E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γυναικεία δαχτυλίδια: όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ένα από τα πιο δύσκολα κοσμήματα στο πώς να φορεθούν

Δημοσίευση 29/3/2019 | 17:09

Γυναικεία δαχτυλίδια: όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Τα δαχτυλίδια είναι ένα πολύ αγαπημένο κόσμημα για τις γυναίκες, το οποίο συνδέεται και με διάφορες κοινωνικές περιστάσεις. Παρόλο, όμως, που είναι πολύ δημοφιλή, είναι και τα πιο δύσκολα κοσμήματα στο πώς να φορεθούν, διότι από τη μία έχουν πολλούς συμβολισμούς και από την άλλη κατασκευάζονται από πολλά υλικά που δημιουργούν πολλά ξεχωριστά στυλ.

Πάντως, τα δαχτυλίδια για γυναίκες αλλά και για άντρες θεωρούνται ένα πολύ δυναμικό κόσμημα με μακρά ιστορία που ξεκινάει από τους προϊστορικούς χρόνους. Τα γυναικεία δαχτυλίδια στην αρχαιότητα θεωρούνταν σύμβολο πλούτου, καλής κοινωνικής τάξης και ομορφιάς, ενώ τα ανδρικά συνδέονταν με τη δύναμη και την εξουσία αυτού που τα φορούσε.

Μέταλλο

Τα δαχτυλίδια κατασκευάζονται κυρίως από ασήμι, χρυσό και λευκόχρυσο, ενώ πολλά από αυτά διαθέτουν διάφορα διακοσμητικά στοιχεία με πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους, όπως διαμάντι, ρουμπίνι, σμαράγδι και αμέθυστο.

Τα τελευταία χρόνια έχουν εμφανιστεί και γυναικεία δαχτυλίδια από τιτάνιο, τα οποία είναι πολύ ανθεκτικά και αντιαλλεργικά, όμως γενικά λόγω της θέσης τους τα δαχτυλίδια δεν προκαλούν ιδιαίτερες αλλεργίες, οπότε αβλαβή είναι και τα faux bijoux. Ευρέως διαδεδομένες, όμορφες αλλά ταυτόχρονα και οικονομικές επιλογές είναι τα επιχρυσωμένα ασημένια δαχτυλίδια αλλά και τα επάργυρα δαχτυλίδια από χαλκό.

Σχέδιο

Το σχέδιο των δαχτυλιδιών εμφανίζει επίσης μεγάλη ποικιλία, αν και κάποια σχέδια είναι κλασικά. Υπάρχουν, φυσικά, οι βέρες που είναι απόλυτα καθιερωμένο ότι συμβολίζουν το γάμο ή τον αρραβώνα, ενώ τα μονόπετρα, αν και έχουν και αυτά πολύ ισχυρό συμβολισμό, κυκλοφορούν όχι μόνο ως γυναικεία δαχτυλίδια για πρόταση γάμου, αλλά και με διάφορες παραλλαγές στο σχεδιασμό και στα χρώματα.

Υπάρχουν, επίσης, τα midi δαχτυλίδια που φοριούνται πάνω από το σημείο που λυγίζει το δάχτυλο καθώς και τα ανοιχτά δαχτυλίδια που έχουν άνοιγμα, στο μπροστινό ή στο πίσω μέρος, το οποίο περιβάλει αρμονικά το δάχτυλο χωρίς να κλείνει περιμετρικά. Οι δύο άκρες του ανοίγματος συνήθως διακοσμούνται με διάφορα στοιχεία, όπως χάντρες, πέτρες ή ματάκια. Μια εναλλακτική επιλογή είναι τα δαχτυλίδια με αλυσίδα που ενώνονται μεταξύ τους με μια λεπτή και μικρή αλυσίδα και δίνουν ένα rock στυλ στην εμφάνιση.

Τα τελευταία χρόνια, στη μόδα έχουν έρθει τα γυναικεία δαχτυλίδια σεβαλιέ που φοριούνται στο μικρό δάχτυλο και έχουν την καταγωγή τους από την εποχή των αριστοκρατών στη Γαλλία, όταν το δαχτυλίδι στο μικρό δάχτυλο έδειχνε το κύρος και την επιρροή του άρχοντα. Πολύ της μόδας είναι και τα μεγάλα εντυπωσιακά δαχτυλίδια σε έντονα χρώματα και με διάφορα στοιχεία, όπως μεγάλες και λαμπερές πέτρες.

Σε ποιο δάχτυλο φοριέται το καθένα

Το δάχτυλο, στο οποίο φοριέται το δαχτυλίδι, καθορίζει και το συμβολισμό του. Το δαχτυλίδι στον αντίχειρα φανερώνει κοινωνική επιρροή και διάθεση ελευθεριότητας, ενώ στο μικρό δάχτυλο ολοκληρώνεται μια πολύ μοδάτη επιλογή σύμφωνα με τις τάσεις της εποχής. Από την άλλη, το πιο κλασικό και ουδέτερο δάχτυλο είναι ο παράμεσος, το οποίο ονομάζεται δάχτυλο του γάμου και της αγάπης και τονίζει τη συντροφικότητα. Το δαχτυλίδι στο δείκτη συμβολίζει τη δύναμη και το νεωτερισμό, ενώ το δαχτυλίδι στο μεσαίο δάχτυλο είναι μια σύγχρονη επιλογή που δείχνει την όρεξη κάποιου να ξεφύγει από τις νόρμες.

Συνδυασμός με άλλα κοσμήματα

Το δαχτυλίδι αποτελεί συχνά έτοιμο σετ με το βραχιόλι, όμως πολλές γυναίκες τα συνδυάζουν ακόμα και αν δεν αποτελούν σετ. Τα μεγάλα και εντυπωσιακά βραχιόλια συνδυάζονται με λιτά και απλά δαχτυλίδια, ενώ ένα δαχτυλίδι με μεγάλη πέτρα ή σε μεγάλο μέγεθος σετάρεται με ένα λεπτό και διακριτικό βραχιόλι. Ο κανόνας αυτός υπάρχει, για να μην προκύπτει ένα υπερβολικό αποτέλεσμα που εμφανισιακά θα μοιάζει πολύ φορτωμένο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σπίτι 25.04.2024
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Style 25.04.2024
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Οι τροφές που προκαλούν εξάψεις

Body+Mind 25.04.2024
Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις σε ειδικές περιπτώσεις

Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά

Food 25.04.2024
Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Style Χτες
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει

Ταξίδια Χτες
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις

Cocktail trends για το 2024

Food Προχτές
Ο κόσμος της mixology συνεχίζει να εξελίσσεται

Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις

Σχέσεις Προχτές
Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο

Τι είναι τα προβιοτικά καλλυντικά και γιατί γίνεται τέτοιος χαμός;

Body+Mind Προχτές
Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα