E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο «θρύλος» που έψαχνε η Μάντσεστερ Σίτι

Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 31/3/2021 | 00:06

Ο «θρύλος» που έψαχνε η Μάντσεστερ Σίτι
@twitter.com/iamguuz/

H Μάντσεστερ Σίτι μέχρι και πριν λίγα χρόνια ήταν η «μικρή» ομάδα της πόλης του αγγλικού βορρά. Η συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ έχει πολλά περισσότερα να δείξει. Η Σίτι είχε κατακτήσει μόλις 2 πρωταθλήματα, 4 Kύπελλα και 2 Λιγκ Καπ, ενώ μεγαλύτερη της στιγμή ήταν η κατάκτηση του Kυπέλλου Κυπελλούχων το 1970.

Η κατάσταση αυτή άλλαξε το 2008, όταν ο Σεϊχης Μανσούρ αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο της ομάδας και τα εκατομμύρια άρχισαν να ρέουν άφθονα. Τα πρώτα τρία χρόνια όμως δεν κύλησαν και πολύ επιτυχημένα. Η Σίτι το μόνο που κατάφερε ήταν να κατακτήσει ένα Κύπελλο Αγγλίας, που βέβαια με βάση την ιστορία της ήταν επιτυχία. Αλλά ο πήχης είχε μπει ψηλά.

Η ομάδα είχε τους δικούς της θρύλους όπως ο Dennis Tueart, o Joe Corrigan, o Mike Summerbee, o Eric Brook, o Francis Lee, o Neil Young, o Alan Oakes και ο Colin Bell. Αλλά χρειαζόταν έναν καινούργιο, έναν ηγέτη που θα την οδηγούσε στο επόμενο επίπεδο. Αυτός ο παίκτης βρέθηκε στα 173 εκατοστά ενός Αργεντίνου.

Το καλοκαίρι του 2011, ο Σέρχιο «Κουν» Αγκουέρο, αφού κατέκτησε το Europa League με την Ατλέτικο Μαδρίτης, έφυγε για να δοκιμάσει την τύχη του στην Premier League. Όλοι πίστευαν πως επρόκειτο για μια καλή μεταγραφή. Λίγοι όμως περίμεναν αυτό που ακολούθησε την επόμενη δεκαετία.

Με τον Σέρχιο Αγκουέρο στις τάξεις της, η Σίτι κέρδισε αμέσως πρωτάθλημα και το έκανε συνολικά 4 φορές. Κέρδισε ακόμα ένα Κύπελλο και 2 Λιγκ Καπ, ενώ στην Ευρώπη εδραιώθηκε στην ελίτ των ομάδων του Champions League, αν και παρόλες τις μεγάλες προσδοκίες, δεν κατάφερε να κάνει το τελευταίο βήμα και να το διεκδικήσει σε έναν τελικό.

Οι αριθμοί του «Κουν» είναι εξωπραγματικοί. Μέσα σε μια δεκαετία έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου με 257 γκολ, αφήνοντας κατά πολύ πίσω του τον Eric Brook. Με 181 γκολ επίσης, είναι ο πρώτος ξένος σκόρερ στην ιστορία της Premier League και 4ος στη συνολική λίστα. Κέρδισε 13 τίτλους συνολικά με τα γαλάζια των Σιτιζενς. Αλλά δεν είναι μόνο αυτά που τον έκαναν θρύλο. Είναι κυρίως, πως στα δύσκολα όλοι ήξεραν πως ο «Κουν» θα είναι εκεί για να πάρει πάνω του την ομάδα. Η εξέδρα ήταν σίγουρη, το ίδιο και οι εκάστοτε προπονητές. Και ο Αγκουέρο δεν το έκανε μόνο μια φορά αλλά πολλές περισσότερες. Τόσες που φτάνουν για να τον κατατάξουν στους «θρύλους» της ομάδας.

Το γκολ του Αγκουέρο στις καθυστερήσεις του αγώνα με την ΚΠΡ που έδωσε το πρώτο πρωτάθλημα στη Σίτι το 2012

Προχθές η Μάντσεστερ Σίτι ανακοίνωσε πως δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιο του, με τον «Κουν» να φεύγει για άλλες πολιτείες ακριβώς με τη συμπλήρωση 10 ετών στον σύλλογο. Ο πρώτος σε χατ – τρικ στην Premier League, έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι θέλει να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα από την οποία ξεκίνησε, την Ιντεπεντιέντε. Μέχρι τότε όμως μάλλον χωράει μια ακόμα στάση στην καριέρα του 32χρονου επιθετικού, με πιθανότερη τη Βαρκελώνη.

Οι οπαδοί των «πολιτών» δεν θα τον ξεχάσουν ποτέ. Ήταν ο «θρύλος» που έψαχναν για τη νέα εποχή της ομάδας που ξεκίνησε το 2008. Ο Αγκουέρο δεν φοβήθηκε, πήρε την ομάδα στις πλάτες του αρκετές φορές και έγραψε ιστορία, βάζοντας κι αυτός το δικό του λιθαράκι ώστε η Μάντσεστερ Σίτι να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί τα χρόνια που θα έρθουν.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εορτολόγιο: Πότε πότε πέφτει του Αγίου Γεωργίου

Ιστορικά 23.04.2024
Το αιώνιο ερώτημα...

Η εποχή του Οzempic: Ένα φάρμακο που δημιούργησε κουλτούρα

Stories 23.04.2024
Η κουλτούρα της δίαιτας, την εποχή της υπερκατανάλωσης

Πως κάνουν τατουάζ οι φυλακισμένοι;

Stories 23.04.2024
Ο περιορισμός τους κάνει όλο και πιο εφευρετικούς

Αυτό το νησί έχει την καλύτερη παραλία στον κόσμο

Περιβάλλον 23.04.2024
Σύμφωνα με τους Travel Experts, αξίζει να το επισκεφτείς!

Το αρχαίο εpωτικό γκράφιτι που βρέθηκε σε ελληνικό νησί

Ιστορικά Χτες
Αφορούσε τη συνέυρεση δυο αντρών

Ένας άνδρας που ο κόσμος δεν του έδωσε την αναγνώριση που άξιζε

Πρόσωπα Χτες
Το επίτευγμά του και η αναγνώριση που δεν ήρθε

Εξωγήινοι: Οι 3 πιο γνωστές περιπτώσεις «στενών επαφών»

Stories Χτες
Κάποιοι είδαν, κάποιοι έκαναν ότι δεν είδαν

Παγκόσμια Ημέρα Γης: Ποιο είναι το μέλλον μας σε αυτό τον πλανήτη;

Περιβάλλον Χτες
To μέλλον διαγράφεται... ζεστό

4 εθνικοί ύμνοι που δεν έχουν καθόλου στίχους

Stories Προχτές
Ποιες χώρες δεν περιλαμβάνουν λόγια στον ύμνο τους

Ο Αγιος που έχει αφιερωμένη μόνο μια εκκλησία με το όνομά του σε όλη την Ελλάδα

Πρόσωπα Προχτές
Είχε ζήσει σαν ασκητής στο Αγιο Όρος

Ψωνίζεις μέσω TikTok; Τι πρέπει οπωσδήποτε να προσέξεις

Νέα Εποχή Προχτές
Το TikTok γέμισε μαγαζιά