LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το ασύλληπτο ρεκόρ που έριξε στη 2η θέση τον Michael Schumacher

O Lewis Hamilton μάλλον δεν θα σταματήσει εδώ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 27/10/2020 | 00:33

Το ασύλληπτο ρεκόρ που έριξε στη 2η θέση τον Michael Schumacher
@euroweeklynews.com

Τα ρεκόρ του Michael Schumacher ήταν αξεπέραστα. Οι περισσότεροι πιστεύαμε πως θα σπάσουν μετά από δεκαετίες. Όμως ένα παιδί που έβλεπε τον Schumacher να προελαύνει στις πίστες, είχε βάλει σκοπό της ζωής του να του μοιάσει. Και στα 35 του όχι μόνο κατάφερε να του μοιάσει αλλά και να τον ξεπεράσει.

Ο Lewis Hamilton χθες έκανε την 92 νίκη του σε αγώνες της Formula 1. Ξεπέρασε κατά μια τον μεγάλο «Schumi» και έβαλε πλώρη για να τον πιάσει ως ρέκορντμαν και στους τίτλους, αφού βρίσκεται ήδη αρκετά μπροστά από τον ομόσταυλό του στη Mercedes Valtteri Bottas στην κούρσα για τον 7ο συνολικά τίτλο της καριέρας του.

Όταν μάλιστα στον προηγούμενο αγώνα ισόφάρισε το ρεκόρ του Michael Schumacher, ο γιος του Γερμανού και πιλότος της Formula 2, Mick Schumacher, του έδωσε στην απονομή το κράνος του πατέρα του. Μια άκρως συγκινητική κίνηση που όπως είπε ο Hamilton δεν θα την ξεχάσει ποτέ.

Ο 35χρονος Βρετανός από το Stevenage ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στις πίστες της Formula 1. Μπορεί κανένας να μην φανταζόταν ότι θα φτάσει να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, αλλά ήταν ένας πιλότος που δεν ήταν σε καμία περίπτωση αδιάφορος. Αντίθετα, ήταν και ικανός και έτοιμος για όλα. Γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε πήρε το πρώτο του πρωτάθλημα μόλις στα 23 του χρόνια με την McLaren/Mercedes.

Τα επόμενα έξι χρόνια, κατά την κυριαρχία του Sebastien Vettel και της Red Bull, δεν κατάφερε να το επαναλάβει. Αλλά από το 2014 μέχρι και σήμερα ήρθε η στιγμή της δικής του κυριαρχίας. Ο Lewis Hamilton έχει χάσει μόνο ένα πρωτάθλημα τα τελευταία 6 χρόνια και όπως φαίνεται, φέτος πάει για το 6 στα 7.

Ο ίδιος ο Michael Schumacher που είχε αγωνιστεί εναντίον του είχε άλλωστε πει πως «Το ότι είναι τόσο ανταγωνιστικός είναι εκπληκτικό. Νομίζω κανείς μας δεν περίμενε ότι θα μπορούσε να το κάνει αυτό με τέτοια συνεκτικότητα». Ο Hamilton είναι ένα κράμα ανθρώπου που ταιριάζει στην Formula 1. Έχει την τρέλα των Βρετανών οδηγών, όπως παλιότερα είχαν ο James Hunt και ο Jenson Button, αλλά ταυτόχρονα είναι κι ένα ταπεινό παιδί χαμηλών τόνων, που δεν χάνει ποτέ την συγκέντρωση από το στόχο του.

Όσο μεγάλωνε, ο στόχος του άλλαζε. Γινόταν μεγαλύτερος. Χθες έκανε ένα ασύλληπτο ρεκόρ, ένα ρεκόρ που κανείς δεν περίμενε. Φέτος, θα ισοφαρίσει τον «Schumi» σε τίτλους. Και του χρόνου, θα βάλει ακόμα ένα στόχο. Να σπάσει ακόμα ένας ρεκόρ του Schumacher και να είναι γίνει ο μόνος πιλότος στην ιστορία της Formula 1 με 8 τίτλους. Τα σημάδια δείχνουν πως εκτός απροόπτου, δεν γίνεται να μην τα καταφέρει.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η γέφυρα για την τέλεια selfie που φτιάχτηκε για ερωτευμένα ζευγάρια

Ωραίες Εικόνες 20.04.2024
Έχει ένα κενό 30 εκατοστών που δεν επιτρέπει αυτοκίνητα

Η γιαγιά της Helena Bonham Carter ήταν διάσημο ιστορικό πρόσωπο, εξίσου περίεργο και εκκεντρικό

Άνθρωποι 20.04.2024
Η cool πρόγονος της ηθοποιού είχε υψηλές γνωριμίες

Ο δολοφόνος που σκότωνε ερωτευμένα ζευγαράκια, και δεν πιάστηκε ποτέ

Άνθρωποι 20.04.2024
O Ζόντιακ ήταν ένας κατά συρροήν δολοφόνος, που έδρασε στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Καλιφόρνια

Γιατί οι Ιάπωνες σερβιτόροι δεν παίρνουν φιλοδωρήματα

ΝΕΑ 20.04.2024
Πότε είναι ΟΚ να αφήσετε φιλοδώρημα στην Ιαπωνία

H γυναίκα που έγινε διάσημη ως η πιο ευέλικτη αθλήτρια όλων των εποχών

Άνθρωποι 20.04.2024
Lottie Dod, αθλήτρια και πέντε φορές πρωταθλήτρια του Wimbledon

Οι μαύρες χήρες του Λίβερπουλ: H ιστορία των πανούργων γυναικών

Ιστορικά 20.04.2024
Η μία δεν δίστασε να σκοτώσει το παιδί της

Πού πήγαν μετά θάνατον ο Αδάμ και η Εύα; Η ερώτηση που δεν απαντά η Βίβλος

Ιστορικά Χτες
Υπάρχει όντως ένα ερώτημα εδώ που δεν έχει ξεκάθαρη απάντηση

Το υγρό που θα αντικαταστήσει τη βενζίνη και το έχουμε όλοι στα σπίτια μας

Τεχνολογία Χτες
Οι προσπάθειες που γίνονται από τους κατασκευαστές οχημάτων