BE BODY POSITIVE ΠΡΟΣΩΠΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Η απίθανη κομίστρια Ίριδα που μας έκλεψε την καρδιά

Συμμετέχει στην καμπάνια του Pink.gr
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Η απίθανη κομίστρια Ίριδα που μας έκλεψε την καρδιά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Ίριδα Μούζου συμμετέχει στην καμπάνια του Pink.gr "Body Positive" και στη συστήνουμε, για να την αγαπήσεις, όσο την αγαπήσαμε εμείς.

Λίγα πράγματα για μένα

Ασχολούμαι με το κόμικ από το 2016 έχοντας ξεκινήσει κάποια αυτοτελή σεμινάρια στο εργαστήρι «Σπίρτο». Αργότερα πήρα υποτροφία στη Βακαλό Art & Design College και σπούδασα στο μονοετές εργαστήριο Εικονογράφησης Κόμικ μέχρι το 2018. Ομολογώ ότι μέχρι και τα 28 μου δεν είχα πιάσει ποτέ μολύβι για να σχεδιάσω! Μου άρεσαν πάντα τα χρώματα και οι πειραματισμοί με διάφορα υλικά αλλά ήμουν παντελώς άμπαλη. Παραδόξως λοιπόν, και ενώ ποτέ δεν υπήρξα καμιά φανατική αναγνώστρια κόμικ, το 2016 αποφασίζω να ξεκινήσω μαθήματα στο κόμικ γιατί χρειαζόμουν να εντάξω στην καθημερινότητά μου κάτι δημιουργικό και να γνωρίζω κόσμο. Φυσικά, εξαρχής συνειδητοποίησα ότι δεν είμαι κανένα υπέρλαμπρο ταλέντο του χώρου αλλά δε χρειάζεται να είμαστε όλοι σπουδαίοι για να κάνουμε αυτά που αγαπάμε. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pink.gr (@pinkgr.official)

Χρησιμοποιώ το κόμικ σαν μέσω έκφρασης για να προσεγγίσω διάφορα κοινωνικά και υπαρξιακά ζητήματα που με απασχολούν καθώς θεωρώ ότι η απλότητά του και το χιούμορ προσφέρει ανακούφιση αλλά παράλληλα το χρησιμοποιώ σαν εργαλείο αφήγησης και ψυχοεκπαιδευτικό μέσο στην εργασία μου.

Καλλιτέχνες που θαυμάζω...

Θεωρώ πως έχω επηρεαστεί αρκετά από comic artists και κωμικούς. Εμπνέομαι από το standup comedy και την αφηγηματική του φόρμα. Παρόλα αυτά θα απαριθμήσω κυρίως τους κομίστες που διάβαζα φανατικά στα πρώτα μου βήματα και που σίγουρα «έκλεψα» άθελά μου και λόγω του ενθουσιασμού μου. Από έλληνες είναι ο Σταύρος Κιουτσιούκης, η Δήμητρα Αδαμοπούλου και ο Αντώνης Βαβαγιάννης, ενώ από ξένους η Sarah Andersen, η Loryn Brantz, ο Craig Thomson και ο Riad Sattouf.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Irida Mouzmoulo (@mouzmoulo)

Την ώρα που σχεδιάζω...

Πλέον θα σχεδιάσω όταν απλά βρω τον χρόνο. Συνήθως όμως επιλέγω τις πολύ πρωινές ώρες όπου και θα με δείτε με μια κούπα καφέ στο χέρι, την Δάφνη (το ατίθασο γατί μου) στα πόδια μου να μασουλάει τα καλώδια του υπολογιστή και εγώ να την διώχνω για να μην πάθει ηλεκτροπληξία και σίγουρα θα ακούω κάποιο podcast (αυτό τον καιρό ακούω κυρίως «Μαρμελάδα φράουλα») ή κάποιο playlist που θα βρεις μέσα από Leonard Cohen, Nick Cave, Lumineers, Beatles μέχρι Chopin (που όσο δήθεν και αν ακούγεται με βοηθάει στη συγκέντρωση).

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Irida Mouzmoulo (@mouzmoulo)

Τα επόμενα project...

Ξεκίνησα την νέα σειρά με comic strips “Femina”, την υπερ-ηρωίδα που θίγει προβληματισμούς της καθημερινότητας των γυναικών και των θηλυκοτήτων και ελπίζω να την συνεχίσω. Και επίσης, δεν αποκλείεται να γίνει σύντομα μια αυτοέκδοση σε συνεργασία με τη φίλη και κομίστα Akane Comix. Μείνετε συντονισμένοι!

About:

H Ίριδα Μούζου ζει στην Αθήνα. Οι βασικές της σπουδές είναι πάνω στην ψυχολογία και τη συστημική ψυχοθεραπεία. Στο παρόν εργάζεται ως ψυχολόγος σε οργανισμό που απευθύνεται σε γυναίκες προσφύγισσες. Συμμετείχε με έργα της στις ομαδικές εκθέσεις του εργαστηρίου «Σπίρτο», στην 16η έκθεση του Comic N’ Play «Αστροναύτες» στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης το 2017, στο Athens Con 2018 στην έκθεση "Σχεδία Σωτηρίας" του Περιοδικού δρόμου Shedia και το 2019 στην έκθεση «Ενάντια στον Κοινωνικό Αποκλεισμό» του SmassFest. 

Από το 2017 δημοσιεύει το δικό της webcomic «Ραλλού» στους λογαριασμούς μου στο Facebook και στο Instagram ενώ η μόνη έντυπη έκδοση που θα βρείτε την ηρωίδα της είναι σε 5 τεύχη του περιοδικού «Μπλε Κομήτης» και σε λιγοστά fanzine που κυκλοφόρησαν στο Athens Zinefest και στο Comic-zine Weekend της ΛΕΦΙΚ το 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
2 / position1: 8739 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb