STYLE

Η σχεδιάστρια που εφηύρε το μίνι φόρεμα

Η πρωτοπόρα, ανατρεπτική σχεδιάστρια Mary Quant
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Η σχεδιάστρια που εφηύρε το μίνι φόρεμα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Mary Quant είναι Βρετανίδα σχεδιάστρια μόδας και επιχειρηματίας, γνωστή ως η «εφευρέτρια του μίνι φορέματος». Γεννήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 1934 στο Λονδίνο, κόρη Ουαλών εκπαιδευτικών. 

Η Quant είναι υπεύθυνη για τη μεγαλύτερη ενδυματολογική ανατροπή στο γυναικείο ντύσιμο

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Are you ready to get your Quant on! Mary Quant officially opens on 6 April 🌼 #WeWantQuant Book now, link in bio Mary Quant and models at the launch of the Quantafoot collection, 1967. © PA Prints 2008 #maryquant #60sfashion #fashion #vintage #vintageclothing

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Victoria and Albert Museum (@vamuseum) στις

Φοίτησε στη Σχολή Καλών Τεχνών και έπειτα έμαθε κοπτική και ραπτική σε νυχτερινό σχολείο. Το 1955 εργάστηκε για μερικούς μήνες σε ένα μαγαζί με καπέλα στο Λονδίνο και στα τέλη του ίδιου χρόνου άνοιξε μαζί με τον μετέπειτα σύζυγό της, Αλεξάντερ Πλάνκετ Γκριν, κατάστημα με την ονομασία «Bazaar» στην King's Road στο Τσέλσι του Βόρειου Λονδίνου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Pattie Boyd wearing a Mary Quant mini dress in 1966.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 1960s (@60sgoodtimes) στις

Αν και αρχικά πουλούσε νεανικά ρούχα επώνυμων σχεδιαστών, έπειτα άρχισε να τα σχεδιάζει και μόνη της. Τα σχέδια σύντομα έγιναν ανάρπαστα! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

My two #favourite #inspirational #icons of the #1960s #vidalsassoon and #maryquant

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Suzanne Roberts (@angelque365hair) στις

Όλες οι έφηβες του Λονδίνου φόρεσαν τα μίνι φορέματα και τις φούστες τους και έδειξαν επιτέλους τα πόδια τους ενώ αργότερα μετά από δική της προτροπή και δημιουργία τα χρωματιστά καλσόν και τα παπούτσια με χαμηλό τετράγωνο τακούνι ή τις λευκές μπότες από λουστρίνι έγιναν το απόλυτο trend!

Το 1966 παρουσίασε τη σειρά καλλυντικών της, ενώ τιμήθηκε από τη βασίλισσα Ελισάβετ με το παράσημο της Βρετανικής Αυτοκρατορίας και εισήχθη στο Fashion Hall of Fame.

Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1970 και του 1980 επικεντρώθηκε στα προϊόντα οικιακής κατανάλωσης και στα προϊόντα καλλωπισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Quant με τις ιδέες και τις καινοτόμες πολύχρωμες προτάσεις της γέμισε τις βιτρίνες του καταστήματός της με έντονα χρώματα σε μίνι φορέματα και ζιβάγκο, συνδυασμένα με ζιβάγκο πουλοβερ και μπλούζες. H μόδα που καθιέρωσε έφτασε ως τους δρόμους της Νέας Υόρκης και την Ιαπωνία κι από εκεί και πέρα η ιστορία είχε ήδη γραφτεί! 

Το μουσείο Victoria & Albert στο Λονδίνο τιμά την διάσημη σχεδιάστρια με μια απίθανη έκθεση. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Style
4 / position1: 8496 / position2: 8848
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb