E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τα κοσμήματα που δεν πρέπει να λείπουν απ’ την μπιζουτιέρα σου

Ta all time classic κοσμήματα που έχουν θέση στη συλλογή κάθε γυναίκας

Δημοσίευση 8/12/2022 | 11:41

Τα κοσμήματα που δεν πρέπει να λείπουν απ’ την μπιζουτιέρα σου

H βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Ελίζαμπεθ Τέιλορ έχει πει την εμβληματική ατάκα πως τα κοσμήματα δε θα σε ζεστάνουν μια κρύα νύχτα αλλά σου φτιάχνουν τη διάθεση όταν λάμπουν στον ήλιο. Αυτό ακριβώς αξίζει να έχεις στο μυαλό σου, πως τα κοσμήματα που επιλέγεις πρέπει να σε γεμίζουν αυτοπεποίθηση κι έπειτα να κάνουν τους άλλους να μαγνητίζονται απ’ την κομψότητα σου. Άλλωστε, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα αξεσουάρ, τα κοσμήματα δε συμπληρώνουν απλά το look σου αλλά καταφέρνουν να του προσδώσουν πολυτέλεια, ανεξάρτητα απ’ την τιμή τους.

Το οξύμωρο είναι πως παρότι όλοι μιλούν για τα κλασσικά must have ρούχα της γυναικείας γκαρνταρόμπας όπως είναι το μικρό μαύρο φόρεμα κανείς δεν αναφέρεται στα all time classic κοσμήματα που θεωρούνται essentials για τη συλλογή κάθε γυναίκας. Πρόκειται για τα κομμάτια εκείνα θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη από το πρωί έως το βράδυ, τόσο στις καθημερινές εμφανίσεις σου, όσο και στις επίσημες. Παρακάτω θα δούμε ποια είναι μερικά από αυτά τα διαχρονικά κοσμήματα που κάθε γυναίκα αξίζει να έχει στην μπιζουτιέρα της.

6 κλασσικά κοσμήματα που θεωρούνται must have

Θα ξεκινήσω αυτή τη λίστα με τα διακριτικά καρφωτά σκουλαρίκια με το διαμαντάκι που μπορούν να φορεθούν καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας και ταιριάζουν τόσο σε casual εμφανίσεις, όσο και formal.  Αν ψάχνεις ένα ζευγάρι που δε θα χρειαστεί ποτέ να βγάλεις καθώς πηγαίνει με όλα, τότε μάλλον βρήκες το ιδανικό κόσμημα για σένα.

Στην ίδια κατηγορία εντάσσω και τα σκουλαρίκια με τις πέρλες. Η ομορφιά τους κρύβεται στην απλότητα τους που μπορεί να χαρίσει κομψότητα και κλάση σε κάθε γυναίκα και κάθε outfit. Τόσο τα σκουλαρίκια, όσο και τα κολιέ ή τα βραχιόλια  με πέρλες ποτέ δεν έφυγαν από τη μόδα καθώς αποτελούν κομμάτια που δεν υπόκεινται στα trends.

Συνεχίζω μ’ ένα εντυπωσιακό και συνάμα ευκολοσυνδύαστο και διαχρονικό κολιέ που θα μπορούσε να πείσει τόσο ως vintage κομμάτι όσο και ως ένα κόσμημα που μόλις αγόρασες. Άλλοτε μπορείς να το κρύψεις μέσα από την μπλούζα σου ώστε να ξεπροβάλλει μόνο η αλυσίδα του κι άλλοτε να εμφανίσεις ολόκληρο το κόσμημα ώστε ν’ αποκαλύψεις τη λευκή του πέτρα που δεν περνά απαρατήρητη.

 

Η διπλή αλυσίδα μπορεί να εντάσσεται στις κυρίαρχες τάσεις της περιόδου αλλά αυτό δε σημαίνει πως έπαψε ποτέ να θεωρείται στη μόδα καθώς είναι all time classic. Η μόνη διαφορά είναι πως πλέον στην αγορά κυκλοφορούν έτοιμα κολιέ με διπλή αλυσίδα και δε χρειάζεται να κάνεις μόνη σου τον συνδυασμό.

Προχωρώ στη χρυσή αλυσίδα που φοριέται ως βραχιόλι κι είναι εξαιρετικά εύκολη στον συνδυασμό. Μη φοβηθείς να την μπλέξεις ανάμεσα σε άλλου είδους βραχιόλια αλλά και να τη συνδυάσεις με ασημί αποχρώσεις, επιλογή που δεν αποτελεί πλέον ταμπού.

 

Θα κλείσω μ’ ένα σετ από χρυσά δαχτυλίδια με σχέδια που δε θα πάψουν ποτέ ν’ αποτελούν μια κομψή και minimal επιλογή για σένα που θέλεις τα δάχτυλα σου να μοιάζουν λεπτεπίλεπτα και elegant. Αν έχεις στόχο να φέρεις την επιλογή σου στο σήμερα, μη φοβηθείς να φορέσεις τα κομμάτια του σετ συνδυαστικά.

Όποια κι αν είναι η επιλογή σου, έχε πάντα κατά νου πως η αυτοπεποίθηση σου είναι εκείνη που θα αναδείξει ακόμη και το πιο ακριβό κόσμημα. Συνεπώς, μη διστάσεις να επιλέξεις εκείνα τα κομμάτια που συνδυάζουν την καλή σχέση ποιότητας και τιμής, καθώς εσύ είσαι αυτή που θα τα κάνει να δείξουν πολύτιμα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Maria Callas Museum

Εισιτήρια 30.10.2023
MARIA CALLAS MUSEUMαπό 27/10 έως 29/023

To πάρκο της Επιστήμης

Εισιτήρια 17.02.2023
ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣαπό 18/02 έως 19/028

Μονοήμερη εκδρομή Μυκήνες ‑ Ναύπλιο

Εισιτήρια 27.01.2023
METRO ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ05/03

Μονοήμερη εκδρομή στο Γαλαξίδι

Εισιτήρια 03.01.2023
METRO ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ27/02

Μονοήμερη εκδρομή στη Πάτρα για το Πατρινό Καρναβάλι

Εισιτήρια 03.01.2023
METRO ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ26/02

Mονοήμερη εκδρομή Χελμός ‑ Καλάβρυτα

Εισιτήρια 12.12.2022
METRO ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ29/01

Mονοήμερη εκδρομή Παρνασσός ‑ Αγόριανη

Εισιτήρια 12.12.2022
METRO ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ22/01

Χριστουγεννιάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα

Εισιτήρια 02.12.2022
ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣαπό 26/12 έως 08/01

Μονοήμερη εκδρομή στη Στενή Ευβοίας

Εισιτήρια 02.12.2022
METRO ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ15/01

COMBO Brice Marden ‑ Μόνιμες εκθέσεις

Εισιτήρια 19.07.2022
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣαπό 20/05 έως 29/08

Brice Marden και Ελληνική Αρχαιότητα

Εισιτήρια 19.07.2022
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣαπό 20/05 έως 29/08