LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο απατεώνας του Tinder που συνελήφθη στην Ελλάδα

Θα δείτε σύντομα την ιστορία του στο Netflix

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 25/1/2022 | 00:27

Ο απατεώνας του Tinder που συνελήφθη στην Ελλάδα
@pramborsfm.com

O Simon Leviev ζούσε μια πολυτελή ζωή. Και αφού παρουσιαζόταν σαν υιός μεγιστάνα δισεκατομμυριούχου, κανείς δεν υποψιαζόταν τον λόγο. Είχε ιδιωτικά τζετ, σωματοφύλακες και μια σειρά από προσωπικούς βοηθούς. Οι γυναίκες με τις οποίες έβγαινε ήταν πολλές και τις σαγήνευε με δώρα και ακριβά ταξίδια.

Εκεί κάπου άρχιζε να κάνει νερά η ιστορία του. Έλεγε πως οι δουλειές στα διαμάντια ήταν επικίνδυνες (γι’ αυτό είχε και σωματοφύλακα) και πως εκείνες θα πρέπει να του δανείσουν κάποια λεφτά για να μην αφήνει πίσω του ίχνη με το όνομά του. Σε μια από αυτές, την Cecilie Fjellhoy, της είπε το ίδιο παραμυθάκι και της υποσχέθηκε πως θα της τα επιστρέψει.

Αλλά η ιστορία του ήταν υπερβολικά καλή για να είναι αληθινή. Το Leviev δεν ήταν το πραγματικό του όνομα, ούτε ήταν υιός Ρώσου μεγιστάνα. Το πραγματικό του όνομα ήταν Simon Hayut και ήταν Ισραηλινός, γνωστός για τις απάτες στη χώρα του. Η Fjellhoy έπεσε στην παγίδα του, όταν γνωρίστηκαν μέσω εφαρμογής γνωριμιών και όταν ήρθε το πρώτο ραντεβού, την έβαλε σε ένα ιδιωτικό τζετ και την πήγε από το Λονδίνο στη Βουλγαρία.

@capitalfm.com

Δεν γνώριζε όμως ότι ήταν καταζητούμενος στο Ισραήλ και πως είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης στην Φινλανδία για ίδια εγκλήματα. Τι εγκλήματα; Εξαπατούσε γυναίκες και τους έπαιρνε χρήματα, ώστε να χρηματοδοτεί τον πολυτελή τρόπο ζωής του στην Ευρώπη. Την ταυτότητά του την είχε αλλάξει λίγους μήνες νωρίτερα από την γνωριμία του με την Fjellhoy.

Η σχέση του ς κράτησε μόλις τρεις μήνες. Τότε κατάλαβε ότι της είχε ήδη πάρει 200 χιλιάδες δολάρια, ενώ είχε ήδη βρει ένα νέο θύμα μέσω Tinder, την Pernilla Sjoholm. Το νέο ζευγάρι γνωρίστηκε και ο Simon Hayut χρησιμοποίησε την ίδια μέθοδο, παίρνοντας και από αυτή πάνω από 45 χιλιάδες δολάρια.

Η Sjoholm δεν είχε καταλάβει το μέγεθος της απάτης, έως ότου ένας δημοσιογράφος ήρθε σε επαφή μαζί της και της έκανε γνωστό το παρελθόν του. Όταν εκείνη του ζήτησε τον λόγο, ο Hayut φέρεται να την απείλησε.

@dailymail.co.uk

Τελικά ο Hayut συνελήφθη στην Ελλάδα, επειδή χρησιμοποίησε ψεύτικο διαβατήριο. Με την βοήθεια της Ιντερπόλ και την ισραηλινής αστυνομίας, εκδόθηκε στην χώρα του το 2019. Αμέσως δήλωσε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή 15 μηνών, αλλά θα έμενε μόλις για 5 μήνες στη φυλακή. Η Sjoholm αργότερα διαμαρτυρήθηκε ότι δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη γι ατα θύματά του.

Πιο πρόσφατα, σύμφωνα με την Daily Mail, ο Hayut κατηγορήθηκε ότι προσπάθησε να κάνει το εμβόλιο του κορωνοϊού, την στιγμή που μόνο πολίτες άνω των 60 και υγειονομικοί μπορούσαν να το κάνουν. Και δεν ήταν τίποτα από τα δυο.

Το Netflix ετοιμάζει ένα νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο «The Tinder Swindler», το οποίο εξιστορεί την δράση του και θα κυκλοφορήσει στις 2 Φεβρουαρίου. Το ντοκιμαντέρ εστιάζει στις σχέσεις του με τις δυο αυτές γυναίκες αλλά και με μια τρίτη, την Ayleen Charlotte.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Maestro: Νέο απόσπασμα από τον δεύτερο κύκλο στη δημοσιότητα

TV Σειρές Χτες
Ο νέος κύκλος του Maestro θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

TV Σειρές Χτες
Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

ΝΕΑ 16.04.2024
Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική

Love, Divided: Η ισπανική ταινία που είναι No.1 στο Netflix

ΝΕΑ 16.04.2024
Μια τίμια επιλογή για το σπίτι

Η νέα ρομαντική κομεντί που μοιάζει με μουσικό ταξίδι

ΝΕΑ 15.04.2024
Μια γλυκιά ταινία για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου

Ταινίες που διαδραματίζονται στα 70s και πρέπει να δεις

ΝΕΑ 14.04.2024
Τρεις ιδέες για ταινίες της Κυριακής

Tαινίες για την ομορφιά της εκπαίδευσης που πρέπει να δεις

ΝΕΑ 13.04.2024
Μας υπενθυμίζουν ότι η εκπαίδευση δεν έχει να κάνει μόνο με τη μετάδοση γνώσεων, αλλά με την έμπνευση

Millenium: Η σουηδική σειρά μυστηρίου στο Ertflix που θα τεντώσει τα νεύρα σου

TV Σειρές 12.04.2024
Αλλο ένα αριστούργημα από τη Σουηδία

Ταινίες «γλυκιές σαν μέλι» για να δεις αυτή την άνοιξη

ΝΕΑ 10.04.2024
Θα σε κάνουν να χαμογελάσεις. Και λίγο να κλάψεις!