LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το ποδόσφαιρο του έσωσε τη ζωή την ημέρα που δολοφόνησαν τους γονείς του

Η τραγική ιστορία του 29χρονου άσου της Ίντερ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 9/3/2020 | 00:06

Το ποδόσφαιρο του έσωσε τη ζωή την ημέρα που δολοφόνησαν τους γονείς του
@goal.com

Συνήθως όταν λέμε πως ο αθλητισμός σώζει ζωές εννοούμε πως η ενασχόληση ενός παιδιού κατά κύριο λόγο αλλά και ενός ενήλικα, του δίνει κίνητρο και απασχόληση, ώστε να μην έχει σχέση με επικίνδυνες δραστηριότητες αλλά και γιατί το σώμα είναι πιο υγίες. Στην περίπτωση του Victor Moses, το ποδόσφαιρο του έσωσε κυριολεκτικά την ζωή, την ημέρα που δολοφονήθηκαν οι γονείς του.

Ο νυν άσος της Ίντερ και πρώην των Τσέλσι, Κρίσταλ Πάλας και Γούιγκαν, γεννήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου του 1990 στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας, το Λάγος. Οι γονείς του ήταν χριστιανοί και μάλιστα ο πατέρας του ήταν πάστορας και μαζί με την μητέρα του ζούσαν στην περιφέρεια της Καντούνα στα βόρεια της χώρας. Οι γονείς του ήταν μεγάλοι όταν γεννήθηκε και τον ανέθρεψαν με αυστηρή χριστιανική πίστη και περασε τα περισσότερα από τα παιδικά του χρόνια ακολουθώντας τους σε διάφορα μέρη όπου τους άκουγε να διδάσκουν τον λόγο του Θεού.

https://factswarehouse.com/victor-moses-biography-things-you-didnt-know-about-him-net-worth/

@factswarehouse.com

Οι γονείς του ήταν αφοσιωμένοι στην αποστολή τους, γνωρίζοντας πως πολλές φορές ήταν επικίνδυνο να διδάσκουν την χριστιανοσύνη σε ορισμένες περιοχές, όπου επικρατούσε το μουσουλμανικό στοιχείο. Όταν ο Moses ήταν 11 ετών, έπαιζε ποδόσφαιρο στους δρόμους της πόλης. Λίγο μετά το σχολείο, αυτός και οι φίλοι του δεν έβλεπαν την ώρα να κλωτσήσουν την στρογγυλή θεά, με τα όνειρά τους να μην έχουν ταβάνι. Όμως μια ημέρα γύριζε σπίτι και είδε τους γονείς του νεκρούς, μια εξέγερση οδήγησε σε σύγκρουση μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών και οι γονείς του πλήρωσαν τον άκρατο φανατισμό.

Τότε πληροφορήθηκε πως τον έψαχναν και πως θα ήταν ο επόμενος. Οι φίλοι του με γρήγορες κινήσεις τον πήραν και τον έκρυψαν σε ένα ασφαλές μέρος μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Εκεί σκέφτηκε πως δεν μπορούσε άλλο ναμεί9νει στην Νιγηρία. Ήταν μόλις 11 ετών, ορφανός, χωρίς σπίτι ουσιαστικά και χωρίς κανέναν να στραφεί για βοήθεια.

Αποφάσισε να ζητήσει άσυλο στην Αγγλία. Μια οικογένεια από το νότιο Λονδίνο δέχθηκε να τον αναλάβει και να τον μεγαλώσει σαν δικό της παιδί. Λίγο αργότερα ο Victor έφτασε στο Λονδίνο, σε έναν τόπο όπου δεν γνώριζε τίποτα. Όπως δήλωσε στην εφημερίδα Guardian, το ταξίδι ήταν μεγάλο αλλά η «Αγγλία με την πρώτη ματιά έμοιαζε με τον παράδεισο. Ένιωσα πως μπορεί να έβλεπα τους γονείς μου εκεί». Το κράτος του έδωσε άσυλο και ο Victor Moses ήξερες ακριβώς τι ήθελε αν κάνει: να συνεχίσει να παίζει το άθλημα που του έσωσε την ζωή.

https://m.scoopernews.com/detail?newsId=1776916

@scoopernews.com

Πήγε σχολείο παίζοντας ταυτόχρονα σε μικρές τοπικές ομάδες. Είχε τρία μόλις χρόνια στην Αγγλία όταν η μεγαλύτερη ομάδα του νότιου Λονδίνου, η Κρίσταλ Πάλας, τον πλησίασε και του ζήτησε να γίνει μέλος των ακαδημιών της. Στην πρώτη του χρονιά σκόραρε περισσότερα από 100 γκολ στην ομάδα της Κ14. Μέχρι να κλείσει τα 17, οι άνθρωποι της Πάλας έτριβαν τα χέρια τους.

Τότε ανέβηκε στην πρώτη ομάδα. Πέρασε τρεις σεζόν στην Championship με τα κυανέρυθρα και η Γουίγκαν αποφάσισε να ξοδέψει 2,5 εκατομμύρια λίρες για τον φέρει στην Premier League. Εκεί συνέχισε να παίζει σε υψηλό επίπεδο και το 2012, μια ομάδα από το δυτικό Λονδίνο αυτή τη φορά έκανε 5 προτάσεις για να τον αποκτήσει. Πλέον ο Victor Moses ήταν παίκτης της Τσέλσι. Και της Εθνικής Νιγηρίας. Είχε καταφέρει όσα είχε υποσχεθεί στον εαυτό του και στους γονείς του.

https://soccernet.ng/2020/01/could-victor-moses-return-to-chelsea-in-january.html

@soccernet.ng

Τα επόμενα οκτώ χρόνια τον βρήκαν τα μισά στην Τσέλσι και τα άλλα μισά δανεικό σε Λίβερπουλ, Στοόυκ, Γουέστ Χαμ και Φενερμπαχτσε. Την φετινή χρονιά είναι επίσηςε δανεικός στην Ιταλία και την Ίντερ. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό εξτρέμ, ακούραστο, που αγαπάει το παιχνίδι γιατί λόγω αυτού βρίσκεται στην ζώη. «Όπου κι αν βρίσκονται αυτή τη στιγμή, πρέπει να είναι περηφανοι για μένα, να κοιτούν κάτω και να είναι περήφανοι»...

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η γέφυρα για την τέλεια selfie που φτιάχτηκε για ερωτευμένα ζευγάρια

Ωραίες Εικόνες 20.04.2024
Έχει ένα κενό 30 εκατοστών που δεν επιτρέπει αυτοκίνητα

Η γιαγιά της Helena Bonham Carter ήταν διάσημο ιστορικό πρόσωπο, εξίσου περίεργο και εκκεντρικό

Άνθρωποι 20.04.2024
Η cool πρόγονος της ηθοποιού είχε υψηλές γνωριμίες

Ο δολοφόνος που σκότωνε ερωτευμένα ζευγαράκια, και δεν πιάστηκε ποτέ

Άνθρωποι 20.04.2024
O Ζόντιακ ήταν ένας κατά συρροήν δολοφόνος, που έδρασε στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Καλιφόρνια

Γιατί οι Ιάπωνες σερβιτόροι δεν παίρνουν φιλοδωρήματα

ΝΕΑ 20.04.2024
Πότε είναι ΟΚ να αφήσετε φιλοδώρημα στην Ιαπωνία

H γυναίκα που έγινε διάσημη ως η πιο ευέλικτη αθλήτρια όλων των εποχών

Άνθρωποι 20.04.2024
Lottie Dod, αθλήτρια και πέντε φορές πρωταθλήτρια του Wimbledon

Οι μαύρες χήρες του Λίβερπουλ: H ιστορία των πανούργων γυναικών

Ιστορικά 20.04.2024
Η μία δεν δίστασε να σκοτώσει το παιδί της

Πού πήγαν μετά θάνατον ο Αδάμ και η Εύα; Η ερώτηση που δεν απαντά η Βίβλος

Ιστορικά Χτες
Υπάρχει όντως ένα ερώτημα εδώ που δεν έχει ξεκάθαρη απάντηση

Το υγρό που θα αντικαταστήσει τη βενζίνη και το έχουμε όλοι στα σπίτια μας

Τεχνολογία Χτες
Οι προσπάθειες που γίνονται από τους κατασκευαστές οχημάτων