E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πώς διαλέγω μπαταρία κουζίνας: 5 Βήματα Που πρέπει να γνωρίζετε

Βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να διαλέξετε σωστά μια μπαταρία κουζίνας, που θα παίξει σημαντικό ρόλο στην κουζίνα σας και τη λειτουργικότητά της!

Δημοσίευση 15/11/2021 | 09:21

Πώς διαλέγω μπαταρία κουζίνας: 5 Βήματα Που πρέπει να γνωρίζετε

Τα τελευταία χρόνια είναι σχεδόν σίγουρο ότι μας έβαλαν όλους στο σπίτι λίγο παραπάνω. Μάθαμε να περνάμε χρόνο στο σπίτι, να δουλεύουμε από το σπίτι και ίσως να αγαπάμε περισσότερο το σπίτι.

Στη σημερινή εποχή κάθε αγορά που θα θελήσουμε να κάνουμε, τη σκεφτόμαστε λίγο παραπάνω αν αφορά το σπίτι. Ακόμα και μια μπαταρία κουζίνας είναι (και πρέπει να είναι) σημαντική. Τα ερωτήματα βέβαια είναι: Πως διαλέγω μπαταρία κουζίνας; ή Τι μπαταρία κουζίνας να βάλω;

Είναι πολλά αυτά που πρέπει να σκεφτούμε πριν από μια τέτοια αγορά! Σίγουρα θέλουμε να είναι λειτουργική, θέλουμε να καλύπτει τις ανάγκες μας όσον αφορά το design του σπιτιού και θέλουμε να είναι μια σωστή αγορά. Παρακάτω αναλύουμε τον σωστό τρόπο για να διαλέξετε μια μπαταρία κουζίνας.

Αφού απαντήσετε σε αυτά τα ερωτήματα, στο Gruppo-mobili.gr θα βρείτε δεκάδες μπαταρίες κουζίνας που θα καλύπτουν τις ανάγκες σας. Μπαταρίες κουζίνας από επώνυμα εργοστάσια όπως Armando Vicario, Eurorama, Pyramis, Teka, Bugnatese. Μπαταρίες κουζίνας από επώνυμους κατασκευαστές με πιστοποιητικά και εγγυήσεις που εξασφαλίζουν, την άριστη ποιότητα κατασκευής και λειτουργίας.

Το πρώτο σημαντικό είναι ο τύπος που θα έχει η μπαταρία κουζίνας;

Θα πρέπει από την αρχή να ξέρουμε τι χρειαζόμαστε. Εδώ τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν είναι συγκεκριμένα και είναι τα εξής. Χρειάζομαι μπαταρία νεροχύτη (πάγκου) ή τοίχου; Θέλω να έχει συρόμενο ντους ή να είναι σταθερή; Εφόσον καταλήξετε να απαντήσετε σε αυτά τα ερωτήματα τότε θα είναι πιο εύκολο να προχωρήσετε στα επόμενα χαρακτηριστικά. Οι περισσότεροι επιλέγουν μπαταρία πάγκου σε συνδυασμό με ντους μιας και είναι όντως λίγο πιο βολική, όμως αυτό θα το κρίνετε εσείς.

Πόσες οπές χρειαζόμαστε;

Αν μιλάμε για το σπίτι σας, τότε το πιο πιθανό είναι να χρειάζεστε αναμεικτικές (με έναν μοχλό) ώστε να έχετε τον έλεγχο της μίξης ζεστού και κρύου νερού. Πιο σπάνια επιλογή η οποία συνδυάζει και ρετρό στοιχεία είναι οι μπαταρίες με δύο οπές (ξεχωριστοί μοχλοί ζεστό – κρύο). Άρα, σημαντικό είναι στα χαρακτηριστικά της μπαταρίας που θα ψάχνετε, να είσαστε σίγουροι ότι όντως είναι αναμεικτική.

Το Μέγεθος και ύψος που θα έχει η μπαταρία κουζίνας

Παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο. Εδώ θα πρέπει να έχετε σημειώσει διαστάσεις, ειδικά όσον αφορά το ύψος, αν έχετε περιορισμένο χώρο. Ένα πρόχειρο σχέδιο της κουζίνας και της διαρρύθμισης που έχει, θα βοηθούσε επίσης στο να ανακαλύψετε το σωστό μέγεθος και ύψος της μπαταρίας. Ένας ακόμη παράγοντας που θα πρέπει να εξετάσετε είναι, αν υπάρχει παράθυρο πίσω από την μπαταρία κουζίνας και ο τρόπος που ανοίγει καθώς αυτό, θα μας καθορίσει στο αν θα πρέπει να αγοράσουμε βρύση κουζίνας ειδική για χρήση παραθύρου (βυθιζόμενη στον πάγκο ή σπαστή/ανακλινόμενη).

Το Στυλ είναι και αυτό βασικό για την επιλογή μας

Το πόσο κομψή θα είναι και πόσο θα δένει με τον υπόλοιπο χώρο της κουζίνας είναι και αυτό ένα κριτήριο. Υπάρχουν ρετρό μπαταρίες κουζίνας σε χρώμα bronze, χρυσαφί ακόμα και σε μαύρο ή λευκό. Υπάρχουν βρύσες κουζίνας από ανοξείδωτο χάλυβα (το ίδιο υλικό που κατασκευάζεται και ένας ανοξείδωτος νεροχύτης) και προσφέρουν μια πιο εκλεπτυσμένη σχεδίαση και ανθεκτικότητα. Συμβουλευτείτε έναν διακοσμητή (ή κάποιον που ασχολείται με αυτά πιο εντατικά) ώστε να σας κατευθύνει στο στυλ μπαταρίας που θα επιλέξετε.

Μην πάτε στις πιο οικονομικές λύσεις

Μια πολύ φτηνή βρύση, κάθε άλλο παρά καλή κίνηση είναι. Έχετε πάντα στο μυαλό σας, ότι μιλάμε για ένα εργαλείο δουλειάς με πάρα πολύ συχνή χρήση και ότι μια φθηνή επιλογή, θα χρειαστεί πολύ γρήγορα αντικατάσταση. Δεν είναι ότι πιο εύκολο να αλλάζετε την μπαταρία της κουζίνας κάθε τρεις και λίγο και σίγουρα στο τέλος, τα χρήματα που θα έχετε ξοδέψει, θα είναι περισσότερα. Επενδύστε στην ποιότητα και αγοράστε προϊόντα που έχουν εγγύηση από τον κατασκευαστή.

Τα ερωτήματα που απαντήσαμε σίγουρα θα σας βοηθήσουν στο ερώτημα: Πώς διαλέγω μπαταρία κουζίνας; Ακολουθήστε τα με προσοχή και ευχόμαστε καλές και λειτουργικές αγορές!

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Maria Callas Museum

Εισιτήρια 30.10.2023
MARIA CALLAS MUSEUMαπό 27/10 έως 29/023

To πάρκο της Επιστήμης

Εισιτήρια 17.02.2023
ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣαπό 18/02 έως 19/028

Μονοήμερη εκδρομή Μυκήνες ‑ Ναύπλιο

Εισιτήρια 27.01.2023
METRO ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ05/03

Μονοήμερη εκδρομή στο Γαλαξίδι

Εισιτήρια 03.01.2023
METRO ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ27/02

Μονοήμερη εκδρομή στη Πάτρα για το Πατρινό Καρναβάλι

Εισιτήρια 03.01.2023
METRO ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ26/02

Mονοήμερη εκδρομή Χελμός ‑ Καλάβρυτα

Εισιτήρια 12.12.2022
METRO ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ29/01

Mονοήμερη εκδρομή Παρνασσός ‑ Αγόριανη

Εισιτήρια 12.12.2022
METRO ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ22/01

Χριστουγεννιάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα

Εισιτήρια 02.12.2022
ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣαπό 26/12 έως 08/01

Μονοήμερη εκδρομή στη Στενή Ευβοίας

Εισιτήρια 02.12.2022
METRO ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ15/01

COMBO Brice Marden ‑ Μόνιμες εκθέσεις

Εισιτήρια 19.07.2022
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣαπό 20/05 έως 29/08

Brice Marden και Ελληνική Αρχαιότητα

Εισιτήρια 19.07.2022
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣαπό 20/05 έως 29/08