E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η «αρχαία» κόντρα μεταξύ Twitter και Instagram διαλύθηκε με λίγη πίτσα και κρασί

Μια κόντρα που κρατούσε τα τελευταία 9 χρόνια

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/11/2021 | 00:19

Η «αρχαία» κόντρα μεταξύ Twitter και Instagram διαλύθηκε με λίγη πίτσα και κρασί
@Mehaniq via Twenty20

Το Twitter και το Instagram είναι σίγουρα δυο από τα σημαντικότερα κοινωνικά δίκτυα στον κόσμο. Μεταξύ τους υπήρχε μια «αρχαία» κόντρα που κανείς δεν ήξερε ακριβώς πως προκλήθηκε. Πλέον όμως αυτή δεν υφίσταται, αφού και οι δυο υποχώρησαν βάζοντας στην άκρη τις διαφορές τους. Έτσι οι κολοσσοί μπορεί να δουλέψουν μεταξύ τους για ένα καλύτερο τεχνολογικό μέλλον.

Την περασμένη Τετάρτη, το Instagram εξέδωσε μια ανακοίνωση που σκεφτόταν εδώ και εννέα χρόνια. Από το 2012 και μετά, οι φωτογραφίες του Instagram που κοινοποιούνται στο Twitter εμφανίζονται ως απλοί σύνδεσμοι, χωρίς preview. Από εδώ και πέρα όμως αυτό δεν θα ισχύει. Πλέον θα υπάρχει προεπισκόπηση, όπως υπήρχε και πριν την πώληση του Instagram στο Facebook, που πλέον λέγεται Meta.

Με την κυκλοφορία του το 2010, το Instagram έγινε αμέσως ο ευκολότερος τρόπος να μοιραστεί κάποιος φωτογραφίες στο Twitter, καθώς όπως αναφέρει το Verge, εκείνη την περίοδο το Twitter δεν έδινε καν την δυνατότητα φιλοξενίας φωτογραφιών. Για να δημοσιεύσει μέχρι τότε κάποιος φωτογραφίες έπρεπε να χρησιμοποιήσει άλλες εφαρμογές (π.χ. Photobucket), αλλά το Instagram με τα φίλτρα του έγινε αμέσως ένας δημοφιλής τρόπος για tweet με φωτογραφίες.

Βέβαια δεν ήταν μόνο αυτό. Υπήρχε και μια προσωπική σχέση μεταξύ του διευθύνοντα συμβούλου του Twitter, Jack Dorsey, με τον συνιδρυτή του Instagram, Kevin Systrom, οι οποίοι είχαν συνεργαστεί στενά στην προκάτοχο εταιρεία του Twitter, την Odeo. Μετά την κυκλοφορία του Instagram, ο Dorsey έγινε ένας από τους πιο φανατικούς υποστηρικτές της χρήσης του στο Twitter, ανεβάζοντας φωτογραφίες συνεχώς. Το Instagram από την άλλη μεγάλωσε μέσω του Twitter, χάρη μιας λειτουργίας που επέτρεπε στους χρήστες να βρουν τους φίλους τους από το Twitter στην εφαρμογή.

Ωστόσο τα 715 εκατομμύρια δολάρια του Facebook άλλαξαν αυτή τη σχέση το 2012. Το Twitter έχασε τον αγώνα αγοράς του κοινωνικού δικτύου από τον Mark Zuckerberg, με τον Dorsey να παίρνει προσωπικά την ήττα και να σταματά να δημοσιεύει οτιδήποτε από το Instagram. Το Twitter μάλιστα απαγόρευσε το preview φωτογραφιών και την δυνατότητα να βρει κάποιος τους φίλους του.

Πέρασε σχεδόν μια δεκαετία. Οι συνιδρυτές του Ιnstagram έφυγαν από το Facebook το 2018. Τότε το μέσο κοινωνικής δικτύωσης είχε φτάσει το 1 δισεκατομμύριο χρήστες. Το Twitter από την άλλη για 6-7 χρόνια βρέθηκε σε μια αδράνεια, την οποία άφησε πίσω του τα τελευταία χρόνια. Τότε προσέλαβε εκατοντάδες υπαλλήλους και άρχισε να αποστέλλει γρήγορα νέα προϊόντα υπό τον επικεφαλής του προϊόντος Kayvon Beykpour.

Σε μια συνέντευξή του ο επικεφαλής του Instagram, Adam Mosseri είχε πει πως η απαγόρευση των προεπισκοπήσεων εμφανιζόταν στο προσκήνιο της εταιρείας. Ο Dorsey του είχε ζητήσει κάποτε να το λύσουν, αλλά πάντα υπήρχαν άλλες ανταγωνιστικές προτεραιότητες. Το Twitter και το Instagram ανταγωνίζονται πιο άμεσα για την κοινή χρήση φωτογραφιών στην Ιαπωνία, για παράδειγμα.

Το ιστορικό για το διαδίκτυο ραντεβού, ήρθε μετά από ένα tweet ενός δημοσιογράφου του Verge. Ο Casey Newton έγραψε για τον «πόλεμο» μεταξύ Twitter και Instagram, ο Beykpour έκανε το γνωστό σχόλιο «χρειάζονται δυο για να χορέψεις τανγκό» και ο Mosseri ανέβασε μια φωτογραφία με έναν άνδρα να χορεύει μόνος του στην κουζίνα.

Το ραντεβού των δυο ήρθε στην αυλή του Bruce Falck, επικεφαλής προϊόντων εσόδων για το Twitter, με λίγη πίτσα και λίγο κρασί. Ο τελευταίος εργαζόταν παλαιότερα σε μια εταιρεία τεχνολογίας διαφημίσεων, όπου γνώρισε έναν υπάλληλο που ονομαζόταν Vishal Shah. Ο Shah τον Αύγουστο έγινε επικεφαλής της business πλατφόρμας του Instagram, με τον τίτλο του να γράφει, αντιπρόεδρος του Metaverse.

Μετά τα tweets, οι δυο παλιοί γνωστοί επικοινώνησαν για να μάθουν να τα αφεντικά τους θα ήθελαν να να μιλήσουν. Λόγω Covid, δεν συναντήθηκαν έξω αλλά στην αυλή του σπιτιού. Ήταν ο Beykpour που έκανε την αρχή. «Πήραμε λίγο κρασί, είχαμε μερικά λουκάνικα και μετά το ανέφερα τελικά», είπε ο Beykpour. «Το Instagram δεν είχε “φιλοσοφική” αντίρρηση για την εμφάνιση φωτογραφιών στο timeline».

Η διαφορά τους φαίνεται αρχικά να λύθηκε και μένει να δούμε απλά πόσο θα κρατήσει αυτή η αναθέρμανση ή ανακωχή μεταξύ τους.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αντρας που έφυγε από την Αγγλία το 2008, εγκλωβίστηκε στην Αιθιοπία για 16 χρόνια

Stories 24.04.2024
Εχασε το ταξιδιωτικό του έγγραφο για τους πρόσφυγες και δεν μπορούσε να επιστρέψει στην οικογένειά του

Η συγγραφέας που υπερασπίζεται τους άντρες και κάνει πάταγο στη Βρετανία

Stories 24.04.2024
Είναι κι αυτοί θύματα της πατριαρχίας

Αυτό το νησί έχει την καλύτερη παραλία στον κόσμο

Περιβάλλον 24.04.2024
Σύμφωνα με τους Travel Experts, αξίζει να το επισκεφτείς!

Εορτολόγιο: Πότε πέφτει του Αγίου Γεωργίου

Ιστορικά Χτες
Το αιώνιο ερώτημα...

Η εποχή του Οzempic: Ένα φάρμακο που δημιούργησε κουλτούρα

Stories Χτες
Η κουλτούρα της δίαιτας, την εποχή της υπερκατανάλωσης

Πως κάνουν τατουάζ οι φυλακισμένοι;

Stories Χτες
Ο περιορισμός τους κάνει όλο και πιο εφευρετικούς

Το αρχαίο εpωτικό γκράφιτι που βρέθηκε σε ελληνικό νησί

Ιστορικά Προχτές
Αφορούσε τη συνέυρεση δυο αντρών

Ένας άνδρας που ο κόσμος δεν του έδωσε την αναγνώριση που άξιζε

Πρόσωπα Προχτές
Το επίτευγμά του και η αναγνώριση που δεν ήρθε

Εξωγήινοι: Οι 3 πιο γνωστές περιπτώσεις «στενών επαφών»

Stories Προχτές
Κάποιοι είδαν, κάποιοι έκαναν ότι δεν είδαν

Παγκόσμια Ημέρα Γης: Ποιο είναι το μέλλον μας σε αυτό τον πλανήτη;

Περιβάλλον Προχτές
To μέλλον διαγράφεται... ζεστό