BE BODY POSITIVE ΠΡΟΣΩΠΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Η Αθηνά Παππά και τα κορίτσια της ζουν σε έναν μαγικό πλανήτη

Συμμετέχει στην καμπάνια του Pink.gr
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Η Αθηνά Παππά και τα κορίτσια της ζουν σε έναν μαγικό πλανήτη
Φιλιάννα Καραμανλή 2019

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Αθηνά Παππά συμμετέχει στην καμπάνια του Pink.gr "Body Positive" και στη συστήνουμε, για να την αγαπήσεις, όσο την αγαπήσαμε εμείς.

 

Λίγα πράγματα για μένα

Ζωγραφίζω από τεσσάρων χρονών - ήταν μια ασχολία που απλά πάντα μου άρεσε και την είχα ανάγκη από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Το σκίτσο πιο ακαδημαϊκά το έμαθα στο λυκειο ειδικά όταν άρχισα να προετοιμάζομαι για να περάσω αρχιτεκτονική. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pink.gr (@pinkgr.official)

Θεωρώ πως βρίσκω το στυλ μου αν και βλέπω ότι και αυτό δεν είναι κάτι τελείως στατικό, καθώς αυτό εξελίσσεται παράλληλα με εμένα. Το να προκύψει ένα καλλιτεχνικό στυλ νομίζω ότι δεν είναι ποιοτικό ζήτημα αλλά ποσοτικό, με την έννοια του πόσο καιρό δουλεύεις και πόσα έργα έχεις κάνει. Θέλει ‘ώρες πτήσης’ για να πάρει μορφή και να είναι αντιπροσωπευτικο.

Όταν εντάσσω ανθρώπινο στοιχείο είναι σχεδόν αποκλειστικά γυναίκες και αυτό οφείλεται εν μέρει στον αυτοβιογραφικό χαρακτήρα που έχει η ζωγραφική μου, αλλά και στην επιθυμία μου να μεταφέρω την εμπειρία της γυναίκας σε έναν κόσμο που το 99% των έργων (αυτό έχει αρχίσει να αλλάζει λίγο) που συναντάμε σε όλες τις τέχνες αφορούν την αντρική ματιά και εμπειρία.

Καλλιτέχνες που θαυμάζω...

Καλλιτέχνες που με ενέπνευσαν, από κλασσικους καλλιτέχνες η Frida Kahlo, η Georgia O’ Keefee, ο Monet και πολλοι αλλοι, απο συγχρονους η Camille Rose Garcia, η Tara McPherson, o Takashi Murakami, o Gary Baseman και αλλοι.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Felix Felis 🐯 (@athination)

Την ώρα που σχεδιάζω...

Σχεδιάζω από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 11 το βράδυ διάσπαρτα, όλες τις ώρες που κυλάει! Οι καλύτερες μου είναι 7-9 το βράδυ και έχω playlists πολλων ωρων, πολυ Lana del Rey και μετα Billie Eilish, Grimes, Marina, No Doubt, και παρα πολλους αλλους αλλά πρεπει παντα να ακουω κομματια που ξερω, με βοηθαει να συγκεντρωθω. Ζωγραφίζω κορίτσια, παραλλαγές του εαυτού μου και τις φίλες μου και τις δυναμώνω οπτικά με ρούχα και σύμβολα για να περιγράψω κάπως τις δυνάμεις τους σαν να είναι υπερηρωιδες που πιστευω ότι όλες οι γυναίκες είναι σε ένα βαθμό.

Τα επόμενα project...

Στο κομματι του design ετοιμάζω ένα project με σουβενίρ και ενα άλλο συνεργασίας με ενα brand ρουχων αλλά δεν μπορω να πω περισσότερα αυτη τη στιγμή! Και σαν ζωγράφος, μια σειρά με πινακες που δουλευω εδω και καποιο καιρο αναφορικα με τη φύση, την γυναικεία ταυτότητα και τη μεταξύ τους σχεση σε γενικες γραμμες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Felix Felis 🐯 (@athination)

Επίκεντρο, η γυναίκα

Ζωγραφίζω κορίτσια, παραλλαγές του εαυτού μου και τις φίλες μου και τις δυναμώνω οπτικά με ρούχα και σύμβολα για να περιγράψω κάπως τις δυνάμεις τους σαν να είναι υπερηρωιδες που πιστευω ότι όλες οι γυναίκες είναι σε ένα βαθμό.
Άλλωστε η μόδα και η εμφάνιση των γυναικών ήταν για αιωνες ο μοναδικός ‘δημόσιος λόγος’ που εκφέραν εφόσον οποιαδήποτε άλλη μορφή έκφρασης ήταν περιορισμενη ως μηδενική.

About

Η ζωγράφος και εικονογραφος Αθηνά Παππά (ή αλλιώς Felix Felis) γεννηθηκε το 1986 στην Θεσσαλονικη. Άρχισε να ζωγραφίζει σε πολυ μικρή ηλικία και αργότερα σπούδασε αρχιτεκτονική και οπτική επικοινωνία με κατεύθυνση την εικονογράφηση. Περιγράφει το στυλ της ως dream pop.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δουλειά της αναφέρεται συχνά στη θηλυκή ταυτότητα, τη φύση την ποπ κουλτούρα, τη μαγεία και στοιχεία της ελληνικής και ιαπωνικής κουλτούρας!ταυτοτητα, τη φυση, την ποπ κουλτούρα, στοιχεια της ελληνικης και ιαπωνικης κουλτουρας και τη μαγεια. 

Η Αθηνά χρησιμοποιει τοσο παραδοσιακα οσο και ψηφιακα και εχει δημιουργησει σχεδια για περιοδικά, φουλάρια, ετικέτες κρασιού, μουσικά άλμπουμ, τοιχογραφίες και αφίσες και η έκδοση Pictoria Vol. 2 και Vol.3 την συμπεριέλαβε στους "καλυτερους συγχρονους εικονογράφους παγκοσμίως" για το 2018 και 2019. (Capsules book, Australia, 2018-2019).

Εχει παρουσιασει εκθέσεις σε ετερόκλητους χώρους απο bar και κάβες μέχρι το Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνων Α.Π.Θ. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη ενω η γάτα της Κιανα επιβλέπει ολες τις καλλιτεχνικές της εργασίες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Felix Felis 🐯 (@athination)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
5 / position1: 2840 / position2: 9108
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb