E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Chic αριστοκρατικές εμφανίσεις με ένα χρυσό κολιέ!

Η μόδα αγαπά τα κολιέ

Δημοσίευση 20/11/2018 | 16:42

Chic αριστοκρατικές εμφανίσεις με ένα χρυσό κολιέ!

Κολιέ και περιδέραια αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της σημερινής σκηνής μόδας και των εμφανίσεων κάθε celebrity. Από τα πιο συνηθισμένα κοσμήματα που φοριούνται τόσο από διασημότητες σε κάθε επίσημη εμφάνιση ή gala που παρευρίσκονται, όσο και από το σύνολο του γυναικείου κοινού. Η μόδα αγαπά τα κολιέ, ωστόσο, αυτό «χτίστηκε» μέσα στον χρόνο!

Όλα τα κολιέ μοιράζονται μια πλούσια κληρονομιά που εκτείνεται πολλές χιλιετίες: δεν το γνωρίζουν πολλοί άνθρωποι, αλλά η ιστορία των κολιέ μπορεί να ανιχνευθεί μέχρι και τις προϊστορικές εποχές! Σήμερα τη μόδα των κολιέ μπορεί να καθορίζουν celebrities και fashion bloggers, ωστόσο, παλιότερα αυτό έκαναν βασίλισσες και πριγκίπισσες.

Κολιέ: από τα παλάτια στην καθημερινότητα

Κατά τους αρχαίους χρόνους τα πρώτα κολιέ δημιουργήθηκαν από οργανικά υλικά όπως χάντρες οστών, δόντια, κοχύλια και κοράλλια. Αργότερα, καθώς η ανθρωπότητα ανακάλυψε τα μέταλλα, άρχισε επίσης να χρησιμοποιείται για την κατασκευή κολιέ και μενταγιόν. Ο σχεδιασμός των περιδέρων και των υλικών που χρησιμοποιούνται ποικίλλει από περιοχή σε περιοχή και αυτή η διαφοροποίηση συνεχίζεται ακόμα και σήμερα. Με την χρήση πιο ακριβών υλικών, ήδη τα χειροποίητα κολιέ άρχισαν να ταυτίζονται με την υψηλή κοινωνική θέση.

Στον Μεσαίωνα και την Αναγέννηση, τα κολιέ ήταν αναπόσπαστο κομμάτι του κάθε φορέματος. Ειδικά κατά την περίοδο της Αναγέννησης, χρυσός και πολύτιμοι λίθοι άρχισαν να χρησιμοποιούνται ολοένα και περισσότερο για την κατασκευή κολιέ, γεγονός που δεν θεωρήθηκε μόνο μόδα, αλλά ταυτίστηκε με την κοινωνική και οικονομική θέση του κατόχου του!

Στη διάρκεια του 18ου και του 19ου αιώνα, εμφανίστηκε το κοσμηματοπωλείο με τη σημερινή του μορφή! Τα χρυσά κολιέ άρχισαν να παράγονται μαζικά, με αποτέλεσμα να εισαχθούν ως μόδα στο ντύσιμο μιας καθημερινής γυναίκας και όχι μόνο στον λαιμό μιας βασίλισσας, όπως συνέβαινε στο παρελθόν!

Τα χρυσά κολιέ σήμερα

Τα χρυσά κολιέ σε 9, 14 και 18 καράτια είναι από τα πιο διαδεδομένα χρυσά κοσμήματα στον κόσμο. Ακόμα και στην πιο απλή ή minimal μορφή τους, τα κολιέ δεν μπορούν με τίποτα να κρύψουν την αριστοκρατική καταγωγή τους, αφού με όποιο τρόπο κι αν συνδυαστούν σε έναν γυναικείο λαιμό, χαρίζουν λάμψη, δυναμικό ύφος και παράλληλα, ζεστασιά και αίσθημα ολοκλήρωσης σε κάθε εμφάνιση.

Οι άπειροι συνδυασμοί και τα διαθέσιμα σχέδια, μέσα από συνδυασμούς χρωμάτων και διακόσμηση από πολύτιμους λίθους, δίνουν μια τεράστια γκάμα από κολιέ για killer everyday look ή all time classic εμφανίσεις που μένουν αξέχαστες.

Μια τέτοια μεγάλη ποικιλία από χειροποίητα χρυσά κολιέ σε εξαιρετικές τιμές είναι έτοιμη να σας υποδεχθεί στο Kosmima24. Κάντε «κλικ» σήμερα και επωφεληθείτε από τις εντυπωσιακές προσφορές και τα δωρεάν μεταφορικά σε κάθε παραγγελία άνω των 50€!

Την επόμενη φορά που φοράτε ένα κολιέ, θυμηθείτε ότι δεν κάνετε απλώς ένα fashion statement, αλλά φέρνετε μαζί σας ένα σημαντικό ιστορικό κομμάτι. Αυτό θα σας βοηθήσει να καταλάβετε καλύτερα το κόσμημα, αλλά επίσης θα σας δείξει τον τρόπο να το φορέσετε με σεβασμό και θαυμασμό.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σπίτι 25.04.2024
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Style 25.04.2024
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Οι τροφές που προκαλούν εξάψεις

Body+Mind 25.04.2024
Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις σε ειδικές περιπτώσεις

Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά

Food 25.04.2024
Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Style Χτες
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει

Ταξίδια Χτες
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις

Cocktail trends για το 2024

Food Προχτές
Ο κόσμος της mixology συνεχίζει να εξελίσσεται

Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις

Σχέσεις Προχτές
Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο

Τι είναι τα προβιοτικά καλλυντικά και γιατί γίνεται τέτοιος χαμός;

Body+Mind Προχτές
Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα