LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βέρες Γάμου: Πόσα καράτια να επιλέξω;

Είτε πρόκειται για θρησκευτικό είτε για πολιτικό γάμο

Δημοσίευση 10/12/2018 | 18:29

Βέρες Γάμου: Πόσα καράτια να επιλέξω;

Η προετοιμασία του γάμου είναι μια σύνθετη και πολύπλευρη διαδικασία η οποία εμπεριέχει και την επιλογή των κατάλληλων για ένα ζευγάρι βερών.
Είτε πρόκειται για θρησκευτικό είτε για πολιτικό γάμο, η επιλογή του σωστού σε κάθε περίπτωση δαχτυλιδιού, είναι σημαντική. Αφενός διότι οι βέρες γάμου είναι το σύμβολο της αέναης αγάπης, της αφοσίωσης και της αιωνιότητας, αφετέρου διότι αποτελεί ένα κόσμημα που θα φορεθεί εφ’ όρου ζωής!

Προκειμένου το ζευγάρι να προβεί στη σωστή επιλογή, θα πρέπει να εξετάσει προσεκτικά ποια ακριβώς είναι τα χαρακτηριστικά της βέρας που το αντιπροσωπεύουν. Κλασική ή μοντέρνα; Σε ποιο πάχος; Με μπριγιάν ή χωρίς; Γυαλιστερή ή ματ; Πόσων καρατίων;

Αναφορικά με τα καράτια, καλό θα ήταν οι μελλόνυμφοι να γνωρίζουν τι ακριβώς αντιπροσωπεύουν πριν επιλέξουν τα δαχτυλίδια της αρεσκείας τους. Το καράτι προέρχεται από την αρχαιοελληνική λέξη “κεράτιον" που αναφέρεται στους σπόρους του χαρουπιού, τα οποία χρησιμοποιούσαν στην αρχαιότητα ως μέτρηση βάρους.

Τα καράτια (karat, K, k, KT, Kt, kt) στο σύγχρονο κόσμο, αντιπροσωπεύουν τη μονάδα μέτρησης της περιεκτικότητας χρυσού που περιγράφει πόσο «καθαρό» είναι ένα χρυσό κόσμημα. Τα καθαρά μέταλλα, έχουν την ιδιότητα να είναι αρκετά μαλακά με αποτέλεσμα να είναι ευάλωτα στην καθημερινή φθορά.
Με σκοπό την αύξηση της αντοχής και τη μείωση του κόστους των χρυσών κοσμημάτων, κατά την κατασκευή τους, ο καθαρός χρυσός αναμιγνύεται με προσμίξεις άλλων υλικών ή και μετάλλων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αλλαγή της «καθαρότητας» του κοσμήματος, αφού ο αριθμός των καρατίων μειώνεται. Στην Ελλάδα, οι πιο δημοφιλείς επιλογές σε χρυσά κοσμήματα, είναι αυτές των 9, 14 και 18 καρατίων.

Εκτός από τον κωδικό του κατασκευαστή, στο εσωτερικό μέρος των βερών αναγράφεται το ποσοστό του καθαρού χρυσού σε καράτια, όμως είναι πολύ πιθανό να υπάρχει σφραγίδα και με άλλα σύμβολα. Αυτό συμβαίνει διότι η καθαρότητα του χρυσού μετριέται και σε βαθμούς επί τοις χιλίοις όπου 1000 βαθμοί είναι 24 καράτια. Πιο συγκεκριμένα:

  • Σε κόσμημα 9 καρατίων, τα 9 μέρη βάρους από τα 24 κομμάτια που το αποτελούν, είναι από ατόφιο χρυσό και τα υπόλοιπα 15 από προσμίξεις μετάλλων/στα 1000 μέρη τα 375 είναι χρυσός (37,5 περιεκτικότητα)
  • Σε κόσμημα 14 καρατίων, τα 14 μέρη βάρους από τα 24 κομμάτια που το αποτελούν, είναι καθαρός χρυσός ενώ τα υπόλοιπα 10 από προσμίξεις μετάλλων/στα 1000 μέρη τα 585 είναι χρυσός (58,5% περιεκτικότητα).
  • Σε κόσμημα 18 καρατίων, τα 18 μέρη βάρους από τα 24 κομμάτια που το αποτελούν, είναι από ατόφιο χρυσό ενώ τα υπόλοιπα 6 από προσμίξεις άλλων μετάλλων/στα 1000 μέρη τα 750 είναι χρυσός (το 75% του συνόλου του αποτελείται από καθαρό χρυσό).

Προκειμένου οι βέρες να αντέξουν περισσότερο στις καθημερινές καταπονήσεις (όπως το πλύσιμο των πιάτων οι δουλειές στο σπίτι και ο αθλητισμός), προτιμώνται αυτές των 14 καρατίων με γυαλιστερό φινίρισμα ούτως ώστε να διατηρήσουν την αρχική τους κατάσταση. Ανεξαρτήτως καρατίων καλό θα ήταν οι βέρες γάμου να έχουν ένα άνετο σχέδιο, γιατί εκτός από σύμβολο της ένωσής του ζευγαριού, είναι ένα καθημερινό κόσμημα!

Τέλος, αναφορικά με το κόστος, σε κάθε περίπτωση η τιμή στις βέρες γάμου μεταβάλλεται ανάλογα με το βάρος, το σχέδιο και την εργασία που απαιτείται για την κατασκευή τους.

Η εταιρεία Atofio Kosmima είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες στο χώρο του κοσμήματος. Διαθέτει υψηλή εξειδίκευση στις βέρες γάμου διατηρώντας μια αξία σταθερή στο χρόνο. Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως όλα της τα κοσμήματα είναι άριστης ποιότητας, τα οποία μάλιστα παρέχονται στους πελάτες της, στις καλύτερες τιμές της αγοράς και με δωρεάν αποστολή πανελλαδικά!

Καλή επιλογή βέρας και η ώρα η καλή!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να ζήσεις με κατοικίδιο, παρά τις αλλεργίες σου

Pets 18.04.2024
Μπορείς να έχεις μια ευτυχισμένη, υγιή ζωή με τα κατοικίδια ζώα σου, ακόμα κι αν έχεις αλλεργία σε αυτά

Τα μυστικά ομορφιάς των διασήμων πέρα από τις επεμβάσεις και τις ακριβές κρέμες

Body+Mind 18.04.2024
Bασίζονται σε συγκεκριμένες ρουτίνες ομορφιάς και μυστικά

5 urban chic airbnb στο κέντρο της Αθήνας που θα λατρέψεις

Ταξίδια 18.04.2024
Ντιζαϊνάτα, πανέμορφα και ό,τι πρέπει για διακοπές ...στην πόλη

Τα χρώματα που επικρατούν τώρα στα trends

Style 18.04.2024
Έντονα αλλά και πιο ουδέτερα, όλα όμως ευκολοφόρετα

Η απλή κίνηση που μειώνει το στρες, την κατάθλιψη και τις κρίσεις πανικού

Body+Mind 18.04.2024
Δεν κοστίζει και έχει θεαματικά αποτελέσματα

3 τροφές που πρέπει να εντάξεις στη διατροφή σου

Body+Mind Χτες
Το σώμα σου θα σε ευγνωμονεί

Η ευρωπαϊκή πόλη στην οποία είναι παράνομο να ... πεθάνεις

Ταξίδια Χτες
Κι όμως, ένας υπάρχει τέτοιος νόμος

Δεν λέει ποτέ συγγνώμη: Τι λένε οι ψυχολόγοι για αυτούς τους συντρόφους

Σχέσεις Χτες
Ο θυμός και η λύπη μπορεί να κυριαρχήσουν, οδηγώντας τη σχέση σε χωρισμό

Τα 5+1 πιο ινσταγκραμικά καφέ της Αθήνας

Ραδιόφωνο Χτες
Ό,τι πρέπει για να βγάλεις τέλειες φωτογραφίες για το Instagram στην παραμυθένια τους διακόσμηση!

Cozy Cardio: Κάνει δουλειά η χαλαρή γυμναστική;

Body+Mind Προχτές
Μια νέα φιλοσοφία που ίσως σε κάνει να αθληθείς παραπάνω

Οι επιστήμονες σε παρακαλούν να μειώσεις το κόκκινο κρέας: Tι έδειξαν νέες έρευνες

Body+Mind Προχτές
Η αντικατάσταση κόκκινου κρέατος με ψάρι θα μπορούσε να σώσει 750.000 ζωές, σύμφωνα με μελέτη