LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η γυναίκα που σκότωσε όσους την αγαπούσαν και παραλίγο να τη γλιτώσει

Μια έκρηξη βόμβας έστρεψε το βλέμμα της αστυνομίας πάνω της

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/6/2021 | 00:10

Η γυναίκα που σκότωσε όσους την αγαπούσαν και παραλίγο να τη γλιτώσει
@allthatsinteresting.com

Όχι ένα, όχι δυο αλλά 20 χρόνια κυκλοφορούσε ελεύθερη ύστερα από τρις φόνους. Η Judy Buenoano σκότωσε τον συζύγους, εραστή και τον γιο της για να βάλει στο χέρι τα λεφτά από τις ασφαλιστικές. Η αστυνομία την υποπτεύθηκε όταν έβαλε βόμβα στο αυτοκίνητο του τελευταίου της εpαστή. Η κατηγορία εναντίον της ήταν αυτή της κατά συρροή δολοφόνου. Κι αυτό γιατί σκότωνε μόνο κοντινούς της ανθρώπους.

Μετά από κάθε φόνο, ο προσωπικός της λογαριασμός φούσκωνε και εκείνη έκανε πλούσια ζωή. Ένας μηχανισμός όμως που εξερράγη στο αυτοκίνητο του αρραβωνιαστικού της το 1983, την έβαλε στη λίστα των υπόπτων. Μέσα στα επόμενα δυο χρόνια οι αποκαλύψεις έπεσαν βροχή, με τα ΜΜΕ να την ονομάζουν «Μαύρη Χήρα».

Γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1943 στο Τέξας. Έχασε τη μητέρα της μόλις στα 4 και πέρασε τα παιδικά της χρόνια με συγγενείς και ανάδοχους γονείς. Μάλιστα η ίδια ισχυριζόταν πως είχε υποστεί σeξουαλική κακοποίηση σε κάποιες από αυτές. Στα 10 άρχισε να μένει με τον πατέρα της και τη νέα σύζυγό του. Η ζημιά όμως είχε γίνει.

Στα 17 έμεινε έγκυος. Το 1961 γέννησε τον γιο της Michael, ένα παιδί αγνώστου πατρός όπως δηλώθηκε. Τότε παντρεύτηκε έναν αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας. Λίγα χρόνια αργότερα έκανε άλλα 2 παιδιά και η οικογένεια ζούσε στο Ορλάντο της πολιτείας της Φλόριντα.

Ο σύζυγός της υπηρέτησε για έναν χρόνο στον πόλεμο του Βιετνάμ. Επέστρεψε υγιής, αλλά λίγο καιρό αργότερα η υγεία του περιέργως επιδεινώθηκε. Τα συμπτώματα ήταν περίεργα και 4 μήνες μετά πέθανε. Η χήρα του πήρε 28 χιλιάδες δολάρια από την ασφάλεια ζωής και 64 χιλιάδες από το ταμείο βετεράνων του Βιετνάμ.

Με τα 92 χιλιάρικα η Judy Buenoano μετακόμισε και το 1972 βρήκε νέο σύζυγο, τον Bobby Morris. Τον ακολούθησε στο Κολοράντο, όπου ο Bobby εμφάνισε τα ίδια ανατριχιαστικά συμπτώματα με τον πρώτο της σύζυγο. Κι αυτός βρέθηκε νεκρός. Ο ιατροδικαστής έφτασε στο συμπέρασμα πως έφταιγε η ανακοπή καρδιάς. Εισέπραξε 3 ασφάλειες ζωής και μετακόμισε πίσω στη Φλόριντα.

@wikipedia.org

Το 1979 ο γιος της μπήκε στον στρατό. Αλλά σύντομα άρχισε να υποφέρει από τα ίδια συμπτώματα. Αρρώστησε βαριά, αλλά οι γιατροί πρόλαβαν να καταλάβουν ότι είχε δηλητηριαστεί με αρσενικό. Αποσύρθηκε από τον στρατό και μπορούσε να περπατήσει μόνο με μεταλλικά υποστηρίγματα. Η μητέρα του ανέλαβε να τον φροντίσει και τον επόμενο χρόνο τον πήγε μια βόλτα με κανό. Το κανό ανατράπηκε, εκείνη έζησε αλλά όχι ο Michael.

Οι φόνοι της μέχρι τότε γίνονταν μελετημένα, με υπομονή και ψυχραιμία. Αλλά η αλλαγή του τρόπου στην επόμενη έφερε και την αστυνομία στα ίχνη της. Το νέο της φλερτ λεγόταν John Gentry. Τον έπεισε να κάνουν ασφάλειες ζωής και να βάλουν δικαιούχους ο ένας τον άλλο. Έτσι θα εισέπραττε μισό εκατομμύριο.

Αφού προσπάθησε να τον σκοτώσει με χάπια, έβαλε βόμβα στο αυτοκίνητο του. Τη γλίτωσε. Μια βομβιστική απόπειρα δεν πέρασε όμως απαρατήρητη σε μια μικρή πόλη. Ο τοπικός επιθεωρητής έκανε προσωπική του υπόθεση την εξιχνίαση της απόπειρας και σύντομα έφτασε στα ίχνη της. Πριν τη συλλάβει πήρε άδεια για εκταφή των προηγούμενων θυμάτων της και αποδείχθηκε ότι είχαν δηλητηριαστεί.

Κρίθηκε ένοχη και όσο ο καιρός προχωρούσε αποκαλύπτονταν και άλλοι φόνοι. Καταδικάστηκε σε τρεις διαφορετικές ποινές. Η μια ήταν σε θάνατο. Η ίδια δεν παραδέχθηκε τίποτα ποτέ, ενώ δεν έδειξε ίχνος μεταμέλειας.

Άσκησε έφεση αλλά δεν κέρδισε. Τον Μάρτιο του 1998 την οδήγησαν σε ηλεκτρική καρέκλα. Τη ρώτησαν αν είχε κάτι να πει, εκείνη απάντησε αδιάφορα «Όχι, κύριε». Έγινε η πρώτη θανατοποινίτισσα που εκτελούνταν στη Φλόριντα εδώ και 150 χρόνια, αλλά και η πρώτη γυναίκα που πέθανε στην πολιτεία σε ηλεκτρική καρέκλα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δημήτρης Παπανώτας, από τις εκπομπές lifestyle ως το ΣΥΡΙΖΑ

Άνθρωποι 18.04.2024
Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ μένει τελικά ο Δημήτρης Παπανώτας

5 από τις πιο ακριβές φωτογραφίες που πουλήθηκαν ποτέ

ΝΕΑ 18.04.2024
Κάποιες μετρούν πάνε από έναν αιώνα ζωής

«Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι Θεός» : O Πρωθυπουργός της Ινδίας έχει φανατικό κοινό

Άνθρωποι 18.04.2024
Γιος ενός πωλητή τσαγιού σε μια μικρή πόλη στο Γκουτζαράτ

Η προέλευση και ο μύθος γύρω από το «κακό μάτι»

Ιστορικά 18.04.2024
Από που ξεκίνησε και γιατί είναι μπλε το φυλαχτό

Ποιοι Έλληνες celebrities θα είναι υποψήφιοι στις Ευρωεκλογές

Άνθρωποι Χτες
ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν βάλει στα ψηφοδέλτιά τους πολλά γνωστά ονόματα

Η ανθρωπότητα έχει μόνο δύο χρόνια «για να σώσει τον πλανήτη»

Τεχνολογία Χτες
O πλανήτης μας αντιμετωπίζει μη αναστρέψιμη ζημιά

Η ιστορία του Παλιού Χρηματιστηρίου της Κοπεγχάγης που κάηκε ολοσχερώς

Αρχιτεκτονική Χτες
Στις φλόγες 400 χρόνια πολιτιστικής κληρονομιάς

Οι τρομακτικοί τρόποι που ο στρατός των ΗΠΑ χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη

ΝΕΑ Χτες
Τα σενάρια μπορεί να γίνουν πραγματικά τρομακτικά

Πώς η κλιματική κρίση μεγαλώνει την ανισότητα των φύλων

Τεχνολογία Χτες
Οι γυναίκες και τα κορίτσια περνούν ακόμα πιο δύσκολα

Το παγκόσμιο απόθεμα εμβολίου κατά της χολέρας έχει εξαφανιστεί ενώ τα κρούσματα εξαπλώνονται

Τεχνολογία Προχτές
Η ανάγκη για εμβόλια και οι περιορισμένοι πόροι

Ο μαραθώνιος που ξεμπρόστιασε το νικητή του αγώνα

ΝΕΑ Προχτές
Αυτός είναι αναμφίβολα ο πιο ντροπιαστικός τίτλος στην καριέρα του νικητή