LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Είδη πάρτυ για μπουφέ: πώς να φτιάξετε και να παρουσιάσετε πεντανόστιμες και υγιεινές λιχουδιές στα παιδιά

Αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι η παρουσίαση των snacks

Δημοσίευση 3/4/2019 | 13:52

Είδη πάρτυ για μπουφέ: πώς να φτιάξετε και να παρουσιάσετε πεντανόστιμες και υγιεινές λιχουδιές στα παιδιά

Ο μπουφές προκαλεί πάντα πονοκέφαλο σε όποιον διοργανώνει ένα παιδικό πάρτυ, αφού είναι πράγματι δύσκολο να συνδυάσει κανείς υγιεινά φαγητά που θα είναι όμως και νόστιμα, για να αρέσουν στα παιδιά. Ωστόσο, αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι στον μπουφέ των παιδικών πάρτυ αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι η παρουσίαση των snacks.

Αν βρείτε ευφάνταστους τρόπους να γεμίσετε το τραπέζι με χαρούμενα χρώματα και σχέδια, τότε η επιτυχία είναι δεδομένη. Πώς θα το κάνετε αυτό; Με όμορφα και πρωτότυπα είδη πάρτυ για το τραπέζι και φυσικά με λαχταριστές αλλά καθόλου παχυντικές λιχουδιές που θα κάνουν μικρούς και μεγάλους να μην ξεκολλούν από τον μπουφέ!

Θεματικά είδη πάρτυ

Η προετοιμασία είναι το ήμισυ του παντός στα παιδικά πάρτυ, οπότε σας προτείνουμε να διαλέξετε ένα θέμα και να το υλοποιήσετε με κάθε μικρή και μεγάλη λεπτομέρεια. Για αγόρια, κλασικά θεματικά πάρτυ είναι οι δεινόσαυροι, το διάστημα, το σαφάρι, οι πειρατές, η Formula 1, το ποδόσφαιρο και το εργοτάξιο, ενώ για κορίτσια η πριγκίπισσα, η μπαλαρίνα, ο μονόκερος, το ουράνιο τόξο, ο κύκνος και τα λουλουδάκια. Φυσικά, οι επιλογές είναι πάρα πολλές ανάλογα με την ηλικία και τα γούστα του παιδιού. Με βάση λοιπόν το θέμα που θα επιλέξετε για το πάρτυ σας, τα χρώματα & τα μοτίβα του, γεμίστε το τραπέζι χαρούμενες πινελιές. Τα ποτήρια, τα πιάτα και οι χαρτοπετσέτες θα δώσουν μια πρώτη ιδέα στα παιδιά ότι κάτι πολύ καλό πρόκειται να συμβεί εδώ.

Αλμυρές λιχουδιές

Προσπαθήστε, όσο μπορείτε, να αποφύγετε τις έτοιμες πίτσες και τα burger και φτιάξτε πανεύκολα φαγητά με πολλή φαντασία. Μπορείτε, για παράδειγμα, να χρησιμοποιήσετε κουπ πατ σε διάφορα σχέδια ανάλογα με το θέμα του πάρτυ και να κόψετε τα ψωμάκια, τo ζαμπόν και τα τυριά σε ευφάνταστα σχήματα που θα προκαλέσουν τα παιδιά να τα φάνε. Τα αγγουράκια και τα καροτάκια, μπορείτε να τα κόψετε σε στικ και να τα βάλετε σε χάρτινες ατομικές θήκες ή κουτάκια, για να μπορούν τα παιδιά να τα φάνε εύκολα. Αντί για πατάτες τηγανητές, προτιμήστε να συνοδεύσετε τα σπιτικά μπιφτεκάκια με πατάτες φούρνου, τις οποίες επίσης θα κόψετε σε χαρούμενα παιδικά σχήματα, όπως αστεράκια & καρδούλες, ώστε τα παιδιά να ξετρελαθούν μαζί τους. Επίσης, αποφύγετε τα πατατάκια και φτιάξτε σπιτικά ποπ κορν με ελαιόλαδο!

Γλυκές λιχουδιές

Στην ίδια λογική με τα λαχανικά, μπορείτε να κόψετε και χρωματιστά φρούτα σε μικρά κομμάτια και να τα βάλετε σε ατομικά κυπελλάκια για κάθε παιδάκι. Μια άλλη εναλλακτική παρουσίασης, για μεγαλύτερα παιδιά, είναι να περάσετε φρούτα, όπως φράουλες, μούρα, σταφύλι, καρπούζι, πεπόνι, κλπ., σε ένα ξυλάκι, για ένα εντυπωσιακό σουβλάκι φρούτων! Τα ποπ κορν μπορούν να γίνουν και γλυκά, με μέλι και κανέλα, ενώ μπορείτε πολύ εύκολα να φτιάξετε υγιεινά σοκολατάκια με φρούτα και ξηρούς καρπούς αν τα βουτήξετε μέσα σε λιωμένη κουβερτούρα, η οποία στη συνέχεια θα κρυώσει και θα στερεοποιηθεί.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

3 κακά παραδείγματα που δίνεις στο παιδί ενώ δεν το θέλεις

Family 20.04.2024
Τα παιδιά κάνουν ό, τι βλέπουν και όχι ό, τι τους λένε

3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον σύντροφό σας πριν συζήσετε

Σχέσεις 20.04.2024
Είναι μια πραγματικά ευχάριστη στιγμή, αλλά είναι επίσης μια πολύ σημαντική

Τα πιο όμορφα λουλούδια για να φυτέψεις στη γλάστρα σου την άνοιξη

Style 20.04.2024
Για να δημιουργήσεις τη δική σου όαση στο μπαλκόνι σου!

4 συμπληρώματα που ενισχύουν το κολλαγόνο για ελαστικό δέρμα

Body+Mind 20.04.2024
Συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε μια νέα ρουτίνα συμπληρωμάτων

Τα «οπίσθια γραφείου» και πως αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα

Body+Mind Χτες
Αν δουλεύεις σε γραφείο, το θέμα σε αφορά

H Anya Taylor Joy φόρεσε το it παπούτσι της άνοιξης που διχάζει τις fashionistas

Style Χτες
Οι μισές το λατρεύουν, οι μισές το σιχαίνονται!

Τα πιο νόστιμα vegan σουβλάκια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Ραδιόφωνο Χτες
Είτε είσαι vegan, είτε όχι, αυτά τα σουβλάκια πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις!

Το ξενοδοχείο στη Δανία που είναι σαν να κάνεις διακοπές στο Μπαλί

Ταξίδια Χτες
Μια γεύση από το Μπαλί στη Σκανδιναβία

`Εξαλλοι οι Ιταλοί με τα λεγόμενα ιστορικού φαγητού για την πίτσα

Food Προχτές
Το βιβλίο του «La Cucina Italiana Non Esiste – Η ιταλική κουζίνα δεν υπάρχει» προκάλεσε σάλο