LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

5o Horrorant Film Festival: Το πιο τρομαχτικό φεστιβάλ της Ελλάδας επιστρέφει!

Με την υποστήριξη του E-Daily.gr

Το πρώτο και μεγαλύτερο ελληνικό κινηματογραφικό φεστιβάλ τρόμου σε καλεί να το ζήσεις

Δημοσίευση 12/4/2018 | 18:44

5o Horrorant Film Festival: Το πιο τρομαχτικό φεστιβάλ της Ελλάδας επιστρέφει!
ΑΘΗΝΑ
Ημερομηνίες: από 3/5/2018 έως 9/5/2018
ΜΑΙ 2018
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Σινεμά Βακούρα
Μιχαήλ Ιωάννου 10
Ημερομηνίες: από 10/5/2018 έως 16/5/2018
ΜΑΙ 2018
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031


Το ημερολόγιο της αντίστροφης μέτρησης γράφει 27 ημέρες μέχρι να ανοίξει η αυλαία του 5ου Horrorant Film Festival ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ, και πιστεύουμε ότι έφτασε η στιγμή των ανακοινώσεων, έφτασε η στιγμή να πάρετε μια πρώτη γεύση από τις έντονες αλλά και αριστοτεχνικές κινηματογραφικές εμπειρίες που το πρώτο και μεγαλύτερο φεστιβάλ ταινιών τρόμου στην Ελλάδα υπόσχεται και φέτος να σας προσφέρει.

Με πάνω από το 90% του συνόλου των ταινιών να έχουν κλείσει, και τις κενές θέσεις να συμπληρώνονται η μία μετά την άλλη, είναι ευκαιρία να σας γνωρίσουμε 12 από τις 25 περίπου παραγωγές που με ιδιαίτερη περηφάνια φέρνουμε αποκλειστικά για το κοινό του Horrorant Film Festival σε πρώτη προβολή.

Πάμε να τις μάθουμε!

COLD GROUND (Γαλλία) του Fabien Delage με τους Gala Besson, Doug Rand, Fabrice Pierre, Geoffrey Blandin, Maura Tillay και Phillip Schurer.

  • 1976: Δύο νεαροί δημοσιογράφοι πηγαίνουν για τα γαλλο-ελβετικά σύνορα για να ερευνήσουν μια περίεργη υπόθεση ακρωτηριασμών βοοειδών για ένα γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι. Ωστόσο, μόλις φτάνουν εκεί, η επιστημονική ομάδα που έπρεπε να συναντήσου, έχει εξαφανιστεί.

FRAMED (Ισπανία) του Marc Martínez με τους Alex Maruny, Clàudia Pons και Joe Manjón.

  • Το Framed είναι μια εφαρμογή που επιτρέπει στο χρήστη να κάνει ελεύθερα streaming στο διαδίκτυο χωρίς ίχνος ελέγχου ή λογοκρισίας, με αποτέλεσμα πολλοί να φτάνουν στα άκρα, ανεβάζοντας από βιασμούς μέχρι φόνους. Ο νεαρός Alex έχει καλέσει τους φίλους του σε ένα αποχαιρετιστήριο πάρτυ πριν φύγει για το Βερολίνο, όμως το πάρτυ τελειώνει όταν τρεις άγνωστοι εισβάλουν, ενεργοποιούν το Framed και είναι διατεθειμένοι να φτάσουν στα άκρα για να πάρουν τα περισσότερα likes!

LIVING AMONG US (Η.Π.Α.) του Brian A. Metcalf με τους William Sadler, Thomas Ian Nicholas, James Russo, Esmé Bianco, Andrew Keegan και John Heard.

  • Οι βρικόλακες υπάρχουν και ζουν ανάμεσά μας. Μετά το “coming out” τους, μια ομάδα ντοκυμενταριστών αναλαμβάνουν να παρουσιάσουν τον τρόπο ζωής τους, όμως όταν τα γυρίσματα ξεκινάνε, το συνεργείο αντιλαμβάνεται ότι η ίδια τους η ζωή βρίσκεται σε κίνδυνο.

LUCIFERINA (Αργεντινή) του Gonzalo Calzada με τους Sofía Del Tuffo, Victoria Carreras, Gastón Cocchiarale και Agustín Daulte.

  • Μια νεαρή κοπέλα προσπαθεί να απαλλαχτεί από ένα ιδιαίτερο “χάρισμα” που της κληροδότησε η οικογένειά της, τελώντας μια αρχαία σατανιστική τελετή.

MIRADA DE CRISTAL (Αργεντινή) των Ezequiel Endelman & Leandro Montejano με τους Silvia Montanari, Anahí Politi, Erika Boveri, Claudio Armestoκαι Adriana Salgueiro

[Διεθνής Πρεμιέρα]

  • Η επετειακή αναβίωση μιας καταραμένης φωτογράφισης μόδας ανοίγει ένα νέο κύκλο αίματος με τη μυστηριώδη γυναικεία φιγούρα να κόβει το νήμα της ζωής όποιου βρεθεί μπροστά της.

NECRONOMICON (Αργεντινή) του Marcelo Schapces με τους Diego Velázquez, María Laura Cali, Victoria Maurette, Nico García και Federico Luppi.

(προβολή παρουσία σκηνοθέτη κ πρωταγωνίστριας)

  • Ένα αντίγραφο του καταραμένου βιβλίου Νεκρονόμικον βρίσκεται κρυμμένο στα υπόγεια της Εθνικής Βιβλιοθήκης στο Μπουένος Άιρες, όμως μετά το μυστηριώδη θάνατο του φύλακά του, ο Λουίς, ένας απλός βιβλιοθηκάριος θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις σκοτεινές του δυνάμεις.

SNOWFLAKE (Γερμανία) των Adolfo Kolmerer & William James, με τους Erkan Acar, Reza Brojerdi, Xenia Assenza, David Masterson και Alexander Schubert.

  • Βερολίνο, εγγύς μέλλον. Δύο μικροαπατεώνες, ο Tan και ο Javid κυνηγούν το δολοφόνο των οικογενειών τους. Με κάποιο ανεξήγητο τρόπο όμως, βρίσκονται παγιδευμένοι σε ένα φαύλο κύκλο εκδίκησης ενός σεναρίου που έχει γράψει ο ίδιος τους ο… οδοντίατρος!

THE ENVELOPE (Ρωσία) του Vladimir Markov με τους Yuliya Peresild, Igor Lizengevich, Olga Medynich και Igor Khripunov.

  • Ο Igor πρέπει να παραδώσει ένα φάκελο στον παραλήπτη του. Που να φανταζόταν ότι όσο πλησιάζει στη διεύθυνση, περίεργα και τρομακτικά φαινόμενα αρχίζουν να συμβαίνουν γύρω του.

THE LAPLACE’S DEMON (Ιταλία) του Giordano Giulivi με τους Alessandro Zonfrilli, Carlotta Mazzoncini, Duccio Giulivi, Ferdinando D’Urbano, Silvano Bertolin, Simone Moscato, Simone Valeri και Walter Smorti.

  • Μια ομάδα ερευνητών ανέπτυξε ένα λογισμικό που μπορεί να προβλέψει το αποτέλεσμα κοινών καθημερινών ενεργειών. Ο διακεκριμένος καθηγητής Corneliusπροσκαλεί την ομάδα στην απομονωμένη παραθαλάσσια έπαυλή του, όμως όταν φτάνουν συνειδητοποιούν ότι έχουν γίνει πιόνια ενός παιχνιδιού που θα δοκιμάσει όχι μόνο τα νεύρα τους αλλά και την ύπαρξη της ελεύθερης θέλησης.

TRAUMA (Χιλή) του Lucio A. Rojas με τους Catalina Martin, Daniel Antivilo, Felipe Ríos, Macarena Carrere, Ximena del Solar, Dominga Bofill και Eduardo Paxeco.

  • Τέσσερεις γυναίκες πέφτουν θύματα ενός ψυχικά διαταραγμένου άνδρα και του γιου του, όμως αποφασίζουν να μη το βάλουν κάτω και αντεπιτίθενται με οργή και βία.

TUFTLAND (Φινλανδία) του Roope Olenius με τους Veera W. Vilo, Saara Elina, Miikka J. Anttila, Neea Viitamäki και Arja Pekurinen.

[προβολή παρουσίας σκηνοθέτη και πρωταγωνίστριας]

  • Μια νεαρή φοιτήτρια δέχεται πρόταση για καλοκαιρινή εργασία σε ένα απομονωμένο χωριό, όμως οι εκ πρώτης όψεως άκακοι αλλά ιδιόρρυθμοι κάτοικοι του χωριού, δεν αργούν να αποκαλύψουν το αληθινό τους πρόσωπο.

WHAT THE WATERS LEFT BEHIND (Αργεντινή) των Luciano Onetti & Nicolás Onetti με τους Mirta Busnelli, Gustavo Garzon, Agustin Pardella, Victoria Maurette και Victorio D`Alessandro.

  • Τριάντα χρόνια μετά από μια πλημύρα που το κατέστρεψε ολοσχερώς, μια παρέα νεαρών επισκέπτονται το ερημωμένο χωριό Επεκουέν, όμως αντίθετα με ότι νόμιζαν, δεν είναι μόνοι τους.

Και αυτή είναι μόνο η αρχή… Τις αμέσως επόμενες ημέρες, θα ενημερωθείτε τόσο για τις υπόλοιπες ταινίες του διαγωνιστικού προγράμματος, αλλά και για τις επιλογές για τα δύο θεματικά αφιερώματα, στον Ιταλικό τρόμο και τον μεγάλο συγγραφέα H.P. Lovecraft.

Σε λιγότερο από ένα μήνα, οι πύλες του Horrorant Film Festival ανοίγουν και θα σας περιμένουν…

5ο Horrorant Film Festival «ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ»

Αθήνα | 3-9 Μαΐου | ΙΝΤΕΑΛ – ΑΑΒΟΡΑ

Θεσσαλονίκη | 10-16 Μαΐου | ΒΑΚΟΥΡΑ 1 – 2

Ρόδος | ΠΑΛΛΑΣ CINEMAS CENTER

Πάτρα | ΠΑΝΘΕΟΝ

Ηράκλειο | ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ

Αλεξανδρούπολη | ΗΛΥΣΙΑ

Λάρισα | VICTORIA CINEMA

*Το Horrorant Film Festival ‘FRIGHT NIGHTS’ διοργανώνεται από το κινηματογραφικό δίκτυο FilmBoy (το κινηματογραφικό site Filmboy.gr, το θεματικό site Horrorant.com και την εταιρεία διανομής FilmBoy Pictures) και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα:

http://www.horrorantfilmfestival.com/

https://www.facebook.com/HorrorantFilmFestival/

http://www.horrorant.com/

http://www.filmboy.gr/

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

O Γιάννης Καραγιάννης έχει δισκάδικο σε ταράτσα και μιλάει για τον δίσκο που περιμένει να επιστρέψει στη Record Store Day

ΝΕΑ 20.04.2024
Record Store Day: Η γιορτή που λατρεύουν οι μουσικόφιλοι επιστρέφει και πάλι στις 20 Απριλίου

Eκείνη τον έβρισκε ανώριμο, εκείνος αχώνευτη: Κι όμως έπαιξαν σε μια ταινία που έκανε πάταγο

ΝΕΑ 20.04.2024
Μόλις και μετά βίας μιλούσαν μεταξύ τους όταν δεν γύριζαν σκηνές μαζί...

Maestro: Νέο απόσπασμα από τον δεύτερο κύκλο στη δημοσιότητα

TV Σειρές Προχτές
Ο νέος κύκλος του Maestro θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

TV Σειρές Προχτές
Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

ΝΕΑ 16.04.2024
Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική

Love, Divided: Η ισπανική ταινία που είναι No.1 στο Netflix

ΝΕΑ 16.04.2024
Μια τίμια επιλογή για το σπίτι

Η νέα ρομαντική κομεντί που μοιάζει με μουσικό ταξίδι

ΝΕΑ 15.04.2024
Μια γλυκιά ταινία για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου

Ταινίες που διαδραματίζονται στα 70s και πρέπει να δεις

ΝΕΑ 14.04.2024
Τρεις ιδέες για ταινίες της Κυριακής

Tαινίες για την ομορφιά της εκπαίδευσης που πρέπει να δεις

ΝΕΑ 13.04.2024
Μας υπενθυμίζουν ότι η εκπαίδευση δεν έχει να κάνει μόνο με τη μετάδοση γνώσεων, αλλά με την έμπνευση