ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Καθώς οι μέρες μεγαλώνουν και η ζεστασιά της άνοιξης γεμίζει τον αέρα, είναι η τέλεια στιγμή για να ανανεώσετε τους χώρους σας!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ανοιξιάτικο declutter δεν είναι μόνο τακτοποίηση, είναι μια ευκαιρία να δημιουργήσετε μια αίσθηση ανανέωσης και ελαφρότητας στο σπίτι σας. Εδώ είναι μερικές φρέσκιες ιδέες που θα σας βοηθήσουν να αποφορτιστείτε και να αναζωογονήσετε τον χώρο σας αυτή την άνοιξη. H Khloe Kardashian είναι μανούλα σε αυτό και είναι διάσημη για τη σοβαρή της εμμονή να οργανώνει ό,τι κατέχει. Η σειρά της στο YouTube, KHLO-C-D, περιλαμβάνει όλες τις συμβουλές και τα μυστικά της για το συμμάζεμα των χώρων, από τη ντουλάπα της μέχρι την εκπληκτική κουζίνα της.

1. Ξεκινήστε δωμάτιο με δωμάτιο
Ξεκινήστε το ξεκούραστο ταξίδι σας εστιάζοντας σε ένα δωμάτιο τη φορά. Το να ξεκινήσετε από μικρό μπορεί να αποτρέψει την υπερβολή και να σας επιτρέψει να δείτε απτή πρόοδο γρήγορα. Επιλέξτε ένα δωμάτιο που αισθάνεστε διαχειρίσιμο - ένα υπνοδωμάτιο, μια κουζίνα ή ένα γραφείο στο σπίτι, για παράδειγμα - και δεσμευτείτε να το τελειώσετε εντελώς πριν προχωρήσετε στον επόμενο χώρο.

2. Αγκαλιάστε τη μέθοδο KonMari
Η μέθοδος KonMari της Marie Kondo υποστηρίζει τη διατήρηση μόνο αντικειμένων που προκαλούν χαρά. Καθώς εξετάζετε τα υπάρχοντά σας, αναρωτηθείτε εάν κάθε αντικείμενο σας φέρνει πραγματικά ευτυχία ή εξυπηρετεί έναν πρακτικό σκοπό. Αν όχι, ίσως είναι καιρός να το αφήσετε. Αυτή η προσέγγιση μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για ρούχα, βιβλία και συναισθηματικά αντικείμενα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

3. Δωρίστε ή πουλήστε ανεπιθύμητα αντικείμενα
Το Decluttering παρέχει την ευκαιρία να δωρίσετε ή να πουλήσετε αντικείμενα που δεν χρειάζεστε πλέον. Εκείνον τον διάδρομο που κάθεται και σας πιάνει χώρο... το μικρό πλυντήριο πιάτων που έχετε στην άκρη και όσα άλλα έχουν μείνει στο πατάρι. Ρούχα, βιβλία, παιχνίδια και οικιακά είδη σε καλή κατάσταση μπορούν να φύγουν άμεσα.

4. Δημιουργήστε λειτουργικές λύσεις αποθήκευσης
Επενδύστε σε λύσεις αποθήκευσης που όχι μόνο οργανώνουν τα υπάρχοντά σας αλλά και βελτιώνουν αισθητικά τον χώρο σας. Χρησιμοποιήστε καλάθια, κάδους και ράφια για να ταξινομήσετε τα αντικείμενα και να διατηρήσετε τις επιφάνειες καθαρές. Επιλέξτε πολυλειτουργικά έπιπλα όπως οθωμανούς αποθήκευσης ή τραπεζάκια σαλονιού με κρυφές θήκες.

6. Ανανεώστε τη διακόσμηση σας
Μόλις ξεφορτωθείτε, αδράξτε την ευκαιρία για να ανανεώσετε τη διακόσμησή σας. Αναδιατάξτε τα έπιπλα για καλύτερη ροή, προσθέστε μια νέα στρώση χρώματος ή εισάγετε νέες πινελιές όπως μαξιλάρια, χαλιά ή έργα τέχνης. Μερικές απλές αλλαγές μπορούν να δώσουν νέα πνοή στο χώρο σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Style
6 / position1: 548 / position2: 1428
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb