LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

5 παράξενες ιστορίες για το πως πήραν τα ονόματά τους ομάδες του NBA

Και συναρπαστικές

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 30/11/2019 | 00:36

5 παράξενες ιστορίες για το πως πήραν τα ονόματά τους ομάδες του NBA
@racingpost.com

Τα ονόματα των 30 ομάδων του NBA τα έχουμε πλέον συνηθίσει. Ακόμα και εμείς αναφερόμαστε στις ομάδες με τα «παρατσούκλια» τους και όχι το τοπωνύμιό τους. Πίσω από αυτά τα ονόματα βέβαια βρίσκεται μια ιστορία και οι 5 παρακάτω είναι ίσως οι πιο παράξενες από όλες.

New Orleans Pelicans

https://www.businessinsider.com/photo-new-orleans-pelicans-new-logo-2013-1

@businessinsider.com

Η ιστορία του ονόματος της ομάδας της Νέας Ορλεάνης, δεν είναι τόσο παράξενη όσο επεισοδιακή. Μέχρι τα πρώτα χρόνια της νέα χιλιετίας δεν υπήρχε ομάδα στην πόλη. Υπήρχαν όμως οι Charlotte Hornets, από το 1988. Μπορεί η εμφάνιση με τη μέλισσα και κάποιοι παίκτες να έκαναν την ομάδα γνωστή παγκοσμίως πολύ σύντομα, αλλά οι εξέδρες της Charlotte δεν γέμιζαν. Έτσι αποφασίστηκε η μετακόμιση στην Νέα Ορλεάνη.

Αρχικά, παρέμεινε το Hornets. Ύστερα ήρθε η μετακόμιση της ομάδας στην πόλη της Oklahoma, λόγω των καταστροφών από τον τυφώνα Κατρίνα. Πέρασε σχεδόν μια δεκαετία πριν οι άνθρωποι της ομάδας να αποφασίσουν να αλλάξουν το όνομά τους, ώστε να δυναμώσουν τη σχέση της ομάδας με τη πόλη. Έτσι επιλέχθηκε το Pelicans ανάμεσα από πολλά άλλα, ένα πουλί-σύμβολο της περιοχής. Έτσι προέκυψε το New Orleans Pelicans, με την ομάδα της Charlotte που τότε λεγόταν Bobcats, να παίρνει πίσω το Hornets.

Philadelphia 76ers

@nba.com

Η ομάδα της Φιλαδέλφειας, της πρώτης πρωτεύουσας των ΗΠΑ, δεν είχε πάντα το ίδιο όνομα ούτε την ίδια τοποθεσία. Ξεκίνησε το 1946 ως Syracuse Nationals, στην μικρή πόλη της πολιτείας της Νέα Υόρκης. 17 χρόνια αργότερα, την άνοιξη του 1963, αγοράστηκε από δυο επιχειρηματίες με έδρα την Philadelphia. Λίγους μήνες αργότερα, και αφού πήρε άδεια από το NBA, άλλαξε το όνομά της.

500 άνθρωποι κατέθεσαν την πρόταση τους σε έναν διαγωνισμό, που αφορούσε το νέο όνομα της ομάδας. Ο Walt Stahlberg από το new Jersey κέρδισε, αφού πρότεινε το όνομα 76ers. Από που προέρχεται το όνομα; Το 1776 στην Φιλαδέλφεια υπογράφτηκε η Διακύρηξη της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ. Εξου και το 76ers λοιπόν.

New York Knicks

https://gr.pinterest.com/pin/493496071650737417/

@pinterest.com

Όσο και να σπας το κεφάλι σου, αυτό το «Knicks» δεν πρόκειται ποτέ να το συνδυάσεις με κάτι αν δεν το ψάξεις, ανατρέχοντας σε καθαρά ιστορικά γεγονότα.

Το Knicks λοιπόν, είναι συντομογραφία του Knickerbockers. Η περιοχή της Νέας Υόρκης πήρε μορφή πόλης από τον 17ο αιώνα. Οι πρώτοι άποικοι δεν ήταν Άγγλοι, αλλά Ολλανδοί. Οι περισσότεροι από αυτούς φορούσαν κοντά παντελόνια που έφταναν μέχρι το ύψος του γονάτου. Τα παντελόνια είχαν αυτή ακριβώς την ονομασία, Knickerbockers ή Knickers.

Όταν οι Άγγλοι πήραν τον έλεγχο της περιοχής, σχεδόν έναν αιώνα αργότερα, το ολλανδικό στοιχείο δεν χάθηκε από την πόλη. Ειδικά τα συγκεκριμένα παντελόνια, τα φορούσαν πλέον πολλοί, ακόμα κι αν δεν ήταν Ολλανδοί. Έγιναν έτσι η πιο συχνή αμφίεση των κατοίκων της Νέας Υόρκης. Το 1845, η πρώτη οργανωμένη ομάδα baseball της χώρας, επέλεξε το Knickerbocker σαν όνομα. 101 χρόνια αργότερα, όταν μια ομάδα μπάσκετ έκανε αίτηση για να ενταχθεί στο NBA, διάλεξε το ίδιο όνομα, το πιο χαρακτηριστικό με βάση την παράδοση και την ιστορία της πόλης.

Οι New York Knicks επέλεξαν σαν χρώματά τους τα χρώματα της πόλης, δηλαδή το μπλε, το λευκό και το πορτοκαλί. Ούτε το πορτοκαλί βέβαια είναι τυχαίο, αφού είναι το επίσημο χρώμα των Ολλανδών. Η σημαία τους μπορεί να είναι μπλε, λευκή και κόκκινη, αλλά το πορτοκαλί είναι το επίσημο χρώμα της βασιλικής οικογένειας που προέρχεται από την δυναστεία της Οράγγης, στα αγγλικά Orange.

Houston Rockets

To 1967, η ομάδα μπάσκετ του San Diego έγινε η 12η που μπήκε στην οικογένεια του NBA. Τότε οι διαστημικές υπηρεσίες άνθιζαν στην πόλη της Καλιφόρνια, οπότε οι ιδιοκτήτες επέλεξαν το όνομα «Rockets».

Τέσσερα χρόνια αργότερα η εταιρεία Texas Sports Investment, πλήρωσε 5,6 εκατομμύρια δολάρια για να μεταφέρει την ομάδα στο Houston. Μάλλον το «Rockets» βόλεψε. Στην περιοχή υπήρχε το κέντρο επιχειρήσεων της NASA, οπότε το όνομα ταίριαξε γάντι. Πολλοί πιστεύουν ότι το Houston έδωσε το όνομα στην ομάδα. Αλλά αυτό ξεκίνησε λίγο νωρίτερα από το San Diego.

Toronto Raptors

https://www.wamc.org/post/sportsreport-raptors-make-team-history-nba-playoffs

@wamc.org

Η μοναδική ομάδα του Καναδά στο NBA, που πέρσι στέφθηκε και πρωταθλήτρια για πρώτη φορά στην ιστορία της, έγινε μέλος της λίγκας το 1995.

To 1994, οι ιδιοκτήτες έκανε μια έρευνα marketing σε ολόκληρο τον Καναδά, ψάχνοντας ένα δυνατό και εμπορικό όνομα για την νέα ομάδα του Τορόντο. Και όχι, το Τορόντο δεν είναι γνωστό για τους δεινοσαύρους του.

Το πιο δημοφιλές όνομα που προέκυψε όμως ήταν το «Raptors», κι αυτό γιατί την προηγούμενη χρονιά το «Jurassic Park» είχε κάνει την εμφάνιση του στις αίθουσες και είχε προκαλέσει ντελίριο σε ΗΠΑ και Καναδά. Γι’ αυτό λοιπόν επιλέχθηκαν οι δεινόσαυροι ως όνομα στους περσινούς πρωταθλητές.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποιος είναι ο διασημότερος αθλητής στον κόσμο αυτή τη στιγμή

Άνθρωποι 19.04.2024
Είναι αυτός που νομίζεις

Πού πήγαν μετά θάνατον ο Αδάμ και η Εύα; Η ερώτηση που δεν απαντά η Βίβλος

Ιστορικά 19.04.2024
Υπάρχει όντως ένα ερώτημα εδώ που δεν έχει ξεκάθαρη απάντηση

Το υγρό που θα αντικαταστήσει τη βενζίνη και το έχουμε όλοι στα σπίτια μας

Τεχνολογία 19.04.2024
Οι προσπάθειες που γίνονται από τους κατασκευαστές οχημάτων

Δημήτρης Παπανώτας, από τις εκπομπές lifestyle ως το ΣΥΡΙΖΑ

Άνθρωποι Χτες
Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ μένει τελικά ο Δημήτρης Παπανώτας

5 από τις πιο ακριβές φωτογραφίες που πουλήθηκαν ποτέ

ΝΕΑ Χτες
Κάποιες μετρούν πάνε από έναν αιώνα ζωής

«Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι Θεός» : O Πρωθυπουργός της Ινδίας έχει φανατικό κοινό

Άνθρωποι Χτες
Γιος ενός πωλητή τσαγιού σε μια μικρή πόλη στο Γκουτζαράτ

Η προέλευση και ο μύθος γύρω από το «κακό μάτι»

Ιστορικά Χτες
Από που ξεκίνησε και γιατί είναι μπλε το φυλαχτό

Ποιοι Έλληνες celebrities θα είναι υποψήφιοι στις Ευρωεκλογές

Άνθρωποι Προχτές
ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν βάλει στα ψηφοδέλτιά τους πολλά γνωστά ονόματα

Η ανθρωπότητα έχει μόνο δύο χρόνια «για να σώσει τον πλανήτη»

Τεχνολογία Προχτές
O πλανήτης μας αντιμετωπίζει μη αναστρέψιμη ζημιά

Η ιστορία του Παλιού Χρηματιστηρίου της Κοπεγχάγης που κάηκε ολοσχερώς

Αρχιτεκτονική Προχτές
Στις φλόγες 400 χρόνια πολιτιστικής κληρονομιάς