E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Ελληνίδα αστυνομικός που γράφει παραμύθια

Η 'ζαχαρένια συνταγή' της για τα προσφυγόπουλα

Δημοσίευση 12/12/2015 | 01:48

Η Ελληνίδα αστυνομικός που γράφει παραμύθια

Υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και με την υποστήριξη της ΕΡΤ, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις IANOS, το παιδικό βιβλίο της αστυνομικού Φωτεινής Κωνσταντοπούλου με τίτλο «Μια ζαχαρένια συνταγή» σε εικονογράφηση Σάντρας Ελευθερίου.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που σκοπό έχει να καλλιεργήσει την αγάπη και την αλληλεγγύη, ενώ όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του, θα διατεθούν για τη στήριξη της παγκόσμιας εκστρατείας Back2Schoolτης Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η οποία στηρίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση των παιδιών-προσφύγων σε όλο τον κόσμο.

Γνωριζουμε πως στηρίζεις προσφυγοπουλα με το βιβλίο "Μια ζαχαρένια συνταγή". Πώς προέκυψε μια τέτοια κινηση και συνεργασια;

Έγραψα τη Ζαχαρένια Συνταγή έχοντας στον νου μου έναν κόσμο πολύ διαφορετικό από εκείνον που έβλεπα και που όλοι παρακολουθούσαμε τους καλοκαιρινούς μήνες. Έναν κόσμο που η θάλασσα δε θα ήταν παρά μόνο το γαλάζιο χρώμα που θα έβαζε μια διαφορετική χαρούμενη πινελιά στον πίνακα που λέγεται πλανήτης Γη. Και έγινε το χρώμα που ταυτίστηκε με την τύχη πολλών παιδιών από εκείνα που έφυγαν από τις πατρίδες τους εξαιτίας ενός δράκου, που λέγεται πόλεμος. Όταν έβαλα την τελευταία τελεία αποφάσισα να διαθέσω τα έσοδα του βιβλίου και να στηρίξω αυτά τα παιδιά, από κοινού με τις εκδόσεις IANOS, που διέθεσαν και τα δικά τους κέρδη από την πώληση του βιβλίου. Επέλεξα την παγκόσμια εκστρατεία Back2School της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους πρόσφυγες, η οποία στηρίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση των παιδιών – προσφύγων σε όλον τον κόσμο. Παιδιών που βρέθηκαν εξόριστα σε προσφυγικούς καταυλισμούς. Γιατί η μόρφωση δεν είναι προνόμιο, αλλά δικαίωμα. Και είναι το εφαλτήριο για να αποκτήσουν και πάλι ζωντανά χρώματα τα όνειρά τους, για πολιτείες χωρίς δράκους και σύνορα. Πολιτείες που βασιλεύει η αγάπη και η αλληλεγγύη.

Ποια ειναι η ιστορία του Ζαχαρένιου;

Ο Ρένος ο Ζαχαρένιος είναι ο ήρωας αυτής της ιστορίας. Είναι ένας ζαχαροπλάστης που ζει στα σύννεφα. Εκεί είναι και το εργαστήρι ζαχαροπλαστικής του. Φτιάχνει γλυκά για τους ήρωες των παραμυθιών. Αγαπάει όμως πολύ και τους ανθρώπους και αποφασίζει φέτος την Πρωτοχρονιά να φτιάξει αυτή τη Ζαχαρένια Συνταγή και να δοκιμάσουν όλοι. Είναι ο χαρακτήρας που γεννήθηκε εκείνο το βράδυ που ονειρεύτηκα τον «ζαχαρένιο κόσμο». Με πήρε από το χέρι με πήγε στα σύννεφα και όταν όλα είχαν τελειώσει μου χαμογέλασε και μου είπε να γράψω όλα όσα συνέβησαν και βλέπαμε μαζί από ψηλά. Αυτό και έκανα. Αυτή είναι η ιστορία του.

Το βιβλίο έχει εξαιρετική εικονογραφηση- μπόρεσε να αποτυπώσει την εικόνα που είχες στο μυαλό σου σε σχέση με τους ήρωες;

Δε θα μπορούσε η εικονογράφος, η Σάντρα Ελευθερίου να αποτυπώσει καλύτερα τους ήρωες, όπως εκείνοι εμφανίστηκαν στη φαντασία μου, καθώς έγραφα την ιστορία. Νιώθω ότι ήταν μαζί μου. Είναι ταλαντούχα και πολυβραβευμένη και η δουλειά της είναι πράγματι εξαιρετική. Την ευχαριστώ ιδιαίτερα και ελπίζω και σε άλλες συνεργασίες στο μέλλον.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Maria Callas Museum

Εισιτήρια 30.10.2023
MARIA CALLAS MUSEUMαπό 27/10 έως 29/023

To πάρκο της Επιστήμης

Εισιτήρια 17.02.2023
ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣαπό 18/02 έως 19/028

Μονοήμερη εκδρομή Μυκήνες ‑ Ναύπλιο

Εισιτήρια 27.01.2023
METRO ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ05/03

Μονοήμερη εκδρομή στο Γαλαξίδι

Εισιτήρια 03.01.2023
METRO ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ27/02

Μονοήμερη εκδρομή στη Πάτρα για το Πατρινό Καρναβάλι

Εισιτήρια 03.01.2023
METRO ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ26/02

Mονοήμερη εκδρομή Χελμός ‑ Καλάβρυτα

Εισιτήρια 12.12.2022
METRO ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ29/01

Mονοήμερη εκδρομή Παρνασσός ‑ Αγόριανη

Εισιτήρια 12.12.2022
METRO ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ22/01

Χριστουγεννιάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα

Εισιτήρια 02.12.2022
ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣαπό 26/12 έως 08/01

Μονοήμερη εκδρομή στη Στενή Ευβοίας

Εισιτήρια 02.12.2022
METRO ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ15/01

COMBO Brice Marden ‑ Μόνιμες εκθέσεις

Εισιτήρια 19.07.2022
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣαπό 20/05 έως 29/08

Brice Marden και Ελληνική Αρχαιότητα

Εισιτήρια 19.07.2022
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣαπό 20/05 έως 29/08