ΚΑΡΙΕΡΑ

Κορίτσια Καριέρας: Η Στέλλα έχει ένα καλό μυστικό για έξτρα ενέργεια

Στέλλα Κάσδαγλη, συνιδρύτρια Women On Top, εμψυχώτρια σεμιναρίων & συγγραφέας
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Κορίτσια Καριέρας: Η Στέλλα έχει ένα καλό μυστικό για έξτρα ενέργεια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H Στέλλα Κάσδαγλη, συνιδρύτρια Women On Top, εμψυχώτρια σεμιναρίων & συγγραφέας είναι ένα αεικίνητο κορίτσι που ισορροπεί κάθε υποχρέωση και δουλειά με οργάνωση, λεπτομέρεια και ηρεμία. Της ζητάμε να μας βάλει για λίγο στον κόσμο της και να μάθουμε πώς περνά τις μέρες της και τον ελεύθερό της χρόνο μέσα στο γεμάτο πρόγραμμά της.

Μπορείς να μας περιγράψεις μια μέρα σου;

Το πρωί ξυπνάω πιο νωρίς απ’ ό,τι θα ήθελα και ετοιμάζω τις κόρες μου για το σχολείο. Όταν ξέρω ότι με περιμένει πολύ γεμάτη μέρα, προσπαθώ να ξυπνάω λίγο ακόμα νωρίτερα για να ξεκινήσω με ένα μισάωρο γιόγκα. Διαφορετικά πηγαίνω για κολύμπι ή για τρέξιμο μόλις αφήσω τα κορίτσια στο σχολείο και ύστερα ξεκινάω αμέσως τη δουλειά. Συνήθως δουλεύω τρεις μέρες έξω από το σπίτι, σε εκπαιδεύσεις ή ραντεβού, και δύο μέρες από το σπίτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δύο μέρες συγκέντρωσης και μοναξιάς τη βδομάδα είναι το μίνιμουμ που χρειάζομαι για να λειτουργήσω σωστά. Τις περισσότερες μέρες παίρνω στις 3.30 τα κορίτσια από το σχολείο -εκτός αν έχει προκύψει κάποια εκδήλωση ή ραντεβού, οπότε επιστρατεύω όποια βοήθεια μπορώ να βρω. Συνήθως όμως τα απογεύματα φεύγουν σε δραστηριότητες δικές τους και σε δουλειές του σπιτιού -με παράλληλα τσεκαρίσματα του κινητού, γιατί οι υπόλοιποι άνθρωποι εξακολουθούν να στέλνουν email και να χρειάζονται πράγματα ΤΩΡΑ. Το βράδυ, μετά τα κοιμίσματα και απαραίτητα μια ώρα χαλάρωσης με τον άντρα μου, ξανακάθομαι στο γραφείο (ή στον καναπέ) για δουλειά. Προσπαθώ να κλείνω τον υπολογιστή πριν τις 12 αλλά συνήθως, χωρίς να το καταλάβω, πηγαίνει 1 για να γίνει αυτό.

Μέσα στο γεμάτο πρόγραμμά σου τι είναι αυτό που παραμελείς αλλά τι είναι αυτό που δεν βγάζεις με τίποτα από την καθημερινότητά σου όσο κι αν είσαι πολυάσχολη;

Παραμελώ διαρκώς τον ύπνο και περιμένω με αγωνία την ημέρα που θα βγει το χαπάκι με το οποίο δεν θα τον χρειαζόμαστε πια (τον ύπνο). Επίσης το μακιγιάζ, επειδή βαριέμαι. Δεν παραμελώ με τίποτα την άσκηση γιατί (θα μοιραστώ ένα μυστικό τώρα) μισή ώρα άσκησης είναι σαν μία ώρα ύπνου, με όρους ενέργειας. Συν την εκτόνωση του άγχους, συν τα podcasts που ακούς, συν τις ενδορφίνες.

Βρίσκεσαι σε μια θέση με ευθύνες και υποχρεώσεις. Πώς οργανώνεσαι;

Οργανώνω το χρόνο μου με την πολύτιμη συνεργασία του Google Calendar και του Trello. Οργανώνω το μυαλό μου με το περπάτημα. Οργανώνω την ομάδα μας με εμπιστοσύνη. Οργανώνω τα παιδιά μου με αυτονομία. Οργανώνω την ντουλάπα μου με ακραία αποτυχία.

Τι σου λείπει αυτή την περίοδο;

Εκτός από ύπνο; Χρόνος για σκέψη και γράψιμο. Ένα κόκκινο κραγιόν-μολύβι για να το βάζω γρήγορα. Ένα κοντό μαύρο σακάκι. Η γιαγιά μου.

Αν έπρεπε να διαλέξεις ανάμεσα σε περισσότερο χρόνο ή περισσότερο χρήμα τι θα διάλεγες;

Περισσότερο χρήμα, με το οποίο θα αγόραζα, εκτός των άλλων (βλ. παραπάνω, εκτός από τη γιαγιά μου) και χρόνο. Έτσι κι αλλιώς θα τον γεμίσω κι αυτόν, είναι μάταιο, το ξέρω.

"Oι δύσκολοι συνεργάτες είναι σαν τους «κακούς» δασκάλους. Σε αναγκάζουν να μάθεις πολλά" 

Υπάρχουν πράγματα στη δουλειά σου που δεν σου αρέσουν καθόλου;

Ναι, φυσικά. Το να φτιάχνω προϋπολογισμούς και Δελτία Τύπου. Το να συζητάω με ανθρώπους που θεωρούν τη δουλειά μας για την ισότητα περιττή, ασήμαντη ή ακόμα και επικίνδυνη -και να καταλαβαίνω ότι δεν μπορώ να τους αλλάξω γνώμη. Το να μην μπορώ να υποστηρίξω όλες μα όλες τις γυναίκες που απευθύνονται στο Women On Top. Το πρώτο και το δεύτερο χαίρομαι που έμαθα να τα κάνω. Το τρίτο και το τέταρτο δεν θα τα συνηθίσω ποτέ.

Έχει τύχει να δουλέψεις ποτέ με δύσκολους συνεργάτες; Πώς τα κατάφερες;

Ναι, έχει τύχει, αλλά νομίζω ότι οι δύσκολοι συνεργάτες είναι σαν τους «κακούς» δασκάλους. Σε αναγκάζουν να μάθεις πολλά. Βασικά, τρία πράγματα: πρώτον πώς να επικοινωνείς καλύτερα και να καταλαβαίνεις τι χρειάζεται περισσότερο εκείνος ή εκείνη που έχεις απέναντί σου (τι πραγματικά χρειάζεται, εννοώ). Δεύτερον, ποιες είναι οι αξίες και οι προτεραιότητές σου και, με βάση αυτές, αν είσαι διατεθειμένος ή διατεθειμένη να του το προσφέρεις. Τρίτον, αν δε είσαι, πώς να βάζεις όρια, να λες όχι και να επιλέγεις τους συνεργάτες σου. Αυτά, άμα τα βάλεις μαζί, είναι ένα ολόκληρο MBA. Δεν αξίζει το MBA μια δύσκολη συνεργασία;

Έμεινε ένας μήνας για να μπούμε στο 2020! Τι θα ήθελες να αλλάξει για σένα με τη νέα χρονιά;

Θα ήθελα το 2020 να είναι η χρονιά που το Women On Top θα αποκτήσει το δικό σου, φυσικό, χώρο. Αυτό θα αλλάξει για μένα πολλά, αλλά κυρίως θα μας δώσει τη δυνατότητα να στηρίξουμε πολλές άλλες γυναίκες να αλλάξουν κι οι ίδιες πράγματα στη δική τους ζωή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
17 / position1: 445 / position2: 946
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb