LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κορυδαλλός: Φυλακές «σουίτες» με γλέντια, ποτά, μετρητά και... live στο Facebook

Έρευνα ανακοίνωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/3/2019 | 18:22

Κορυδαλλός: Φυλακές «σουίτες» με γλέντια, ποτά, μετρητά και... live στο Facebook

Αίσθηση και αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα βίντεο που ανήρτησαν στο διαδίκτυο πιθανότατα οι ίδιοι οι κρατούμενοι, στο οποίο φαίνονται να κάνουν πάρτι με ακριβά ποτά και δεκάδες χαρτονομίσματα, μέσα στο κελί τους, πιθανότατα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Στο βίντεο από livestreaming που έκαναν με φίλο τους εκτός των φυλακών, οι αλλοδαποί κρατούμενοι φαίνονται να διασκεδάζουν μέσα σε ένα κελί διακοσμημένο με αφίσες και έπιπλα που μοιάζει με κανονικό δωμάτιο σπιτιού.

Αλβανοί κρατούμενοι που διαμένουν σε κελιά-σουίτες με μεγάλες δορυφορικές τηλεοράσεις τελευταίας τεχνολογίας, ηχοσυστήματα και άλλες ηλεκτρικές συσκευές πετούν επιδεικτικά σαν χαρτοπόλεμο, χαρτονομίσματα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ.

Μάλιστα στο «διαμέρισμα» εντός της φυλακής δίνει παρόν και μία… γάτα, για να ολοκληρωθεί η ειδυλλιακή εικόνα,αναφέρει το ρεπορτάζ του Βήματος. Κι όλα αυτά ενώ μπροστά τους οι κρατούμενοι έχουν πολλά μπουκάλια αλκοόλ, μεγάλο αριθμό κινητών μέσω των οποίων προχωρούν σε βιντεοκλήσεις με ομοεθνείς τους σε διάφορα σημεία της Αθήνας. Με τους συνομιλητές τους να τους συστήνουν «να απολαύσουν την βίλα τους».

Στα πλάνα διακρίνεται ακόμη και μια… γάτα, που δίνει ακόμη πιο πολύ την αίσθηση πως κανείς βλέπει εικόνες από ένα διαμέρισμα κι όχι από ένα κελί σε φυλακές. Πολλά μπουκάλια αλκοόλ και πολλά κινητά φαίνονται επίσης στις εικόνες, σε βίντεο που έχει αναρτηθεί στα social media, με τους κρατούμενοους μάλιστα να κάνουν τόσο βίντεο – κλήσεις, αλλά και… live μετάδοση στο Facebook.

Το υπουργείο Δικαισύνης, με ανακοίνωσή του, τονίζει ότι για το ζήτημα έχει ήδη επιληφθεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, «τόσο στο πλαίσιο διερεύνησης της ευρύτερης υπόθεσης της δράσης εγκληματικής οργάνωσης από εφέτη-ανακριτή όσο όμως και για τη διαλεύκανση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών σωφρονιστικών υπαλλήλων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Για το καθεστώς ανομίας που κάποιοι επιδιώκουν να επικρατήσει στις φυλακές έχουν απαντήσει αποφασιστικά τόσο η Κυβέρνηση όσο και η Δικαιοσύνη. Η δράση εγκληματικής οργάνωσης και η ανάπτυξη κυκλωμάτων, με επιμέρους συνδεόμενες ενέργειες, δεν είναι ανεκτή και αντιμετωπίζεται συγκροτημένα αλλά με όρους κράτους δικαίου. Η πρόσφατη εξάρθρωση της εγκληματικής συμμορίας που δρούσε στις φυλακές αφενός ανέδειξε ότι πολλά πρόσφατα συμβάντα ήταν αλληλένδετα, αφετέρου απέδειξε ότι η πολιτεία και αντανακλαστικά διαθέτει και αποτελεσματική μπορεί να είναι, με δεδομένη την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης.

Μέρος αυτής της κατάστασης απεικονίζεται και σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα και απεικονίζει κρατουμένους να παρανομούν προκλητικά, σε προγενέστερο πάντως της δικαστικής έρευνας χρόνο.

Για το ζήτημα έχει ήδη επιληφθεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τόσο στο πλαίσιο διερεύνησης της ευρύτερης υπόθεσης της δράσης εγκληματικής οργάνωσης από εφέτη-ανακριτή όσο όμως και για τη διαλεύκανση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Γίνεται γνωστό εξάλλου ότι είχε ήδη παραγγελθεί έρευνα από το αρμόδιο Σώμα Επιθεώρησης από την οποία θα διασαφηνιστούν τα ακριβή συμβάντα και οι τυχόν ευθύνες προσώπων. Υπεράνω του νόμου δεν είναι ούτε οι κρατούμενοι ούτε οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παπανώτας για Κασσελάκη: «Καλό παιδί για καμιά μπίρα σε μπαρ, για ηγέτης δεν κάνει»

Πολιτική 20.04.2024
Ο δημοσιογράφος εξαπέλυσε πυρά εναντίον του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ

Θλίψη στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο γνωστός «ροκάς» Αλέξανδρος Πέρρος

Ελλάδα 20.04.2024
Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα

Βίντεο: Του πήραν πίσω το χρυσό ‑ Ακυρώθηκε ο Κινέζος που άφησαν οι Αφρικανοί να κερδίσει στον ημιμαραθώνιο του Πεκίνου

Αθλητισμός 20.04.2024
Μετά τον σάλο που προκλήθηκε οι Κινέζοι αποφάσισαν να μην μετρήσουν τη νίκη του Χε Τζίε

Κανσέλο: «Εύχονται θάνατο ακόμα και στην αγέννητη κόρη μου»

Αθλητισμός 20.04.2024
Ο Ζοάο Κανσέλο παραδέχτηκε ότι περνάει άσχημες στιγμές εξαιτίας των ανώνυμων απειλών που δέχεται η οικογένειά του μέσω social media

Δείτε βίντεο: Αποδοκίμασαν τον Κυμπουρόπουλο στον Βόλο ‑ «Δεν έχουν καμιά σχέση με δημοκρατία»

Ελλάδα 20.04.2024
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ δεν κατάφερε να προσεγγίσει την αίθουσα στον Βόλο όπου θα γινόταν εκδήλωση για τη βία και τον εκφοβισμό

Κακοκαιρία: Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Ποιες περιοχές θα πληγούν

Καιρός 20.04.2024
Η κακοκαιρία αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Τροχαίο στον περιφερειακό με έναν νεκρό

Ελλάδα 20.04.2024
Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο άνδρας εξετράπη της πορείας του και ανετράπη

Κάτοικος στη Σύμη βρήκε στην παραλία τσάντα με 2,5 εκατομμύρια δολάρια

Ελλάδα Χτες
Παραδόθηκαν αμέσως στο Λιμεναρχείο

Κακοκαιρία: Οι κάτοικοι της Θεσσαλίας θωρακίζουν τα σπίτια τους

Ελλάδα Χτες
Κοντά στα μεσάνυχτα τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σε Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα