E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι λένε οι προβλέψεις για το NBA Draft της 18ης Νοεμβρίου

Η ώρα του ΝΒΑ Draft 2020 πλησιάζει

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 16/11/2020 | 00:02

Τι λένε οι προβλέψεις για το NBA Draft της 18ης Νοεμβρίου
@thestar.com

To ΝΒΑ Draft άργησε αλλά τελικά έφτασε. Την Τετάρτη λοιπόν οι ομάδες του NBA θα επιλέξουν σε μια από τις πιο δίκαιες διαδικασίες στον αθλητισμό τους πιο υποσχόμενους παίκτες των αμερικανικών κολεγίων και λυκείων αλλά και της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου.

Πολλές συζητήσεις έχουν γίνει αυτούς τους δυο μήνες, από τότε που Los Angeles Lakers επέστρεψαν στον θρόνο του καλύτερου πρωταθλήματος του κόσμου. Η σεζόν δεν ξέρουμε πότε ακριβώς θα ξεκινήσει και ποιο θα είναι το format της. Αλλά με το Draft θα έρθουμε λίγο πιο κοντά στο τι μέλει γενέσθαι και στο τι θα ακολουθήσει.

Τα βαριά χαρτιά του draft την φετινή σεζόν φαίνεται πως είναι τέσσερα ονόματα. Που κατά πάσα πιθανότητα θα καταλήξουν στα τέσσερα πρώτα picks του draft. Το Mock Draft και οι στοιχηματικές εταιρείες φαίνεται να κατασταλάζουν πως στο No.1 θα βρίσκεται ο 19χρονος Anthony Edwards, o shooting guard που μόλις στον πρώτο χρόνο του στο Πανεπιστήμιο της Georgia έκανε πράγματα και θαύματα, έχοντας μέσο όρο 19.1 πόντους σε 32 παιχνίδια. Έτσι φαίνεται πως θα καταλήξει στην Minnesota και τους Timberwolves.

https://airalamo.com/2020/11/15/san-antonio-spurs-final-2020-nba-draft/

@airalamo.com

Κι αυτό γιατί δυο άλλα hot ονόματα του draft, οι LaMelo Ball και James Wiseman μάλλον δεν χωράνε προς το παρόν στον ρόστερ των Timberwolves. Στις θέσεις τους η ομάδα του midwest έχει αντίστοιχα τους D’ Angelo Russell και Karl – Anthony Towns. Οπότε το πιο πιθανό είναι να επιλέξουν έναν shooting guard, όχι όποιον κι όποιον βέβαια, αλλά έναν παίκτη που φαίνεται να έχει δύναμη, να ξέρει μπάσκετ και να έχει μια ηλικία που δίνει τεράστιο περιθώριο βελτίωσής του. Φυσικά δεν αποκλείεται και η έκπληξη, με τον laMelo Ball να έχει αρκετά καλές πιθανότητες.

Στη θέση No.2, στην οποία φέτος θα επιλέξουν οι Warriors μετά την άσχημη χρονιά που έκαναν, η οποία προέκυψε από τους πολλούς τραυματισμούς που δεν τους επέτρεψαν να παραμείνουν ανταγωνιστικοί. Εδώ λοιπόν η λογική λέει πως αφού επιστρέψουν οι «Splash Brothers», Stephen Curry και Klay Thomson, και με δεδομένο το ενδιαφέρον των «Πολεμιστών» για τον αρχισκόρερ των Phoenix Suns, Devin Booker, θα επιλέξουν στην θέση δυο τον επίσης 19χρονο και ύψους 2.16 σέντερ του Πανεπιστημίου του Memphis, James Wiseman.

Η ιστορία του Wiseman στο Memphis ήταν σκανδαλώδης. Αγωνίστηκε σε μόλις 3 παιχνίδια έχοντας μέσο όρο 19,7 πόντους και 10,3 ριμπάουντ. Ωστόσο τα 11.500 δολάρια που φέρεται να πλήρωσε ο Penny Hardaway το 2017 για να βοηθήσει τον ίδιο και την οικογένειά του να μετακομίσει στο Memphis, έκανε το NCAA να πάρει την απόφαση να τον αποβάλλει αρχικά από το πρωτάθλημα. Αργότερα η ποινή του έπεσε στα 12 παιχνίδια αν έδινε τα 11.500 δολάρια σε φιλανθωπίες. Κι ενώ θα μπορούσε να επιστρέψει στις αρχές Ιανουαρίου, στα μέσα Δεκεμβρίου δήλωσε πως θα αφήσει το πανεπιστήμιο και θα προετοιμαστεί για το επόμενο Draft του NBA. Πάντως, είναι ότι πρέπει για τους Warriors, δημιουργώντας ένα δυνατό δίδυμο στους ψηλούς, μαζί με τον Draymond Green.

https://www.cbssports.com/college-basketball/news/2020-nba-draft-james-wisemans-stock-wont-change-by-leaving-memphis-but-thats-not-necessarily-a-good-thing/

@cbssports.com

Στο No.3 θα επιλέξει η ομάδα του Michael Jordan, Charlotte Hornets. Εδώ θα είναι δύσκολο οι Charlotte να προσπεράσουν τον LaMelo Ball. Το πιο γνωστό όνομα του φετινού draft, λόγω του αδελφού του που αγωνίζεται στους New Orleans Pelicans και του αλλοπρόσαλου πατέρα του, ο 19χρονος LaMelo ακολούθησε τα τερτίπια του πατέρα του αγωνίστηκε έναν χρόνο στη Λιθουανία και άλλον έναν στην Αυστραλία. Στην τελευταία έδειξε πως έχει τα φόντα να πρωταγωνιστήσει στο NBA τα επόμενα χρόνια και μάλιστα να βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις των ομάδων του πρωταθλήματος. Σε 12 ματς με τους Illawarra Hawks στην Αυστραλία, είχε μέσο όρο 17 πόντους, 7,4 ριμπάουντ και 6,8 ασίστ. Οι Charlotte καίγονται για έναν πιθανό σταρ και ένα πλει μέικερ που θα κάνει την διαφορά και να χτίσουν γύρω του την ομάδα. Αν κάνουν την έκπληξη οι Timberwolves και τον επιλέξουν στο No.1, τότε οι Hornets θα επιλέξουν τον Edwards, μιας και ο Wiseman και το No.2, είναι σχεδόν σίγουροι.

https://www.nba.com/news/2020-nba-draft-top-point-guard-prospects

@nba.com

Το τελευταίο hot όνομα είναι Ευρωπαίος. Και δεν είναι άλλος από ακόμα έναν 19χρονο, τον Ισραηλινό small forward της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Deni Avdija. Έχοντας αγωνιστεί τρια χρόνια στους μόνιμους πρωταθλητές Ισραήλ, ο Avdija βελτίωσε πολύ το σουτ του και την ικανότητα του να δημιουργεί παιχνίδι παρά το ύψος του, που φτάνει τα 206 εκατοστά. Το πιο πιθανό είναι να βρεθεί στους Chicago Bulls, όπου θα συναντήσει έναν άλλον Ευρωπαίο, τον Lauri Markannen. Θα πείτε πως στην θέση του small forward υπάρχει ήδη ο star των Bulla Zack LaVine. Ωστόσο οι Bulls θέλουν έναν παίκτη που μπορεί να παίζει σε περισσότερες από μια θέσεις, με τον Avdija να μπορεί να καλύψει κενά και να παίξει στις θέσεις 1 έως 3.

https://www.espn.co.uk/nba/story/_/id/29043324/potential-top-five-pick-deni-avdija-seeks-entry-2020-nba-draft

@espn.co.uk

Την πεντάδα μάλλον θα συμπληρώσει ο Obi Toppin, ένας αθλητής με όλη τη σημασία της λέξης που φαίνεται πως θα είναι και ο νέος power forward των Cleveland Cavaliers. Ένα ακόμα «καυτό» όνομα είναι εκείνο του center του USC, Onyeka Okongwu, ο οποίος μπορεί να καταλήξει σχεδόν οπουδήποτε μέσα στην πρώτη δεκάδα, από την θέση 4 έως την θέση 9. Οι Ευρωπαίοι που αναμένονται να επιλεγούν στον πρώτο γύρο εκτός από τον Avdija, θα είναι ο Γαλλοαμερικανός Killian Hayes, που ήδη αγωνίζεται με τις μικρές εθνικές ομάδες της Γαλλίας και έχιε πολλε΄ς πιθανότητες να επιλεγεί στις πρώτες 10 θέσεις, o επίσης Γάλλος Theo Maledon, που δεν αποκλείεται να καταλήξει στους Bucks στο No.24 αλλά και πιο πάνω και ο Σέρβος center του Ολυμπιακού Aleksej Pokusevski, τον οποίον κάποιοι βλέπουν ακόμα και στην 12η θέση και τους Sacramento Kings.

https://www.forbes.com/sites/brendonkleen/2020/11/11/aleksej-pokusevski-is-the-name-to-know-ahead-of-next-weeks-nba-draft/

@forbes.com

Στο draft βέβαια μέχρι ο Adam Silver να διαβάσει το χαρτάκι που θα στείλουν οι ομάδες, δεν είναι τίποτα σίγουρο. Μπορεί να πέσουμε εντελώς έξω στις προβλέψεις μας, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι πως τα παραπάνω είναι τα ονόματα που θα πρέπει να προσέξετε το βράδυ της 18ης Νοεμβρίου.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αντρας που έφυγε από την Αγγλία το 2008, εγκλωβίστηκε στην Αιθιοπία για 16 χρόνια

Stories 24.04.2024
Εχασε το ταξιδιωτικό του έγγραφο για τους πρόσφυγες και δεν μπορούσε να επιστρέψει στην οικογένειά του

Η συγγραφέας που υπερασπίζεται τους άντρες και κάνει πάταγο στη Βρετανία

Stories 24.04.2024
Είναι κι αυτοί θύματα της πατριαρχίας

Αυτό το νησί έχει την καλύτερη παραλία στον κόσμο

Περιβάλλον 24.04.2024
Σύμφωνα με τους Travel Experts, αξίζει να το επισκεφτείς!

Εορτολόγιο: Πότε πέφτει του Αγίου Γεωργίου

Ιστορικά Χτες
Το αιώνιο ερώτημα...

Η εποχή του Οzempic: Ένα φάρμακο που δημιούργησε κουλτούρα

Stories Χτες
Η κουλτούρα της δίαιτας, την εποχή της υπερκατανάλωσης

Πως κάνουν τατουάζ οι φυλακισμένοι;

Stories Χτες
Ο περιορισμός τους κάνει όλο και πιο εφευρετικούς

Το αρχαίο εpωτικό γκράφιτι που βρέθηκε σε ελληνικό νησί

Ιστορικά Προχτές
Αφορούσε τη συνέυρεση δυο αντρών

Ένας άνδρας που ο κόσμος δεν του έδωσε την αναγνώριση που άξιζε

Πρόσωπα Προχτές
Το επίτευγμά του και η αναγνώριση που δεν ήρθε

Εξωγήινοι: Οι 3 πιο γνωστές περιπτώσεις «στενών επαφών»

Stories Προχτές
Κάποιοι είδαν, κάποιοι έκαναν ότι δεν είδαν

Παγκόσμια Ημέρα Γης: Ποιο είναι το μέλλον μας σε αυτό τον πλανήτη;

Περιβάλλον Προχτές
To μέλλον διαγράφεται... ζεστό