THINK

Η παραολυμπιονίκης Amy Turdy είναι ένα πρότυπο που έχουμε ανάγκη

Μετέτρεψε τα εμπόδια της σε 100% επιτυχία
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Η παραολυμπιονίκης Amy Turdy είναι ένα πρότυπο που έχουμε ανάγκη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν η Amy Purdy ήταν 19 ετών, η ζωή της άλλαξε για πάντα. Μια επίσκεψη στο νοσοκομείο για συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη οδήγησε στη διάγνωση πως η 19χρονη είχε υποστεί σηπτικό σοκ.

Η Amy είχε πιθανότητες επιβίωσης δύο τοις εκατό. Μόνο μετά από πολλές μεταγγίσεις αίματος και αφαίρεση της σπλήνας, οι γιατροί διέγνωσαν πως τελικά έπασχε από μηνιγγοκοκκική μηνιγγίτιδα. Είχε επιβιώσει.

Η παραολυμπιονίκης Amy Turdy ξέρει πως για να σταθείς στα πόδια σου θέλει μόνο καρδιά

Αλλά, λόγω της απώλειας της κυκλοφορίας του αίματος που είχε προκληθεί από τη μόλυνση, και τα δύο πόδια της έπρεπε να ακρωτηριαστούν από το γόνατο και κάτω.

Το βιβλίο της έγινε μπεστ σέλερ της New York Times. Η Oprah Winfrey την χαρακτήρισε ως ήρωα. Στα 30 της αποφάσισε να γίνει αθλήτρια! 

Η Amy είναι παραολυμπιονίκης snowboarder, υπήρξε συμμετέχουσα στο Dancing With The Stars, και παίκτρια στο The Amazing Race.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

"Δεν σκέφτηκα την ηλικία μου. Μόλις το αποφάσισα, έριξα τον εαυτό μου στα βαθιά και στο 100 τοις εκατό. Τότε ανακάλυψα ότι ήμουν πολύ πιο ικανή από όσο φανταζόμουν "λέει η Αmy. Πολλοί της γράφουν πως αποτέλεσε πρότυπο για πολλά παιδιά και η ίδια παραδέχεται ότι στην ηλικία των 39 ετών έχει ήδη πετύχει τους κύριους στόχους της λίστας της ζωής της. 

Τώρα, η Amy Purdy συνεργάζεται με το Target για να υποστηρίξει το Girls on the Run, μια μη κερδοσκοπική oργάνωση που εργάζεται για την ενδυνάμωση των κοριτσιών μέσω του αθλητισμού. 

"Ξέρω πως o αθλητισμός βοηθά τα νεαρά κορίτσια να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και να αναπτύξουν φιλίες μεταξύ τους", λέει. "Νομίζω ότι είναι τόσο σημαντικό για τους ανθρώπους να μάθουν πως υπάρχει αυτή η οργάνωση."

"Αν εργάζεστε αρκετά σκληρά και είστε αρκετά παθιασμένοι για κάτι, τότε σχεδόν οτιδήποτε είναι δυνατό", συμβουλεύει.

"Εάν η ζωή σας ήταν ένα βιβλίο και εσείς ήσασταν ο συγγραφέας, πώς θα θέλατε να εξελιχθεί η ιστορία σας; Αυτό είναι το ερώτημα που άλλαξε τη ζωή μου για πάντα."

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
9 / position1: 656 / position2: 970
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb