E-Daily

Έγκλημα στο νοσοκομείο «Σωτηρία»: Η φονική ζήλεια και η εν ψυχρώ δολοφονία

Το έγκλημα που πάγωσε την ελληνική κοινωνία

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

4/12/2018 | 15:13

Το ημερολόγιο γράφει 9 Δεκεμβρίου 1996. Στο νοσοκομείο «Σωτηρία», υπάρχουν εκατοντάδες ασθενείς, αφού εφημερεύει. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τη τραγική κατάληξη, όταν βλέπουν έναν άνδρα εκτός εαυτού, να απειλεί και να ψάχνει ένα ένα τα δωμάτια του νοσοκομείου.

Λίγες ώρες πριν είχε διακομιστεί με σοβαρό τραύμα στο στήθος, η Δέσποινα Κώτση, αφού ο σύζυγος της την μαχαίρωσε μετά από έντονο καυγά.

Ότι δεν πέτυχε σε αυτό το καυγά, ο 25χρονος Βασίλης Μουζακίτης, επέστρεψε να ολοκληρώσει, με μια καραμπίνα στα χέρια του. Το ζευγάρι είχε προβλήματα, αφού ο δράστης ζήλευε αρρωστημένα την άτυχη κοπέλα. Η Δέσποινα του ζήτησε να χωρίσουν και τότε εκείνος θόλωσε. Την μαχαίρωσε στο στήθος και τράπηκε σε φυγή.

Λίγες ώρες αργότερα εξ επαφής πυροβολεί τόσο την Δέσποινα, όσο και τη μητέρα της, που έπεσε πάνω στη κόρη της για να λειτουργήσει σαν ασπίδα. Και οι δύο αφήνουν την πνοή τους λίγη ώρα μετά.

Ο Μουζακίτης συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα και δήλωσε ότι ήταν μεθυσμένος. Το δικαστήριο δεν δέχθηκε τον ισχυρισμό του δράστη και τον καταδίκασε. Ένα έγκλημα πάθους που σόκαρε την ελληνική κοινωνία, που πρέπει να μάθει να μιλάει.