ΚΑΡΙΕΡΑ

Κορίτσια Καριέρας: Η Ειρήνη είναι πάντα «στον αέρα»

Ειρήνη Εμινίδου, δημοσιογράφος στον Alpha 96.5
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Κορίτσια Καριέρας: Η Ειρήνη είναι πάντα «στον αέρα»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H Ειρήνη Εμινίδου, δημοσιογράφος στον Alpha 96.5, δεν σταματά να δουλεύει. Όταν δεν ετοιμάζει τα θέματα της επόμενης μέρας, σίγουρα βρίσκεται on air. Της ζητάμε να μας βάλει για λίγο στον κόσμο της και να μάθουμε πώς περνά τις μέρες της και τον ελεύθερό της χρόνο μέσα στο γεμάτο πρόγραμμά της.

Μπορείς να μας περιγράψεις μια μέρα σου;

Η κάθε ημέρα στη ζωή μου τα τελευταία χρόνια είναι τελείως διαφορετική από την προηγούμενη και αυτό είναι μόνο καλό - τουλάχιστον προς το παρόν. Ξεκινά όμως σχεδόν πάντα με τον ίδιο τρόπο, με τη δουλειά. Έτσι, από νωρίς το πρωί έως αργά το απόγευμα περιλαμβάνει τις ώρες που βρίσκομαι στη δουλειά, τις δύο ώρες που καθημερινά είμαι «στον αέρα» με την ενημερωτική μου εκπομπή αλλά και τα ατελείωτα ρεπορτάζ και συνεντεύξεις που περιστρέφονται από αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανάλογα με την ημέρα, αυτό σταματά όταν απενεργοποιήσω το κινητό μου προτού πέσω για ύπνο, όμως πάντα λόγω της φύσης της δουλειάς, ραντεβού και συναντήσεις παίρνουν τη σκυτάλη. Όλα αυτά μέχρι να μπω στο σπίτι μου κατά τις 9 το βράδυ – συνήθως. Αυτές οι ώρες που απομένουν είναι αυτές που αφιερώνω στον εαυτό μου.

Τι είναι αυτό που σου αρέσει στη δουλειά σου;

Το γεγονός ότι δεν ξέρεις κυριολεκτικά τι θα σου ξημερώσει το βρίσκω άκρως συναρπαστικό. Είναι ίσως ένας από τους λόγους που ποτέ δεν βαριέμαι τη δουλειά και ξυπνάω κάθε πρωί με όρεξη. Διότι το να ασχολείσαι και να καταγράφεις την επικαιρότητα σημαίνει κάθε μέρα και καινούριο πρόβλημα που χρήζει επίλυσης και ανάλυσης. Επίσης, με γεμίζει να ξέρω ότι δίνεται το βήμα μέσω της δουλειάς μου να ακουστούν φωνές που καθημερινά στα Μ.Μ.Ε. δεν βρίσκουν το χώρο και που πραγματικά μπορούν να πάνε ένα βήμα παραπέρα τη δημόσια συζήτηση που αναπτύσσεται στα Μέσα.

Μέσα στο γεμάτο πρόγραμμά σου τι είναι αυτό που παραμελείς αλλά τι είναι αυτό που δεν βγάζεις με τίποτα από την καθημερινότητά σου όσο κι αν είσαι πολυάσχολη;

Δυστυχώς και ανάλογα με την ημέρα μου δεν έχω το χρόνο που θα ήθελα για να κάνω τη γυμναστική που θέλω και έτσι τα τελευταία πέντε χρόνια αυτό είναι ένα κομμάτι μου που έχω παραμελήσει- ξεχάσει. Ωστόσο, όσο βεβαρημένο και αν είναι το πρόγραμμά μου, δεν παραλείπω ποτέ να βλέπω τους δικούς μου ανθρώπους, να παρακολουθώ τις αγαπημένες μου ταινίες και θέατρα, να διαβάζω βιβλία ή να ταξιδεύω. Για το τελευταίο δε, έβαλα ως στόχο να κάνω ένα ταξίδι τον χρόνο προκειμένου να αδειάσει το μυαλό και να ξανα γεμίσει με νέες εικόνες, νέα μέρη και νέους ανθρώπους.

Υπάρχουν πράγματα στη δουλειά σου που δεν σου αρέσουν καθόλου;

Η δουλειά μου κατεξοχήν ασχολείται με την επικαιρότητα η οποία στρέφεται γύρω από την κοινωνία μας και την πολιτική. Όπως όλοι γνωρίζουμε δεν είναι ποτέ σχεδόν, πλέον ευχάριστη και ιδίως όταν προσωπικά βλέπω ότι δεν μπορούν να λυθούν τα προβλήματα των συνανθρώπων μας που πραγματικά το έχουν ανάγκη. Αυτές οι στιγμές που δεν μπορείς να βοηθήσεις με κανέναν άλλον τρόπο, πέρα από την άσκηση πίεσης προς τους κυβερνώντες, είναι αυτές που δεν μπορώ με άνεση να διαχειριστώ.

"Όσο υπάρχουν οι επαγγελματίες, δεν θα χρειαστεί ποτέ να νοιαστεί κανείς για το αν είναι δύσκολοι ή εύκολοι γιατί πολύ απλά, η δουλειά μας θα γίνεται"

Εχει τύχει να δουλέψεις ποτέ με δύσκολους συνεργάτες; Πώς τα κατάφερες;

Από τότε που πρωτοασχολήθηκα με τη δημοσιογραφία, άκουγα για ένα σινάφι που είναι πολύ δύσκολο και ίσως λίγο πιο άσχημα επίθετα από αυτό. Ωστόσο θα ήταν άδικο για πολλούς ανθρώπους να φτάνουμε σε αυτό το συμπέρασμα, τόσο γενικό και τόσο αόριστο. Υπήρχαν, υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν γύρω μας οι άνθρωποι που επειδή δεν αγαπούν τη δουλειά τους πολύ δεν την κάνουν και καλά, όμως ο κοινός παρονομαστής όλων πρέπει να είναι ο επαγγελματισμός. Όσο υπάρχουν οι επαγγελματίες, δεν θα χρειαστεί ποτέ να νοιαστεί κανείς για το αν είναι δύσκολοι ή εύκολοι γιατί πολύ απλά, η δουλειά μας θα γίνεται.

Βρίσκεσαι σε μια θέση με ευθύνες και υποχρεώσεις. Πώς οργανώνεσαι;

Ο προγραμματισμός και η καθημερινή οργάνωση της ημέρας είναι βασικά εργαλεία για να καταφέρεις να προλάβεις όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα μέσα στην ημέρα. Μια ατζέντα με μία λίστα πραγμάτων και επαφών που θα πρέπει να γίνουν μέσα στην ημέρα είναι κάτι το δεδομένο αφού χωρίς αυτή σίγουρα κάτι θα ξεχαστεί. Τα Σαββατοκύριακα επίσης, πέρα από ημέρες ξεκούρασης είναι σίγουρα και μέρες οργάνωσης της εβδομάδας που ξεκινά. Οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις όμως δεν σταματούν ακόμα και εάν η λίστα της ημέρας τελειώσει. Αυτό βέβαια απασχολεί την επόμενη ημέρα.

Τι σου λείπει αυτή την περίοδο;

Και αυτή την περίοδο αλλά και συνολικά τα τελευταία πέντε χρόνια, λόγω της δουλειάς μού λείπει ο χώρος και ο χρόνος με τους αγαπημένους μου. Ελπίζω τη νέα δεκαετία που ξεκινά να καταφέρω να τους αφιερώνω λίγο περισσότερο για να κλείνει τουλάχιστον πιο ήρεμα και χαλαρά η ημέρα.

Αν έπρεπε να διαλέξεις ανάμεσα σε περισσότερο χρόνο ή περισσότερο χρήμα τι θα διάλεγες;

Είναι κάτι που θα ήθελα να έχω ως μαγική δύναμη μερικές φορές. Το να μπορώ να επεκτείνω το χρόνο και να χωρέσουν περισσότερες ώρες μέσα σε ένα 24ωρο. Νομίζω λοιπόν, ότι η απάντηση είναι ξεκάθαρη, τουλάχιστον για εμένα. Μα ο χρόνος φυσικά. Γιατί με περισσότερο χρόνο μπορείς να κάνεις όσα πιο πολλά πράγματα θέλεις και γιατί όχι να βγάλεις και περισσότερα χρήματα. Άρα βγαίνεις διπλά κερδισμένη/ος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Περισσότερα Θέματα Think
17 / position1: 376 / position2: 941
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb