E-Daily

Ο «λυκάνθρωπος του Bedburg» και ο Ντοναλντ Τραμπ

Μια ιστορία αιώνων που δεν ξεχάστηκε

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

20/12/2019 | 00:49

@theravenreport.com

Οι τοπικοί θρύλοι στον μεσαίωνα ξεπετάγονταν ο ένας μετά τον άλλο. Οι άνθρωποι πίστευαν στην μαγεία και τον αποκρυφισμό, καθώς και σε παλαιότερους θρύλους που μπορεί να μεταφέρονταν στο παρόν.

Το Bedburg είναι μια πόλη έξω από την Κολωνία στη Γερμανία. Εκεί το 1582 ζούσε ο Peter Stubbe ή αλλιώς Peter Stumpf, ένας πλούσιος γαιοκτήμονας που όλοι σέβονταν ως ένα φιλήσυχο χήρο με δυο παιδιά, του οποίου ο πλούτος εγγυόταν για τον ίδιο. Αυτή όμως ήταν η δημόσια εικόνα του, αφού όταν οι πόρτες έκλειναν μια άκρως σκοτεινή πλευρά έκανε την εμφάνισή του.

Ήταν μια περίοδος που ο Καθολικισμός και ο Προτεσταντισμός βρίσκονταν στα μαχαίρια. Ήταν η εποχή που η Μαύρη Πανώλη, χτυπούσε αδιακρίτως, με τον θάνατο να είναι μια καθημερινότητα. Ο Stubbe είχε όλο το έδαφος ανοικτό, ώστε να βγάλει τα πρωτόγονα ένστικτά του.

Για πολλά χρόνια, οι αγρότες της περιοχής έβλεπαν της αγελάδες τους να πεθαίνουν μυστηριωδώς. Τις έβρισκαν ακρωτηριασμένες, λες και κάποιο άγριο ζώο είχε εισβάλλει στα χωράφια τους. Το μυαλό τους πήγε στους λύκους. Αλλά αυτό ήταν μόνο η αρχή της δράσης του «λυκάνθρωπου του Bedburg».

https://aminoapps.com/c/urban-legends-cryptids/page/blog/the-werewolf-of-bedburg/JmEZ_VdtduqDJwxdKooVl5Y23v8VPgvep

@aminoapps.com

Αργότερα, την θέση των αγελάδων πήραν τα παιδιά τους, που εξαφανίζονταν από προσώπου γης. Το ίδιο συνέβαινε και σε νεαρές γυναίκες που κυκλοφορούσαν ή ταξίδευαν στην περιοχή. Ο πανικός δεν άργησε να έρθει. Οι λύκοι ήταν ξανά οι πρώτοι ύποπτοι, αλλά κάποιοι άρχισαν να υποπτεύονται πως ανάμεσά τους υπάρχει ένας λυκάνθρωπος.

Η αλήθεια δεν απείχε πολύ από τις εικασίες. Ο Peter Stubbe δεν μεταμορφωνόταν σε λύκο αλλά φορούσε τη γούνα του όταν έβγαινε το βράδυ για να προβεί στις αιμοσταγείς πράξεις του. Θεωρήθηκε υπεύθυνος τουλάχιστόν για τον φόνο 13 παιδιών, δυο εγκύων γυναικών και αμέτρητων ζώων. Η αγριότητα των φόνων ήταν πρωτοφανής. Βίαζε τις γυναίκες και τις ακρωτηρίαζε. Έσπαγε το λαιμό των παιδιών, ενώ στις έγκυες άνοιγε την κοιλιά για να βγάλει τα έμβρυα. Τα ζώα από την άλλη, ήταν αγνώριστα όταν τέλειωνε την φονική του μανία. Σε ένα περιστατικό τριπλού φόνου, δυο άνδρες δολοφονήθηκαν αφού τους ξεγέλασε, ενώ η γυναίκα που βρισκόταν μαζί τους δεν βρέθηκε ποτέ. Οι περισσότεροι θεώρησαν πως την έφαγε ολόκληρη.

Ο Stubbe δεν άφησε ούτε την οικογένεια του ήσυχη. Είχε αιμομικτικές σχέσεις με την αδερφή του και την κόρη του, με τη δεύτερη να μένει έγκυος. Ο γιος του βρήκε τρομακτικό θάνατο, με τον Stubbe να τον οδηγεί στο δάσος και να τρώει το μυαλό του.

Ήταν ένα τέρας που κυκλοφορούσε ελεύθερο. Όταν οι χωρικοί τελικά τον εντόπισαν και τον κυνήγησαν, νόμιζαν πως ήταν λύκος. Όταν τον είδαν, το σοk ήταν τεράστιο. Στην αρχή δεν το πίστεψαν. Όταν όμως είδαν ότι έλειπε από το σπίτι, τον συνέλαβαν και τον πήγαν σε δίκη.

http://www.todayifoundout.com/index.php/2015/07/peter-stumpf-werewolf-bedburg/

@todayifoundout.com

Στα βασανιστήρια που ακολούθησαν κατάφεραν να τον κάνουν να παραδεχτεί τη μαγεία, την σχέση του με τον διάβολο και τις εγκληματικές του πράξεις. Κάποιοι πίστεψαν πως ήταν αθώος και πως ομολόγησε λόγω των βασανιστηρίων αλλά και της θέλησης του κόσμου να βρει έναν ένοχο που κυριεύτηκε από το απόλυτο κακό. Εκτελέστηκε στις 28 Οκτωβρίου του 1582, με έναν επίσης τρομακτικό τρόπο. Τα κόκκαλά του έσπασαν, το κεφάλι του κόπηκε και το σώμα του διαμελίστηκε. Τρείς ημέρες αργότερα, ρίχτηκε στην πυρά μαζί με την ερωμένη του και την κόρη του, που κρίθηκαν συνένοχες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ

Τον Οκτώβριο του 2017, μια σειρά δημοσιευμάτων ήρθαν στο φως λέγοντας πως ίσως ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν απόγονος του «λυκάνθρωπου του Βedburg». Η ιστοσελίδα mirror.co.uk, ισχυρίστηκε πως ο ανθρωπολόγος Δρ. Kevin Pittle ανακάλυψε πως η εpωμένη του Peter Stubbe, η οποία βρέθηκε μαζί του στην πυρά, ήταν η Katharina Trump.

O σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ κατάγεται από την Γερμανία. Ωστόσο, τα στοιχεία που επικαλέιται ο ανθρωπολόγος είναι ενδείξεις, αφού παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχουν επίσημα αρχεία που να αποδεικνύουν τη σχέση των δυο ανδρών. Ο ισχυρισμός του βασίζεται στις φήμες ότι η ιστορία του Peter Stubbe ή Stumpf, συνέβη σε ένα άλλο μέρος της Γερμανίας, το Kallstadt, απ’ όπου και κατάγεται ο Τραμπ.

Όπως ο ίδιος ο Pittle καταλήγει, δεν υπάρχουν αποδείξεις για να υποστηρίξει κάποιος τη συγγενική σχέση, αλλά θα ήταν ένα «διασκεδαστικό ενδεχόμενο» αν ήταν αλήθεια. Το πιθανότερο είναι πως ο Ντοναλντ Τραμπ δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον «λυκάνθρωπο» και όλα αυτά ήταν μια τραβηγμένη προσπάθεια δημοσιότητας. Ωστόσο, σχεδόν 4,5 αιώνες αργότερα, ο θρύλος του «λυκάνθρωπου του Bedburg» προκαλεί ακόμα την απέχθεια του κοινού και παραμένει ζωντανός, ως ένας από τους πιο τρομακτικούς στην ανθρώπινη ιστορία.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ που θέλει να επαναφέρει την μονομαχία με πιστόλια

Stories 26.04.2024
Μαι μεσαιωνική πρακτική που ίσως θα επιστρέψει;

Ο διάσημος φωτογράφος που βίαζε και σκότωνε μοντέλα στα 70s

Stories 26.04.2024
«Μάγευε» τα θύματά του για να τα αποπλανήσει

Ποια είναι η Caitlin Clark που αλλάζει το μέλλον του μπάσκετ για τις γυναίκες

Πρόσωπα Χτες
Αναμόρφωσε πλήρως το κολεγιακό μπασκετικό τοπίο

Το γκράφιτι που άλλαξε τον κόσμο

Νέα Εποχή Χτες
Μερικά από τα πιο διάσημα έργα street art που λάτρεψε ο κόσμος

5 πολιτικοί που δολοφονήθηκαν τον 21ο αιώνα

Πρόσωπα Χτες
Για διάφορους λόγους

Αντρας που έφυγε από την Αγγλία το 2008, εγκλωβίστηκε στην Αιθιοπία για 16 χρόνια

Stories Προχτές
Εχασε το ταξιδιωτικό του έγγραφο για τους πρόσφυγες και δεν μπορούσε να επιστρέψει στην οικογένειά του

Η συγγραφέας που υπερασπίζεται τους άντρες και κάνει πάταγο στη Βρετανία

Stories Προχτές
Είναι κι αυτοί θύματα της πατριαρχίας

Αυτό το νησί έχει την καλύτερη παραλία στον κόσμο

Περιβάλλον Προχτές
Σύμφωνα με τους Travel Experts, αξίζει να το επισκεφτείς!

Εορτολόγιο: Πότε πέφτει του Αγίου Γεωργίου

Ιστορικά 23.04.2024
Το αιώνιο ερώτημα...