ENTERTAINMENT

Free Britney: Η σωτηρία της Britney Spears, ακόμη περιμένει

To hashtag #freebritney είναι και πάλι στα trends του Twitter
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Free Britney: Η σωτηρία της Britney Spears, ακόμη περιμένει

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εχτές στο δικαστήριο του Λος Άντζελες η Britney Spears μίλησε ανοιχτά για όσα ζει τα τελευταία 13 χρόνια, προκειμένου ν' αποκτήσει τα δικαιώματα στην καριέρα και τη ζωή της ξανά. Η ποπ σταρ απευθύνθηκε στη δικαιοσύνη προκειμένου ν' αφαιρεθεί από τον πατέρα της η νομική δυνατότητα να ασκεί έλεγχο πάνω στην περιουσία και τα ζητήματα της καριέρας της.

Η κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ για τη ζωή της, "Framing Britney Spears" ήταν η πιο πρόσφατη προσπάθεια για να πέσει φως στην πολύ περίεργη περιπέτειά της που δεν λέει να τελειώσει. Η καμπάνια #FreeBritney είναι ουσιαστικά η προσπάθεια του Διαδικτύου να απελευθερωθεί η ποπ σταρ από τον πατέρα της. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε:

Η Britney ήταν από παιδί ένα ξεχωριστό ταλέντο που εργαζόταν από 4 ετών στο Μπρόντγουεϊ και στη συνέχεια εργάστηκε στο Mickey Mouse Club και τελικά κατέληξε η μεγαλύτερη ποπ σταρ των 90s ακολουθώντας τη σόλο καριέρα που γνωρίζουμε σήμερα.

Η καριέρα της ήταν στον αυτόματο πιλότο για όλη της τη ζωή. Αν κοιτάξετε πίσω στα τραγούδια της και προσέξετε τους στίχους, η ίδια αναφέρει σχεδόν σε κάθε δίσκο πως είναι πολύ καταπιεσμένη και αντιμετωπίζεται ως προϊόν - εάν ακούσετε προσεκτικά τους στίχους των περισσότερων επιτυχιών της: Lucky, Overprotected, My Perogative, Circus, Piece of Me και Gimme More, θα καταλάβετε.

Tα hashtags #wearesorrybritney και #weloveyoubritney είναι και πάλι στα trends του Twitter

Στα μουσικά της βίντεο τη βλέπουμε πολλές φορές να είναι "φυλακισμένη" σε κλουβί ή να είναι δεμένη με αλυσίδες - ήταν η δική της καλλιτεχνική ανάγκη για να μιλά για αυτό υπονοώντας τη "φυλακή" της χωρίς να το λέει ξεκάθαρα.

Αν κάποιος έχει δει ποτέ βίντεο της όταν ήταν νεότερη, θα παρατηρούσε ότι η πραγματική της φωνή μοιάζει πολύ με της Christina Aguilera - κάτι που δεν ήθελε η εταιρεία της γιατί και οι 2 ποπ σταρ ξεκίνησαν ταυτόχρονα και δεν θα έπρεπε να την ταυτίσουν ή να την μπερδεύουν με την Aguilera.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι λέγεται πως η Britney τραγουδά σχεδόν πάντα με μια "ψεύτικη" φωνή, με μια πιο παιδική χροιά, που δεν έχει στην πραγματικότητα σχέση με την φωνή της. Εδώ μπαίνει και το autotune  (η επεξεργασία της φωνής) στη μέση, όπου σίγουρα θα έχετε προσέξει τόσα χρόνια.

Μετά τη δημόσια κατάρρευση το 2008, ξυρίζοντας το κεφάλι της, μετά την επίθεση σε παπαράτσι και αφού κλειδώθηκε στο σπίτι της με τα παιδιά της, νοσηλεύτηκε δύο φορές.

H ίδια σε συνέντευξή της στο ντοκιμαντέρ "Britney: For the Record" μίλησε ίσως αρκετά κεκαλυμμένα για την κατάστασή της.

Μετά τη νοσηλεία, ο πατέρας της ζήτησε από τα δικαστήρια να είναι ο κηδεμόνας της έως ότου ήταν ψυχικά σταθερή και για ένα μόνο χρόνο.

2 μήνες μετά τη νοσηλεία της έπαιξε στο How I Met Your Mother. 6 μήνες μετά τη νοσηλεία της κυκλοφόρησε το βίντεο Womanizer και άρχισε να προωθεί το νέο της άλμπουμ Circus με την παγκόσμια περιοδεία του που έφτασε τα 131,8 εκατομμύρια δολάρια. Εάν ήταν τόσο άρρωστη που χρειαζόταν κηδεμόνα, γιατί άραγε άρχισε να εργάζεται αμέσως;

Ο πατέρας της, μετά από ένα χρόνο, ζήτησε από τα δικαστήρια να καταστεί μόνιμη η κηδεμονία της - η οποία έκλεισε ήδη τα 12 χρόνια. Τώρα για όλους όσους δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτό, ας το κάνουμε πιο συγκεκριμένο.

Η Britney Spears είναι τώρα μια 38χρονη γυναίκα που δεν επιτρέπεται να κάνει τα ακόλουθα χωρίς την άδεια του πατέρα της και αν θελήσει εκείνος μπορεί να διατάξει την απομάκρυνση των παιδιών της από εκείνη και την εισαγωγή της σε ψυχιατρείο.

Τι δεν μπορεί να κάνει χωρίς άδεια

  • να οδηγήσει αμάξι
  • να ψηφίσει
  • να παντρευτεί
  • να ξοδέψει τα χρήματά της
  • να έχει λόγο στο πώς ξοδεύονται τα χρήματά της
  • να δει τα παιδιά της όποτε θέλει 
  • να μετακομίσει
  • να προσλάβει δικό της δικηγόρο
  • να μιλήσει δημόσια 
  • να δώσει συνεντεύξεις χωρίς την έγκριση του πατέρα της
  • να χρησιμοποιήσει κινητό τηλέφωνο χωρίς να παρακολουθείται
  • να πάει για ψώνια, διακοπές ή γενικά ο,τιδήποτε χωρίς άδεια

Ο Andrew Gallery φωτογράφος και φίλος της, πόσταρε στα social media ένα βίντεο στο οποίο διαβάζει ένα γράμμα της, που η ίδια μιλά για την κατάστασή της - και πάλι σε τρίτο πρόσωπο, όπως έκανε και στα τραγούδια της.

Αυτού του είδους η κηδεμονία εφαρμόζεται συνήθως για όσους δεν μπορούν να λάβουν αποφάσεις για τον εαυτό τους. Τον Μάιο του τρέχοντος έτους, η κηδεμονία αυτή παρατάθηκε μέχρι τον Αύγουστο του 2020. Σύμφωνα με έγγραφα που κατέχει το Entertainment Tonight, η ακρόαση δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η μητέρα της Britney, Lynn, έχει στηρίξει πολύ το κίνημα που ξεκίνησαν οι φαν της "Free Britney" και σχολιάζει τις δημοσιεύσεις του Free Britney λέγοντας ότι συμφωνεί πως η κόρη της όντως παγιδεύτηκε από τον πατέρα της - επιβεβαιώνοντας όσα λέγονται.

Από το 2010 η ίδια

• κυκλοφόρησε 4 άλμπουμ
• πραγματοποίησε 3 παγκόσμιες περιοδείες
• έκανε ένα τετραετές residency στο Βέγκας
• ήταν κριτής στο X-Factor
• κυκλοφόρησε πολλά αρώματα και μια σειρά εσωρούχων

Η ποπ σταρ δεν επιτρέπεται να έχει λόγο για την πρόσληψη ή την απόλυση κανενός στην ομάδα της. Κάθε χρόνο πληρώνει αμοιβές 1,1 εκατομμυρίων δολαρίων για τη συνέχιση της κηδεμονίας, ενώ ο πατέρας της βγάζει 100.000 δολάρια κάθε χρόνο. Επιτρέπεται ένα επίδομα περίπου 1.500 δολαρίων την εβδομάδα για λογαριασμούς, ψώνια και είδη πρώτης ανάγκης. Η καθαρή της αξία ανέρχεται σε 250 εκατομμύρια δολάρια και δεν μπορεί καν να χαρεί την περιουσία της.

Η ομάδα της Britney είχε απενεργοποιήσει στο Twitter το λογαριασμό Free Britney καθώς και το hashtag και απειλεί τακτικά κάθε διασημότητα που μιλά για αυτό χρησιμοποιώντας το hashtag με αγωγή...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Entertainment Πριν 144 εβδομάδες
Ανατριχιάζει η Britney Spears στο δικαστήριο: Moυ έβαλαν ενδομήτριο σπιράλ για να μη κάνω παιδί
Χτες πραγματοποιήθηκε η κατάθεση της Britney Spears στο δικαστήριο - Ζητεί τον έλεγχο της ζωής της
Δέσποινα Πολυχρονίδου
Περισσότερα Θέματα Entertainment
17 / position1: 2156 / position2: 2680
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb