E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το χαμένο παιδί που αντικαταστάθηκε από ένα άλλο

Μια απίστευτη ιστορία με πολλά άλυτα μυστήρια

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 7/10/2021 | 01:11

Το χαμένο παιδί που αντικαταστάθηκε από ένα άλλο
@wikipedia.org

Μερικές ιστορίες είναι από μόνες τους στενάχωρες. Το να χάνεις ένα παιδί είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε έναν γονέα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το παιδί βρέθηκε, αλλά δεν ήταν το ίδιο. Παρολ’ αυτά, έζησε με τους υποτιθέμενους γονείς του, μεγάλωσε, παντρεύτηκε και πέθανε ως γιος τους. Μια εξέταση DNA αργότερα έφερε την ανατροπή.

Ήταν Αύγουστος του 1912, όταν ο Percy και η Louise Dunbar έφυγαν από το σπίτι τους στη Λουϊζιάνα για να κάνουν εκδρομή σε μια κοντινή λίμνη. Πήραν μαζί και τους δυο γιους τους.

Ο 4χρονος Bobby, το πρώτο κιόλας βράδυ, μάλλον απομακρύνθηκε από τη σκηνή των γονιών του και εξαφανίστηκε. Οι αρχές βρήκαν τα ίχνη του κοντά στη λίμνη και συμπέραναν ότι είχε πνιγεί. Όλα θα είχαν τελειώσει εκεί αν το καπέλο του δεν βρισκόταν μερικά εκατοντάδες μέτρα μακριά. Η ιδέα ότι ζούσε και τον είχαν απαγάγει μπήκε στο μυαλό του πατέρα του. Μαζί με τις τοπικές αρχές της πόλης, προσέφεραν 6 χιλιάδες δολάρια (τεράστιο ποσό τότε) σε εκείνον που θα έδινε οποιαδήποτε πληροφορία για το αγόρι.

Πέρασαν οκτώ μήνες και τίποτα σημαντικό δεν συνέβη. Μέχρι που οι αρχές συνέλαβαν τον William Cantwell Walters στο Μισισίπι. Ο Walters ήταν ένας πλανόδιος μικροπωλητής που κυκλοφορούσε μαζί με ένα αγόρι, που έμοιαζε και είχε πάνω – κάτω την ίδια ηλικία με τον Bobby Dunbar.

Ο Walters ισχυρίστηκε πως τον έλεγαν Bruce Anderson και ήταν το παιδί εκτός γάμου της Julia Anderson, μιας γυναίκας που φρόντιζε τους γονείς του στη Βόρεια Καρολίνα. Είπε μάλιστα ότι η μητέρα του τού είχε επιτρέψει να ταξιδεύει μαζί του. Η Anderson επιβεβαίωσε ότι του έδωσε άδεια αλλά μόνο για μερικές ημέρες, ενώ ο Walters φερόταν να ταξίδευε με το παιδί για περισσότερο από έναν χρόνο. Η Anderson δεν κατήγγειλε ποτέ ότι ο γιος της έλειπε περισσότερο καιρό απ’ όσο είχε επιτρέψει.

Η ιστορία ήταν λίγο ύποπτη. Έτσι το ζεύγος Dunbar επισκέφτηκε τον Μισισίπι για να δει από κοντά το αγόρι. Η Lessie κοίταζε προσεκτικά το αγόρι όσο κοιμόταν. Αλλά αυτό που συνέβη μετά δεν έχει ποτέ επιβεβαιωθεί.

Μια εκδοχή λέει πως το αγόρι ξύπνησε και φώναξε «Μητέρα!», αγκαλιάζοντας της Lessie. Μια άλλη εκδοχή λέει είναι ότι μόλις ξύπνησε, η Lessie άρχισε να κλαίει, κάνοντας ένα βήμα πίσω και λέγοντας «Δεν ξέρω. Δεν είμαι σίγουρη». Οι εφημερίδες είχαν πολλές αμφιβολίες. Το ίδιο είχε και ο Percy Dunbar που έβλεπε διαφορές. Ωστόσο, τελικά η Lessie αναγνώρισε το παιδί ως δικό της από κάποιες ελιές και ουλές. Ο δικαστής συμφώνησε μαζί της. Οι Dunbar επέστρεψαν σπίτι.

@wikipedia.org

Πολλοί στην πόλη δεν πείστηκαν. Μια εφημερίδα πλήρωσε τα έξοδα της Anderson για να μεταβεί στη Λουϊζιάνα και να αναγνωρίσει το παιδί. Ο Bobby και άλλα τέσσερα αγόρια στάθηκαν μπροστά της ταυτόχρονα. Δεν αναγνώρισε κανένα. Τα αγόρια το ίδιο.

Ζήτησε όμως μια δεύτερη συνάντηση. Εκεί είπε πως ο Bobby ήταν ο Bruce, αφού εξέτασε κι εκείνη τα σημάδια στο σώμα του. Ο κόσμος όμως δεν ήταν μαζί της. Δεν είχε καταγγείλει την εξαφάνιση του παιδιού της και επειδή το παιδί ήταν εκτός γάμου, πολλοί θεωρούσαν πως ήταν «χαλαρών ηθών». Οι αρχές δεν την πίστεψαν.

Ο Walters καταδικάστηκε για απαγωγή τον επόμενο χρόνο και έμεινε δυο χρόνια στη φυλακή, παρόλο που αρκετός κόσμος ορκίστηκε ότι κυκλοφορούσε με το παιδί πριν την εξαφάνιση του μικρού Dunbar. Ο Bobby παρέμεινε Dunbar, παντρεύτηκε, έκανε οικογένεια και πέθανε το 1966.

Πολλά χρόνια αργότερα, τα εγγόνια των Dunbar και Anderson θέλησαν να κάνουν ένα τεστ DNA ώστε να λύσουν μια για πάντα το μυστήριο. Το αποτέλεσμα έδειξε ότι ο Bobby δεν είχε καμία σχέση με τους Dunbar. Ήταν πράγματι ο Bruce, ο γιος της Julia Anderson. O Walters ήταν πιθανόν ο πατέρας του και τον είχε πάρει μαζί του, επειδή η μητέρα του δεν μπορούσε να τον φροντίσει.

Ένα μυστήριο λύθηκε, όμως δυο άλλα παρέμειναν. Το πρώτο είναι το τι ακριβώς συνέβη στον πραγματικό Bobby Dunbar. Πνιγμός ή απαγωγή; Και το άλλο είναι το γιατί ο Bruce προτίμησε να μείνει με τους Dunbar. Μάλλον δεν θα μάθουμε ποτέ…

Πληροφορίες: wikipedia.org, countryroadsmagazine.com

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ που θέλει να επαναφέρει την μονομαχία με πιστόλια

Stories 26.04.2024
Μαι μεσαιωνική πρακτική που ίσως θα επιστρέψει;

Ο διάσημος φωτογράφος που βίαζε και σκότωνε μοντέλα στα 70s

Stories 26.04.2024
«Μάγευε» τα θύματά του για να τα αποπλανήσει

Ποια είναι η Caitlin Clark που αλλάζει το μέλλον του μπάσκετ για τις γυναίκες

Πρόσωπα Χτες
Αναμόρφωσε πλήρως το κολεγιακό μπασκετικό τοπίο

Το γκράφιτι που άλλαξε τον κόσμο

Νέα Εποχή Χτες
Μερικά από τα πιο διάσημα έργα street art που λάτρεψε ο κόσμος

5 πολιτικοί που δολοφονήθηκαν τον 21ο αιώνα

Πρόσωπα Χτες
Για διάφορους λόγους

Αντρας που έφυγε από την Αγγλία το 2008, εγκλωβίστηκε στην Αιθιοπία για 16 χρόνια

Stories Προχτές
Εχασε το ταξιδιωτικό του έγγραφο για τους πρόσφυγες και δεν μπορούσε να επιστρέψει στην οικογένειά του

Η συγγραφέας που υπερασπίζεται τους άντρες και κάνει πάταγο στη Βρετανία

Stories Προχτές
Είναι κι αυτοί θύματα της πατριαρχίας

Αυτό το νησί έχει την καλύτερη παραλία στον κόσμο

Περιβάλλον Προχτές
Σύμφωνα με τους Travel Experts, αξίζει να το επισκεφτείς!

Εορτολόγιο: Πότε πέφτει του Αγίου Γεωργίου

Ιστορικά 23.04.2024
Το αιώνιο ερώτημα...