ENTERTAINMENT
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Γιώργος Αμουτζάς: Ο «Νικηφόρος» του Σασμού απαντά σε όλες τις ερωτήσεις μας

Ο ηθοποιός μας μιλά για την αισιόδοξη πλευρά του θεάτρου και για το τι τον κάνει να παθιάζεται καθημερινά
Γράφει η ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΚΑΚΛΑΤΖΗ
Γιώργος Αμουτζάς: Ο «Νικηφόρος» του Σασμού απαντά σε όλες τις ερωτήσεις μας
@giorgosamoutzas / Instagram

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο τηλεοπτικός «Νικηφόρος» και ο νεαρός Γιώργος Αμουτζάς έχουν ένα κοινό σημείο. Παθιάζονται με ότι αγαπούν και δίνουν καθημερινά τον εαυτό τους για αυτό. Ο Γιώργος είναι ένας νέος ηθοποιός που θαυμάζει τους παλιότερους συνεργάτες του και δηλώνει παρών στο «φως» του θεάτρου.

Μπορεί η ζωή να μην ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα αλλά ο ίδιος κατάφερε να μετατρέψει τις δυσκολίες σε τέχνη και μάλλον έχει έρθει για να μείνει. Σκοπεύει δε, να εμφανίζεται στους τηλεοπτικούς ή τους θεατρικούς μας δέκτες για πολλά χρόνια.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Γιώργος Αμούτζας (@giorgosamoutzas)

«Ο Νικηφόρος είναι ένας νεαρός που έχεις και τις καλές και τις κακές του στιγμές, έτσι είμαι και εγώ. Αγαπώ ειλικρινά και είμαι έτοιμος να τα βάλω με όλους για τον άνθρωπό μου», μας λέει.

Είναι ευλογία η κατάρα να έχεις πατέρα και νονό μέσα από τον καλλιτεχνικό χώρο;

Το να έχω νονό τον Βασίλη Διαμαντόπουλο είναι σίγουρα ευλογία. Το να έχω πατέρα τον Σταύρο Δελλή είναι και ευλογία και κατάρα. Η πιο βαρετή «καραμέλα» που συναντώ στις δουλειές μου - και κυρίως στα πρώτα μου βήματα - είναι ότι είμαι ο γιος του πατέρα μου. Εγώ είμαι απλώς ο Γιώργος.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Γιώργος Αμούτζας (@giorgosamoutzas)

Σε τι διαφέρει το θέατρο από την τηλεόραση και που νιώθεις εσύ πιο άνετα;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το θέατρο και η τηλεόραση είναι δύο διαφορετικοί κόσμοι. Εγώ μέχρι τώρα δεν είχα εργαστεί πολύ στην τηλεόραση και πόσο μάλλον σε ένα καθημερινό σήριαλ όπως τον «Σασμό», οπότε σίγουρα μέχρι στιγμής νιώθω πιο άνετα στο θέατρο. Όμως αρχίζει και μικραίνει η ψαλίδα της διαφοράς.

Στο θέατρο και στην τηλεόραση είναι τελείως διαφορετική η προετοιμασία, η προεργασία και η τεχνική, ακόμα και η υποκριτική διαφέρει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ακόμα και οι ώρες εργασίας είναι πολύ διαφορετικές. Στο θέατρο κουράζεσαι τις ημέρες των προβών, αλλά κατά τη διάρκεια της ημέρας των παραστάσεων δουλεύεις 2 ώρες. Στην τηλεόραση από την άλλη, και συγκεκριμένα στο καθημερινό, έχεις κάθε μέρα, όλη μέρα, γύρισμα.

Το κριτήριο για να επιλέξω μια δουλειά δεν είναι το γυαλί ή το σανίδι, είναι ο ρόλος, το κείμενο, οι συνεργάτες, ο σκηνοθέτης, το γενικότερο πλαίσιο. Ωστόσο, πρέπει να πω, ότι η τηλεόραση είναι αναμφίβολα το πιο δυνατό χαρτί για να μάθει το ευρύ κοινό έναν ηθοποιό.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Γιώργος Αμούτζας (@giorgosamoutzas)

Τι κοινό έχει ο «Νικηφόρος» του Σασμού με τον Γιώργο; Σε ποια σημεία ταυτίζεσαι;

Είναι αλήθεια ότι ταυτίζομαι σε πολύ μεγάλο βαθμό με τον «Νικηφόρο», είναι ένα παιδί που έχω αγαπήσει, ζει μέσα μου. Τον κατανοώ, τον σέβομαι και έχω μπει και σε μία «λάθος» ίσως διαδικασία να τον υπερασπίζομαι καθημερινά.

Υπερασπίζομαι τις υπερβολικές του αντιδράσεις και προσπαθώ να τις «κανονικοποιήσω». Αυτό για πολλούς είναι λάθος. Πρέπει να υπάρχει και η υπερβολική αντίδραση και η πιο λογική και οι στιγμές, αγάπης, πάθους και μίσους. Όταν όμως γουστάρεις πραγματικά έναν ρόλο και τον έχεις «παντρευτεί» για 1-2 χρόνια, όσα πάει η σειρά, κάνεις κάποια πιο λανθασμένα βήματα.

Στην προσωπική μου ζωή έχω και εγώ όλα αυτά που μας έχει δείξει ο Νικηφόρος. Αγαπώ πραγματικά, είμαι αληθινός, θα υπερασπιστώ τον άνθρωπό του κάθε φορά που θα χρειαστεί, όταν νιώσω αδικημένος θα εκνευριστώ και μπορεί να φερθώ και λίγο εγωιστικά. Όλα αυτά μέσα σε λογικά πλαίσια είναι και οι αντιδράσεις του Νικηφόρου.

Ο Νικηφόρος είναι ένας νεαρός που έχεις και τις καλές και τις κακές του στιγμές, έτσι είμαι και εγώ.

Εσύ είσαι ένας νέος ηθοποιός ο οποίος όμως έχει μεγαλώσει με τις παλιές γενιές ηθοποιών. Ποια είναι η γνώμη σου για το #metoo αλλά και για την ψυχική κακοποίηση που έπρεπε να υποστεί ο ηθοποιός στον δρόμο προς το να γίνει καλός;

Η επανάσταση και το κίνημα ενάντια σε κάθε μορφής κακοποίησης φωτίστηκε στον χώρο μας και τελικά ήταν για καλό, όλοι βγήκαν δυνατότεροι και καταφέραμε να περάσουμε και κάποια πολύ δυνατά μηνύματα.

Όμως, όσο περνάει και ο χρόνος παραμένει μια γκρίζα ατμόσφαιρα, η οποία δημιουργεί έναν «άγραφο κανόνα» που μας «απαγορεύει» να μιλήσουμε για τα καλά του χώρου. Εγώ αυτό το βρίσκω πολύ άδικο και θα ήθελα να σταματήσει να γίνεται. Υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος.

Γιατί σταματήσαμε να συζητάμε για το «ηθοποιός σημαίνει φως»;

Εμένα αυτό με θλίβει, οπότε θα ξεκινήσω να μιλώ για την καλή πλευρά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Γιώργος Αμούτζας (@giorgosamoutzas)

Εγώ αυτή τη στιγμή εργάζομαι στον Σασμό και έχω την τύχη και την ευλογία να συνεργάζομαι με ανθρώπους που ανήκουν στην άλλη πλευρά του νομίσματος. Όλο το καστ είναι άνθρωποι με αγάπη και πάθος για τη νέα γενιά, για το κοινό καλό μιας συνεργασίας, πραγματικοί επαγγελματίες, με σεβασμό για τη δουλειά και για τον συνάδελφο. Όλοι φροντίζουν και εξασφαλίζουν να είναι ευχάριστη η καθημερινή μας συνεργασία. Και δεν είναι τυχαίο που είναι τόσο σπουδαίοι καλλιτέχνες.

Πρέπει να τα συζητάμε τα καλά και κυρίως εμείς οι νεότεροι. Δεν γίνεται μονίμως να φέρουμε δικαιολογίες.

Ποια στιγμή στην ζωή σου έχεις φοβηθεί πολύ και ποια θυμάσαι και χαμογελάς λίγο πιο πλατιά;

Μόνο μία στιγμή στη ζωή μου έχω φοβηθεί πολύ. Με φόβιζε η αναμονή στο νοσοκομείο που βρισκόταν ο αδελφικός μου φίλος μετά από ένα αυτοκινητιστικό το ατύχημα. Χαροπάλευε στην εντατική για 114, όταν τελικά έχασε τη μάχη με τη ζωή. Αυτές ήταν οι πιο τρομακτικές στιγμές στη ζωή μου, γιατί ζούσα καθημερινά με τον φόβο και την αγωνία ότι μπορεί αύριο ο φίλος μου να μην είναι πια μαζί μας.

Για να αλλάξουμε κλίμα. Είμαι ένας άνθρωπος που βρίσκομαι συνεχώς σε εγρήγορση, έχω χόμπι, κάνω αθλήματα, εργάζομαι και σε ένα καλλιτεχνικό χώρο, οπότε οι καλές ή οι ευχάριστες στιγμές είναι αρκετές στην καθημερινότητά μου. Μια από τις μεγαλύτερες είναι η φετινή χρονιά.

Στον Σασμός νιώθω χαρούμενος και υπερήφανος, τόσο για το τελικό αποτέλεσμα, όσο και για την αγάπη που καταθέτω για αυτή τη δουλειά. Παρά τις ατέλειωτες ώρες γυρισμάτων νομίζω πως φέτος είναι μια κομβική στιγμή για εμένα, όπου και κάνω κάτι που με γεμίζει και αναγνωρίζεται η προσφορά μου στην ομάδα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Γιώργος Αμούτζας (@giorgosamoutzas)

Όνειρα για το μέλλον κάνεις;

Είμαι στην ηλικία που χτίζω την καριέρα μου και το μέλλον μου. Θέλω και τα επόμενα χρόνια να παραμείνω εργατικός και προσηλωμένος στην τέχνη μου. Θέλω να συνεχίζω να εργάζομαι κάθε χρόνο με το ίδιο πάθος και να είμαι εξίσου τυχερός, ώστε να μου έρχονται τόσο σημαντικές προτάσεις.

Γενικά όμως προτιμώ να ζω το ταξίδι της ζωής και ότι μας φέρει η μοίρα με αυτό θα δουλέψουμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
18 / position1: 2711 / position2: 5193
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb