E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σε αυτή την πόλη τα φώτα αναβοσβήνουν κάθε μέρα την ίδια ώρα 

Για έναν πολύ όμορφο λόγο

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 28/2/2019 | 13:45

Σε αυτή την πόλη τα φώτα αναβοσβήνουν κάθε μέρα την ίδια ώρα 
@ajc.com

Το 2010, ο Steve Brosnihan παρατήρησε πως μπορούσε να δει όλη την διαδρομή που έκανε από το Νοσοκομείο Παίδων Hasbro στην πόλη Providence του Rhode Island, μέχρι το σπίτι του. Έκανε αυτή την διαδρομή για πάνω από 25 χρόνια, συνήθως με το ποδήλατό του. Ως καρτουνίστας, βοηθούσε στην αποκατάσταση των παιδιών με σχέδια και παιχνίδια λέξεων.

Από τότε άρχισε να αναβοσβήνει τα φώτα του ποδηλάτου του, στέλνοντας σινιάλα στα παιδιά. Πέντε χρόνια αργότερα, ζήτησε από έναν φίλο του να αναβοσβήνει τα φώτα του εστιατορίου του κάθε βράδυ στις 8.30. Εκείνος δέχτηκε. Η κίνηση συγκίνησε τόσο τους πελάτες, που μαζεύονταν εκείνη την ώρα στο εστιατόριο για να στέλνουν κι αυτοί σινιάλα με τους φακούς και τα κινητά τους. Ο Brosnihan δεν σταμάτησε εκεί. Ζήτησε και από άλλες τοπικές επιχειρήσεις να κάνουν το ίδιο. Να αναβοσβήνουν δηλαδή τα φώτα τους 4 φορές το βράδυ στέλνοντας ένα κοινό μήνυμα: Good-night Has-bro.

Ο Steve Brosnihan

https://www.rimonthly.com/q-and-a-with-good-night-lights-founder-steve-brosnihan/

@imonthly.com

Πολλοί ήταν αυτοί που ακολούθησαν. Στην πρωτεύουσα της πολιτείας του Rhode Island έχουν περάσει πλέον πάνω από τρία χρόνια που ουρανοξύστες, βάρκες, ξενοδοχεία, ένας ναυτικός όμιλος και πολλοί άνθρωποι, αναβοσβήνουν τα φώτα τους είτε για ένα λεπτό, είτε 4 φορές. Στέλνοντας ένα όμορφο μήνυμα στα παιδιά που βρίσκονται στο νοσοκομείο, που δεν είναι μια απλή καληνύχτα, αλλά και ότι «Είμαστε εδώ και νοιαζόμαστε για εσάς».

Τα παιδιά που το βλέπουν πρώτη φορά από το νοσοκομείο, δεν το πιστεύουν. «Αυτό είναι για μένα;» ρωτάνε. Και έχουν φροντίσει να προμηθευτούν με φακούς, ώστε κάθε βράδυ στις 8.30, όταν λάβουν το μήνυμα, να απαντήσουν. Αναβοσβήνουν δυο φορές τους φακούς τους, σαν να λένε «Thank you».

Η «μαγική στιγμή» όπως την αποκαλεί ο Brosnihan, έχει ονομαστεί «Good Night Lights». Δεν είναι μόνο τα κτίρια και οι βάρκες που αναβοσβήνουν κάθε βράδυ τα φώτα τους, αλλά και ομάδες ανθρώπων, που μαζεύονται σε πάρκα ή σε ταράτσες κτιρίων και στέλνουν το μήνυμα τους. Και σπάνια χάνουν έστω και ένα βράδυ. Κάποια από τα παιδιά, περιμένουν όλη την ημέρα στο νοσοκομείο για να τα δουν.

https://www.youtube.com/watch?v=fsc5S1YTNCY

@youtube.com

Η όμορφη αυτή κίνηση, που δείχνει πόσο σημαντικό είναι να νοιαζόμαστε για τον άλλο, έχει δώσει έμπνευση και σε άλλες πόλεις, με την αστυνομία του Orlando και του Dayton να ξεκινούν το δικό τους πρόγραμμα από το 2017 και το 2018 αντίστοιχα. Ο Brosnihan ελπίζει ότι το ίδιο θα κάνουν και σε άλλες πόλεις. Το ευχόμαστε κι εμείς με όλη μας την καρδιά…

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποια είναι η Caitlin Clark που αλλάζει το μέλλον του μπάσκετ για τις γυναίκες

Πρόσωπα 25.04.2024
Αναμόρφωσε πλήρως το κολεγιακό μπασκετικό τοπίο

Το γκράφιτι που άλλαξε τον κόσμο

Νέα Εποχή 25.04.2024
Μερικά από τα πιο διάσημα έργα street art που λάτρεψε ο κόσμος

5 πολιτικοί που δολοφονήθηκαν τον 21ο αιώνα

Πρόσωπα 25.04.2024
Για διάφορους λόγους

Αντρας που έφυγε από την Αγγλία το 2008, εγκλωβίστηκε στην Αιθιοπία για 16 χρόνια

Stories Χτες
Εχασε το ταξιδιωτικό του έγγραφο για τους πρόσφυγες και δεν μπορούσε να επιστρέψει στην οικογένειά του

Αυτό το νησί έχει την καλύτερη παραλία στον κόσμο

Περιβάλλον Χτες
Σύμφωνα με τους Travel Experts, αξίζει να το επισκεφτείς!

Εορτολόγιο: Πότε πέφτει του Αγίου Γεωργίου

Ιστορικά Προχτές
Το αιώνιο ερώτημα...

Η εποχή του Οzempic: Ένα φάρμακο που δημιούργησε κουλτούρα

Stories Προχτές
Η κουλτούρα της δίαιτας, την εποχή της υπερκατανάλωσης

Πως κάνουν τατουάζ οι φυλακισμένοι;

Stories Προχτές
Ο περιορισμός τους κάνει όλο και πιο εφευρετικούς