LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Kidot Festival: Οι διοργανωτές του φεστιβάλ απαντούν στις ερωτήσεις μας

8 & 9 Οκτωβρίου στη ΔΕΘ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/10/2022 | 13:20

Kidot Festival: Οι διοργανωτές του φεστιβάλ απαντούν στις ερωτήσεις μας

To μεγαλύτερο family festival της χώρας επιστρέφει το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Οκτωβρίου! Στον υπαίθριο χώρο της ΔΕΘ Helexpo στη Θεσσαλονίκη, θα στηθεί ένα εντυπωσιακό χωριό, ενώ οι τρελούτσικοι κάτοικοί του θα δώσουν τον παλμό για μία αξέχαστη διήμερη γιορτή για όλη την οικογένεια!

Πάνω από 100 δράσεις!

Το πρόγραμμα του KIDOT Festival 4 συνδυάζει βιωματικά workshops, δράσεις, θεατρικές παραστάσεις, shows, συναυλίες και πολλές θεαμα…τικές εκπλήξεις!

Ρωτήσαμε μερικά πράγματα τον κ.Μάκη Ανανιάδη που είναι ο διοργανωτής του φεστιβάλ και παρακάτω, είναι η κουβέντα που είχαμε: 

Γιατί επιλέξατε να δημιουργήσετε ένα family festival;

Θεωρώ πως υπήρχε ένα κενό στην πόλη, μια ανάγκη. Υπήρχαν και υπάρχουν πολλές δράσεις και διοργανώσεις στην πόλη που αφορούν το παιδί αλλά δεν υπήρχε ένα φεστιβάλ που θα αντιμετωπίσει την οικογένεια και το παιδί ολιστικά. Συγκεκριμένα δεν υπήρχε ένα ολοκληρωμένο φεστιβάλ στο οποίο να μπορεί το παιδί με τους γονείς του για 2 ημέρες να περάσει ποιοτικό χρόνο και στην ουσία να συνυπάρξουν στον ίδιο χώρο και να περάσουν καλά και μεμονωμένα αλλά και μαζί. Γι’ αυτό τον λόγο υπάρχουν και όλες αυτές οι κατηγορίες ώστε να μπορούν όλα τα μέλη παράλληλα  να κάνουν αυτό που επιθυμούν. Για παράδειγμα μια  μαμά να κάνει μια βόλτα στο Market και να κάνει τις αγορές της και να ενημερωθεί ενώ ο μπαμπάς και το παιδί σε συμμετέχουν σε κάποια δράση ή ακόμη και το παιδί μόνο του καθώς υπάρχει το αίσθημα ασφάλειας. Ολιστική προσέγγιση, λοιπόν, με στόχο τη βιωματική μάθηση ώστε μέσα από τον βιωματικό χαρακτήρα το παιδί και ο γονιός να ανακαλύψει τις κλίσεις του ,να ενδυναμώσει τις ήδη υπάρχουσες και να δει πράγματα που τον ενδιαφέρουν.

Ποιες στιγμές ξεχωρίζεις εσύ στο KIDOT Festival;

Είναι η στιγμή που βρίσκεις λίγο χρόνο για να καταλάβεις το μέγεθος όλου αυτού που έχεις δημιουργήσει. Θυμάμαι στην μέση περίπου της πρώτης ημέρας του 1st  KIDOT Festival να είμαι ανάμεσα σε όλες τις οικογένειες και κάποια στιγμή πήγα στην γωνία του δρόμου. Ήταν σαν να έκανα ένα zoom out και είδα όλη την εικόνα σκεπτόμενος παράλληλα πώς ξεκίνησε όλο αυτό και πώς φτιάχτηκε από το μηδέν. Άλλη αγαπημένη στιγμή είναι όταν βλέπεις όλες αυτές τις οικογένειες να φτάνουν στο φεστιβάλ και να το απολαμβάνουν τόσο πολύ αφού αυτός είναι και ο στόχος. Ένας απ’ τους λόγους που συνεχίζουμε είναι και αυτή η μεγάλη ανταπόκριση, όχι μόνο στην ποσότητα αλλά και στην επικοινωνία και αλληλεπίδραση με το κοινό του KIDOT Festival. Όλα τα μέλη της κάθε οικογένειας περνάνε μεταξύ τους τόσο ωραία και το μοιράζονται μαζί μας. Μεγάλη ικανοποίηση παίρνεις και όταν βλέπεις την ομάδα του KIDOT να το απολαμβάνει, που για μένα είναι πολύ σημαντικό και καμιά φορά στην ενασχόληση σου με τα πάντα ξεχνάς ότι πρέπει να το απολαύσεις. Ωστόσο όσο περνούν τα χρόνια το καταφέρνουμε.

Τι καινούργιο θα ζήσει ένας επισκέπτης φέτος στο KIDOT Festival 4;

Ύστερα από δύο χρόνια, το KIDOT Festival επιστρέφει ανανεωμένο, μεγαλύτερο και πιο ανατρεπτικό από ποτέ! Το κοινό μας ξεχωρίζει για τα βιωματικά workshops και τα διασκεδαστικά side events, το Market προϊόντων και υπηρεσιών από τις πιο καινοτόμες επιχειρήσεις της Ελλάδας αλλά και τις πιο νόστιμες street food προτάσεις της πόλης στο Food and Drink Corner.

Φέτος το πρόγραμμα του φεστιβάλ ενισχύθηκε με θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες από αγαπημένες ομάδες και καλλιτέχνες, meet ups με influencers, live interviews και talks από καταξιωμένους ειδικούς. Παράλληλα έχουμε διαμορφώσει game areas για ατελείωτο παιχνίδι όλη τη μέρα αλλά και playgrounds θεματικού παιχνιδιού (preschool, Adventure )

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλες τις δράσεις και τους συμμετέχοντες εδώ! Προμηθευτείτε εγκαίρως τα εισιτήριά σας και μπείτε αυτόματα στην κλήρωση για το μεγάλο δώρο-έκπληξη που θα κληρωθεί κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ!


Με το εισιτήριο εισόδου έχετε δωρεάν συμμετοχή σε ΟΛΕΣ τις δραστηριότητες (εργαστήρια, θεάματα, δράσεις, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, playgrounds).

Η προπώληση άρχισε στο Viva!

Τι άλλο να περιμένουμε από το KIDOT;

Πολλά! Το KIDOT εισέρχεται σε μία νέα εποχή, καθώς το KIDOT Festival συμπίπτει με το rebranding της εταιρείας και την παρουσίαση της νέας της οπτικής ταυτότητας. Πλέον, ως ένα βραβευμένο Family Experience Agency με απόλυτη εξειδίκευση στο παιδί και στην οικογένεια, έχουμε στόχο να προσφέρουμε offline και online εμπειρίες που ενημερώνουν, εκπαιδεύουν και ψυχαγωγούν. Όραμα μας είναι να δημιουργούμε εμπειρίες για να θυμηθούμε το παιδί που κρύβουμε μέσα μας και να συμβάλλουμε ώστε τα παιδιά του αύριο να είναι ευτυχισμέν@.  Μπορείτε να επισκεφτείτε τη νέα μας ιστοσελίδα kidot.gr ώστε να μείνετε συντονισμένοι για όλες τις επόμενες δράσεις μας.

Τέλος, τι αισθάνεσαι στο άκουσμα της λέξης «οικογένεια»;

Αισθάνομαι  ηρεμία. Πολλές φορές μπορεί να υπάρχουν εντάσεις, μαλώματα, καβγάδες αλλά όλα αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα. Είναι σαν μια πορεία εξέλιξης. Μέσα από όλο αυτό το κράμα συναισθημάτων και καταστάσεων και μέσα από τη ζύμωση των μελών της οικογένειας το κάθε μέλος εξελίσσεται, βελτιώνεται, διαμορφώνεται.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Maria Callas Museum

Εισιτήρια 30.10.2023
MARIA CALLAS MUSEUMαπό 27/10 έως 29/023

To πάρκο της Επιστήμης

Εισιτήρια 17.02.2023
ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣαπό 18/02 έως 19/028

Μονοήμερη εκδρομή Μυκήνες ‑ Ναύπλιο

Εισιτήρια 27.01.2023
METRO ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ05/03

Μονοήμερη εκδρομή στο Γαλαξίδι

Εισιτήρια 03.01.2023
METRO ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ27/02

Μονοήμερη εκδρομή στη Πάτρα για το Πατρινό Καρναβάλι

Εισιτήρια 03.01.2023
METRO ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ26/02

Mονοήμερη εκδρομή Χελμός ‑ Καλάβρυτα

Εισιτήρια 12.12.2022
METRO ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ29/01

Mονοήμερη εκδρομή Παρνασσός ‑ Αγόριανη

Εισιτήρια 12.12.2022
METRO ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ22/01

Χριστουγεννιάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα

Εισιτήρια 02.12.2022
ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣαπό 26/12 έως 08/01

Μονοήμερη εκδρομή στη Στενή Ευβοίας

Εισιτήρια 02.12.2022
METRO ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ15/01

COMBO Brice Marden ‑ Μόνιμες εκθέσεις

Εισιτήρια 19.07.2022
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣαπό 20/05 έως 29/08

Brice Marden και Ελληνική Αρχαιότητα

Εισιτήρια 19.07.2022
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣαπό 20/05 έως 29/08