Αγνοείται ακόμη: Πού είναι η Peng Shuai; Το email που εγείρει υποψίες

Αγνοείται η τενίστρια δύο εβδομάδες μετά την αποκάλυψη της ότι έχει κακοποιηθεί σeξουαλικά από τον υψηλόβαθμο αξιωματικό της Κινεζικής κυβέρνησης, Zhang Gaoli
Γράφει η ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΚΑΚΛΑΤΖΗ
Αγνοείται ακόμη: Πού είναι η Peng Shuai; Το email που εγείρει υποψίες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λίγες εβδομάδες αφού η Κινέζα τενίστρια Peng Shuai κατηγόρησε δημοσίως τον πρώην ανώτατο αξιωματούχο της κυβέρνησης Zhang Gaoli για σeξουαλική επίθεση, σύσσωμος ο κόσμος του τένις έχει δείξει την υποστήριξή του προς την Shuai.

Μεγάλοι αστέρες του τένις, μεταξύ των οποίων και η Naomi Osaka, έχουν εκφράσει ανοιχτά ότι ανησυχούν για την ευημερία της τενίστριας. Η ανησυχία τους θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι παραπάνω από δικαιολογημένη, καθώς η Shuai δεν έχει πραγματοποιήσει καμία δημόσια εμφάνιση από την μακροσκελή καταγγελία της στο Weibo και έπειτα, δηλαδή για περισσότερες από δύο εβδομάδες.

«Πρόσφατα ενημερώθηκα ότι η συνάδελφός μου, αγνοείται μετά την αποκάλυψη για την σeξουαλική κακοποίηση», έγραψε η Οσάκα στο Twitter. «Η λογοκρισία δεν είναι ποτέ εντάξει με οποιοδήποτε κόστος, ελπίζω η Peng Shuai και η οικογένειά της να είναι ασφαλείς και εντάξει».

Υπενθυμίζουμε ότι η Peng Shuai είχε περιγράψει την σχέση της με τον 75χρονο Zhang. Μια σχέση που ξεκίνησε στην αρχή της καριέρας της τενίστριας και κάθε άλλο παρά συναινετική ήταν. Σύμφωνα με το Associated Press, η Peng έγραψε ότι η επίθεση συνέβη αφού έπαιξαν τένις μαζί και ότι ο Zhang την ανάγκασε να κάνει σeξ παρά τις πολλαπλές της αρνήσεις. Η τενίστρια ισχυρίστηκε ότι η γυναίκα του Zhang στεκόταν έξω από την πόρτα για να παρακολουθεί.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ανάρτηση της Peng αφαιρέθηκε από το Weibo μέσα σε 30 λεπτά, ωστόσο ορισμένοι χρήστες πρόλαβαν να την κάνουν screenshot, τα οποία κυκλοφορούν ακόμα στο διαδίκτυο, εκτός Κίνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα το κινεζικό διαδίκτυο έχει μπλοκάρει τα αποτελέσματα στις λέξεις Peng Shuai και τένις, ενώ και τα προφίλ της τενίστριας στα social media πλέον έχουν καταργηθεί.

Στις 14 Νοεμβρίου, 12 ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση της ανάρτησης της Peng, η Ένωση Γυναικών Αντισφαίρισης (WTA) δημοσίευσε μια δήλωση υποστήριξης, τονίζοντας ότι «η Peng Shuai και όλες οι γυναίκες αξίζουν να ακουστούν, όχι να λογοκριθούν. Η κατηγορία της για τη συμπεριφορά του πρώην αξιωματούχου πρέπει να αντιμετωπίζεται με τη μέγιστη σοβαρότητα».

Που είναι η Peng Shuai - To υποτιθέμενο e-mail

Η κατάσταση συνεχίζει να εξελίσσεται και έχει πάρει μία πολύ περίεργη τροπή. Στις 17 Νοεμβρίου ο πρόεδρος και CEO της WTA Steve Simon έλαβε ένα e-mail που υποτίθεται του έστειλε η Peng Shuai. Στο e-mail αναφέρεται ότι οι ισχυρισμοί για την σeξουαλική επίθεση «ήταν ψεύτικοι» και οι φήμες για την εξαφάνιση ψευδείς. «Δεν λείπω και είμαι ασφαλής. Απλώς ξεκουραζόμουν στο σπίτι», φαίνεται να αναγράφεται στο e-mail.

Σε απάντηση, ο Simon δημοσίευσε μια δήλωση λέγοντας ότι το email «εγείρει μόνο τις ανησυχίες μου ως προς την ασφάλειά της και το πού βρίσκεται». Ο Simon εξέφρασε επίσης τις αμφιβολίες του για το ότι η Peng έγραψε το email, επαίνεσε το θάρρος της να μιλήσει στην αρχική της ανάρτηση και δήλωσε ότι έχει προσπαθήσει επανειλημμένα και απέτυχε να επικοινωνήσει μαζί της. «Η WTA και ο υπόλοιπος κόσμος χρειάζονται ανεξάρτητη και επαληθεύσιμη απόδειξη ότι είναι ασφαλής».

Στο μεταξύ, influencers από όλο τον κόσμο του τένις συνεχίζουν να ζητούν να τερματιστεί η λογοκρισία της Peng. «Ελπίζουμε ότι η Peng Shuai θα βρεθεί ασφαλής και ότι οι κατηγορίες της θα διερευνηθούν πλήρως», έγραψε στο Twitter η Μπίλι Τζιν Κινγκ. «Είμαι σε σοκ με την τρέχουσα κατάσταση», έγραψε η Οσάκα στην ανάρτησή της, «και της στέλνω αγάπη και φωτίζω το δρόμο της».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Think Πριν 129 εβδομάδες
Ποια είναι Peng Shuai που αποτελεί «κόκκινο πανί» για την Κινεζική κυβέρνηση
Η Peng Shuai σπάει την ομερτά σιωπής και οδηγεί το #metoo στα ανώτερα κλιμάκια της κυβέρνησης κατηγορώντας τον Zhang Gaoli για βiασμό
Σπυριδούλα Κακλατζή
5 / position1: 611 / position2: 2153
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb