E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το σπίτι που βρίσκεται μόνο του σε ένα τοσοδούλικο νησί

Η φράση no man is an island εδώ κάπως χάνει το νόημά της!

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 20/3/2020 | 11:36

Το σπίτι που βρίσκεται μόνο του σε ένα τοσοδούλικο νησί

Το Κotisaari, είναι ένα νησάκι στη Φινλανδία, πάνω στον ποταμό Κεμι - ο ποταμός αυτός διασχίζει την πόλη Ροβανιέμι και είναι ο μεγαλύτερος της Φινλανδίας. Εκεί θα βρείτε μια ταβέρνα! 

Η ονομασία "Kotisaari" βγαίνει από το koti που στα φινλανδικα σημαίνει σπίτι κ saari που σημαίνει νησί. Οπότε εδώ βλέπετε και το όμορφο σπίτι, το μοναδικό και απομονωμένο σπιτάκι του νησιού!

Το σπιτάκι που υπάρχει εκεί από το  1980 έχει μετατραπεί σε ταβέρνα και ένα καθημερινό πορθμείο φέρνει τουρίστες από και προς το νησί. Από το 1800 αυτό το νησί ήταν το σημείο στο οποίο οι ξυλοκόποι ακουμπουσαν την ξυλεία τους και το χρησιμοποιούσαν για να σταματούν με τις βάρκες τους.

O Jani Ylinampa, φωτογράφος κατέγραψε σε φωτογραφία από drone την ομορφιά του νησιού του Kotisaari κατά τη διάρκεια των τεσσάρων εποχών κάτι που οδήγησε σε τέσσερις πραγματικά διαφορετικές αλλά μαγευτικές εικόνες από αυτό το θαυμάσιο κομμάτι γης.  

Αυτό το νησάκι έγινε το κατάλληλο μέρος για να εκπληρώσει την επιθυμία του φωτογράφου να συλλάβει τη μεταβαλλόμενη ομορφιά της φύσης...