ΜΟΔΑ

Τάση για φέτος η μόδα του 2010 ‑ Νιώθεις και εσύ ότι μεγάλωσες;

Μπορεί να μας έχει λείψει λίγο η fun πλευρά της μόδας των '10s αλλά σίγουρα κάποια κομμάτια δεν θέλουμε να επιστρέψουν
Γράφει η ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΚΑΚΛΑΤΖΗ
Τάση για φέτος η μόδα του 2010 ‑ Νιώθεις και εσύ ότι μεγάλωσες;
@jeffreycampbell / Instagram

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από ότι φαίνεται η νοσταλγία των Χριστουγέννων έχει εισχωρήσει και μέσα στον χώρο της μόδας και βλέπουμε τάσεις του 2010 να αναβιώνουν. Τάσεις που πιθανότατα δεν θέλουμε να θυμόμαστε, από τα χαμηλοκάβαλα τζιν μέχρι τα βελούδινα φούτερ.

Η μόδα των ’10s θα έρθει ξανά στο προσκήνιο με τα σόου της άνοιξης του 2022. Οι πρώτοι που καλοδέχτηκαν αυτή την τάση είναι πιο vintage σχεδιαστές.

Είδαμε peplums στην ανοιξιάτικη κολεξιόν των Louis Vuitton του Givenchy, μπλουζάκια με στάμπες Technicolor του Dries, μπλουζάκια σε στυλ wetsuit από τη Stella McCartney και 2010's-Rufffedles andxaes- μανίκια στην επίδειξη του AZ Factory, όπου οι σχεδιαστές απέτισαν φόρο τιμής στον αείμνηστο Alber Elbaz. Η Isabel Marant κυκλοφόρησε ακόμη και μια ανανεωμένη εκδοχή των επιτυχημένων sneakers νωρίτερα φέτος.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη GIVENCHY (@givenchyofficial)

Εκτός από την πασαρέλα, οι μπότες Jeffrey Campbell Lita, βρίσκονται σε όλους τους ιστότοπους μεταπώλησης. (Τον Αύγουστο, η Jezebel δήλωσε ότι η αναγέννηση του στυλ ήταν κοντά.) Σύμφωνα με τον Depop οι αναζητήσεις των Lita έχουν αυξηθεί κατά 333% συγκριτικά με πέρυσι.

Μπορεί η επιστροφή στα ’10s να μας φαίνεται κάπως παλιακή, σαν να ξαναβλέπουμε από την αρχή το Pretty Littlle Liars, όμως οι σχεδιαστές έχουν μεριμνήσει ώστε να δώσουν μια νέα, φρέσκια πνοή στις δημιουργίες τους.

Η υπερβολική νοσταλγία μπορεί επίσης να αποδοθεί στην τάση μας να βλέπουμε το πρόσφατο παρελθόν μέσω LeSpecs σε ροζ χρώμα. Μεταξύ των εύθυμων υπερβολών του 20ου αιώνα και της στροφής του 21ου αιώνα στη κατήφεια, οι αρχές του 2010 φαίνονται τώρα σαν μια σχετικά αισιόδοξη, αθώα εποχή, τουλάχιστον όταν τις δούμε μέσα από τον μυωπικό φακό της μόδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Style
3 / position1: 395 / position2: 3285
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb