E-Daily

Gia, το πιο αισθησiακό μοντέλο της showbiz που πέθανε άδοξα

Η σύντομη και ταραχώδης ζωή της - Πέθανε από AIDS

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ

3/12/2017 | 00:07

Ήταν το πρώτο supermodel, και τα έχασε όλα μέσα από τα χέρια της

H Gia Carangi γεννήθηκε στη Φιλαδέλφεια, ήταν το τρίτο και νεώτερο παιδί του Joseph Carangi, ιδιοκτήτη εστιατορίου, και της Kathleen Carangi.

Είχε δύο μεγαλύτερα αδέλφια. Ο πατέρας της ήταν Ιταλός και η μητέρα της ήταν ιρλανδικής και ουαλικής καταγωγής.Οι γονείς της μάλωναν διαρκώς και έτσι όταν η Gia ήταν 11 χώρισαν, με την μαμά της να φεύγει από το σπίτι. 

Η Gia ήταν, για πολλούς, το πρώτο supermodel που μεσουράνησε το '70 και αποθεώθηκε τη δεκαετία του '80.

Ένα γεγονός που την στιγμάτισε και όπως έλεγαν οι δικοί της άνθρωποι, την επηρέασε βαθιά σε κάθε τομέα της ζωής της. Το γεγονός πως δεν είχε μια δεμένη οικογένεια ήταν το μεγάλο της αγκάθι, και η εξάρτηση από τα ναρκωτικά που κατέστρεψε μετέπειτα την ενήλικη ζωή της είχε να κάνει πολύ με αυτό.

Μια πανέμορφη γυναίκα με αδύναμο χαρακτήρα, ευάλωτη σε οποιαδήποτε εφήμερη διασκέδαση, με μια σύντομη και ταραχώδη ζωή που φωτίστηκε μερικώς, όποτε η καριέρα της έλαμπε, και σκοτείνιαζε, όποτε εκείνη άφηνε τα ναρκωτικά να κάνουν κουμάντο στο κορμί της.

Hξερε από μικρή πως ήθελε να πετύχει. Με μεγάλο θράσος εισέβαλε στο γραφείο ενός πρακτορείου μοντέλων και έτσι απλά, η Gia έκανε αισθητή την παρουσία της από τα 17 της χρόνια.

Αμέτρητα εξώφυλλα, δεκάδες συνεντεύξεις, εκατοντάδες συνεργασίες με όλα τα διάσημα ονόματα. H Gia δεν φοβόταν να γδuθεί, να δοκιμάσει τα πάντα, να πειραματιστεί με την εικόνα της, να δείξει πως της αρέσει ο εαυτός της και οι άλλοι, ήταν ένα απίστευτο εργαλείο για κάθε φωτογράφο. Ήταν είδωλο.

Ερωτεύτηκε με πάθος ένα άλλο μοντέλο, τη Linda, με την οποία είχαν ένα ταραχώδη έρωτα που κράτησε μέχρι που η Linda της ζήτησε να διαλέξει ανάμεσα σε εκείνη και τα ναρκωτικά. Για την Gia όμως η κατάσταση ήταν ήδη προχωρημένη. Οι ουσίες ήταν κομμάτι της ζωής της και δεν μπορούσε να κάνει πίσω. Όταν έχασε και άλλους δυο κοντινούς της ανθρώπους, η ζωή της πήρε την κάτω βόλτα σε όλα τα επίπεδα. 

Οι σχεδιαστές δεν την προτιμούσαν πλέον μιας και ήταν σχεδόν πάντα υπό την επήρρεια ουσιών

Οι φήμες για ναρκωτικά άρχισαν να οργιάζουν, και έτσι οι σχεδιαστές δεν την προτιμούσαν, μιας και εκτός του ότι πήγαινε στις φωτογραφήσεις υπό την επήρρεια ουσιών, είχε κακό όνομα στο χώρο. Ξόδεψε τα χρήματά της, δεν είχε πλέον άλλες δουλειές, και σύντομα έμεινε απένταρη.

Το 1983 την συνέλαβαν στο αεροδρόμιο για ναρκωτικά και έπειτα μπήκε σε πρόγραμμα αποτοξίνωσης. Αποφάσισε να εγκαταλείψει το modelling για να εργαστεί ως πωλήτρια αλλά σύντομα μπλέχτηκε στα δίχτυα της ποpνείας.

Ήταν όταν αρρώστησε με πνευμονία που οι γιατροί την ενημέρωσαν πως πάσχει από AIDS. Συνάντησε και αποχαιρέτισε τη Linda, τον μοναδικό άνθρωπο που ερωτεύτηκε πραγματικά και αφέθηκε στη μοίρα της.

Στις 18 Νοεμβρίου του 1986 σε ηλικία μόλις 26 ετών, πέθανε στο νοσοκομείο. Στην κηδεία της δεν πήγε κανείς από όσους γνώρισε στη δουλειά της. Ο μόνος άνθρωπος που στάθηκε δίπλα της, η μητέρα της, μέχρι την τελευταία της πνοή.