E-Daily

Ανθρωποι που «έφυγαν» από κοντά μας το 2018 

Δεν θα ξεχαστούν ποτέ

31/12/2018 | 00:46

Το 2018 μας άφηνει με πολλές απώλειες σπουδαίων ανθρώπων, των γραμμάτων, της επιστήμης, του θεάματος, που άφησαν πίσω τους μια σπουδαία κληρονομιά. Η απώλειά τους βύθισε στην θλίψη τον κόσμο, αλλά η προσφορά τους ήταν τόσο σημαντική, που δεν θα ξεχαστούν ποτέ.

Stephen Hawking

Τον Μάρτιο του 2018, ο άνθρωπος που χάρισε τόσα πολλά στην ανθρωπότητα πέθανε στα 76 του χρόνια. Ο Stephen Hawking δεν ήταν μόνο σύμβολο ευφυΐας αλλά και ένας άνθρωπος που έδωσε έμπνευση σε εκατομμύρια ανθρώπους με το πείσμα και την επιμονή του, όταν η νόσος του κινητικού νευρώνα τον χτύπησε σε νεαρή ηλικία.

Stan Lee

Ένας πραγματικός υπερήρωας, που γέμισε όλα τα παιδιά με όνειρα, ότι ο καθένας μπορεί να τα καταφέρει αν πιστέψει στις δικές του «υπερδυνάμεις». Ο ιδρυτής της Marvel που εμπνεύστηκε τόσους ήρωες «έφυγε»στα 95 του χρόνια στις 12 Νοεμβρίου.

Aretha Franklin

Η ιέρεια της soul μουσικής, η γυναίκα με την διαπεραστική και χαρακτηριστική φωνή που μίλησε στην ψυχή εκατομμυρίων ανθρώπων. Ο κόσμος της μουσικής έγινε κατά πολύ φτωχότερος τον Αύγουστο του 2018, όταν η Aretha Franklin άφησε την τελευταία της πνοή στα 76 της χρόνια.

Τζίμης Πανούσης

Κοντεύει σχεδόν ένας χρόνος από τις 13 Ιανουαρίου του 2018, όταν ο αγαπημένος Τζίμης Πανούσης, άφησε ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην μουσική και στην σάτιρα, όταν έφυγε πρόωρα στα 64 του χρόνια.

Bernardo Bertolucci

Ο τεράστιος Ιταλός σκηνοθέτης που μας χάρισε αριστουργήματα όπως το «1900», το «Last Tango in Paris» και το «The Last Emperor», πέθανε στις 26 Νοεμβρίου στα 77 του χρόνια. Ένας από τους μεγαλύτερους δασκάλους του παγκόσμιου σινεμά.

Ρίκα Βαγιάνη

Η αγαπημένη ηθοποιός, παρουσιάστρια και δημοσιογράφος, άφησε την τελευταία της πνοή στις 7 Αυγούστου, μόλις στα 56 της χρόνια, ύστερα από μια άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Burt Reynolds

Ένας άνθρωπος που το παιχνιδιάρικο χαμόγελό του δεν μπορεί να σβηστεί εύκολα από τις μνήμες μας. Ο Burt Reynolds ήταν ένας άνθρωπος με χιούμορ, ταλέντο και αγάπη για την ζωή. «Έφυγε» από την ζωή στις 6 Σεπτεμβρίου στα 82 του χρόνια.

Χάρρυ Κλυνν

Ο πρωτοπόρος κωμικός και σατιρικός ηθοποιός, που μας χάρισε γέλιο μέχρι… δακρύων, πέθανε στις 21 Μαΐου στα 78 του χρόνια, βυθίζοντας στην θλίψη τους ανθρώπους που τον λάτρεψαν για το αστείρευτο χιούμορ του και την ατέλειωτη φαντασία του.

Anthony Bourdain

Σεφ και παρουσιαστής, ίσως της πιο feelgood εκπομπής γύρω από το φαγητό, o Anthony Bourdain υπήρξε ένας χαρισματικός άνθρωπος που πολλοί τον αγάπησαν για την φαντασία και την οξυδέρκειά του. Η είδηση της αυτοκτονίας του στις αρχές Ιουνίου, προκάλεσε σοκ στους εκατομμύρια θαυμαστές του παγκοσμίως.

Τζέσυ Παπουτσή

Η ηθοποιός με την χαρακτηριστική στεντόρεια φωνή, ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στο κοινό και μια από τις πιο σεμνές φυσιογνωμίες του ελληνικού θεάτρου. «Έφυγε» την 1η Ιουλίου στα 62 της χρόνια.

Kofi Annan

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, ο πρώτος μαύρος Αφρικανός που έφτασε στην υψηλότερη βαθμίδα του οργανισμού και τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης, άφησε μεγάλη κληρονομιά πίσω του με την ανθρωπιστική του δράση. Πέθανε στα 80 του χρόνια, στις 18 Αυγούστου.

Μάνος Ελευθερίου

Ο σπουδαίος Έλληνας ποιητής, στιχουργός και πεζογράφος, «έφυγε» από την ζωή στις 22 Ιουλίου. Τα περισσότερα από τα 400 τραγούδια τα οποία έγραψε, τραγουδήθηκαν απ’ όλους τους Έλληνες, ενώ συνεργάστηκε με μεγάλους συνθέτες και τραγουδιστές.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποια είναι η Caitlin Clark που αλλάζει το μέλλον του μπάσκετ για τις γυναίκες

Πρόσωπα 25.04.2024
Αναμόρφωσε πλήρως το κολεγιακό μπασκετικό τοπίο

Το γκράφιτι που άλλαξε τον κόσμο

Νέα Εποχή 25.04.2024
Μερικά από τα πιο διάσημα έργα street art που λάτρεψε ο κόσμος

5 πολιτικοί που δολοφονήθηκαν τον 21ο αιώνα

Πρόσωπα 25.04.2024
Για διάφορους λόγους

Αντρας που έφυγε από την Αγγλία το 2008, εγκλωβίστηκε στην Αιθιοπία για 16 χρόνια

Stories Χτες
Εχασε το ταξιδιωτικό του έγγραφο για τους πρόσφυγες και δεν μπορούσε να επιστρέψει στην οικογένειά του

Αυτό το νησί έχει την καλύτερη παραλία στον κόσμο

Περιβάλλον Χτες
Σύμφωνα με τους Travel Experts, αξίζει να το επισκεφτείς!

Εορτολόγιο: Πότε πέφτει του Αγίου Γεωργίου

Ιστορικά Προχτές
Το αιώνιο ερώτημα...

Η εποχή του Οzempic: Ένα φάρμακο που δημιούργησε κουλτούρα

Stories Προχτές
Η κουλτούρα της δίαιτας, την εποχή της υπερκατανάλωσης

Πως κάνουν τατουάζ οι φυλακισμένοι;

Stories Προχτές
Ο περιορισμός τους κάνει όλο και πιο εφευρετικούς