 χιλιάδες εθελοντές από 52 διαφορετικές χώρες συμφώνησαν να ταξιδέψουν στην Ουκρανία.

Οι περισσότεροι από αυτούς είναι πρώην στρατιωτικοί ή εθελοντές, αλλά υπάρχουν αρκετοί που δεν έχουν εμπειρία μάχης. Ένας από αυτούς, ο Vasyk Didyk, που κατάγεται από την Ουκρανία αλλά έχει μετακομίσει χρόνια στις ΗΠΑ, είπε στο CNN, πως ένιωσε ότι ήταν σημαντικό να επιστρέψει στη χώρα που γεννήθηκε και να βοηθήσει αυτή την εποχή. «Αυτή είναι η μητέρα – πατρίδα μας. Μπορούμε να μείνουμε στις άνετες ζωές μας στην Αμερική και απλά να βλέπουμε τι συμβαίνει εκεί. Δεν έχω επισκεφτεί τη χώρα εδώ και 4 χρόνια, αλλά τώρα δεν τίθεται θέμα επιλογής. Ήρθα για να βοηθήσω τη χώρα μου», δήλωσε.

Το να υπηρετείς στη Διεθνή Λεγεώνα είναι εντελώς νόμιμο και οποιοσδήποτε δεν είναι Ρώσος πολίτης μπορεί να γίνει εθελοντής στην πολεμική προσπάθεια της Ουκρανίας. Για τους εθελοντές, το πρώτο βήμα είναι να βάλουν το όνομα τους στη λίστα επισκεπτόμενοι την πρεσβεία ή το προξενείο της Ουκρανίας στη χώρα τους. Αυτό μπορεί να γίνει με email, τηλέφωνο ή αυτοπροσώπως.

Μετά την αίτηση, οι εθελοντές ενημερώνονται ως προς το τι εξοπλισμό θα χρειαστούν. Το γραφείο του προέδρου Zelensky ανέφερε ότι οι εθελοντές θα πρέπει να προμηθευτούν εξοπλισμό για μάχη, όπως στολές, ή ένα κράνος, ή αλεξίσφαιρα γιλέκα ή και άλλον εξοπλισμό. Οι εθελοντές περνούν από συνέντευξη και μετά εκδίδονται οι βίζες και υπογράφεται ένα συμφωνητικό εθελούσιας συμμετοχής μαζί με τον ουκρανικό στρατό.

Πώς θα μπουν στη χώρα; Βρετανοί εθελοντές ανέφεραν πως θα έμπαιναν από την Πολωνία, αλλά και ο Zelensky είπε ότι οι πρεσβείες μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό. Τα μέλη της Διεθνούς Λεγεώνας υπογράφουν τα συμβόλαιά τους για να υπηρετήσουν δίπλα στις ουκρανικές δυνάμεις μόλις φτάσουν στη χώρα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η γέφυρα για την τέλεια selfie που φτιάχτηκε για ερωτευμένα ζευγάρια

Ωραίες Εικόνες 20.04.2024
Έχει ένα κενό 30 εκατοστών που δεν επιτρέπει αυτοκίνητα

Η γιαγιά της Helena Bonham Carter ήταν διάσημο ιστορικό πρόσωπο, εξίσου περίεργο και εκκεντρικό

Άνθρωποι 20.04.2024
Η cool πρόγονος της ηθοποιού είχε υψηλές γνωριμίες

Ο δολοφόνος που σκότωνε ερωτευμένα ζευγαράκια, και δεν πιάστηκε ποτέ

Άνθρωποι 20.04.2024
O Ζόντιακ ήταν ένας κατά συρροήν δολοφόνος, που έδρασε στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Καλιφόρνια

Γιατί οι Ιάπωνες σερβιτόροι δεν παίρνουν φιλοδωρήματα

ΝΕΑ 20.04.2024
Πότε είναι ΟΚ να αφήσετε φιλοδώρημα στην Ιαπωνία

H γυναίκα που έγινε διάσημη ως η πιο ευέλικτη αθλήτρια όλων των εποχών

Άνθρωποι 20.04.2024
Lottie Dod, αθλήτρια και πέντε φορές πρωταθλήτρια του Wimbledon

Οι μαύρες χήρες του Λίβερπουλ: H ιστορία των πανούργων γυναικών

Ιστορικά 20.04.2024
Η μία δεν δίστασε να σκοτώσει το παιδί της

Πού πήγαν μετά θάνατον ο Αδάμ και η Εύα; Η ερώτηση που δεν απαντά η Βίβλος

Ιστορικά Χτες
Υπάρχει όντως ένα ερώτημα εδώ που δεν έχει ξεκάθαρη απάντηση

Το υγρό που θα αντικαταστήσει τη βενζίνη και το έχουμε όλοι στα σπίτια μας

Τεχνολογία Χτες
Οι προσπάθειες που γίνονται από τους κατασκευαστές οχημάτων