SKIN CARE

Ποια η διαφορά μεταξύ λοσιόν σώματος και ελαίων σώματος

Τα χρειαζόμαστε πραγματικά;
Από το NEWSROOM
Ποια η διαφορά μεταξύ λοσιόν σώματος και ελαίων σώματος
collage

Αν δεν το ξέρετε ακόμη, η περιποίηση σώματος είναι η νέα περιποίηση δέρματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιθανότατα έχετε παρατηρήσει μια αύξηση σε νέες λοσιόν σώματος και έλαια σώματος που ισχυρίζονται ότι ενυδατώνουν, καθαρίζουν ή φωτίζουν το δέρμα. Αλλά… τα χρειαζόμαστε πραγματικά; Και πρέπει να χρησιμοποιήσουμε και τα δύο; Τότε ποιο πάει πρώτο;

Η δερματολόγος Christie Kidd, PA-C, η οποία έχει εργαστεί με σταρς όπως η Kendall Jenner και η Hailey Bieber, εξηγεί αναλυτικότερα τα δύο πιο δημοφιλή προϊόντα περιποίησης σώματος.

Λοσιόν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η λοσιόν τείνει να είναι πιο ελαφριά, να απλώνεται πιο εύκολα και να είναι πιο αποτελεσματική στη διείσδυση στο δέρμα για βαθιά ενυδάτωση», λέει η Δρ. Kidd. «Τυπικά παρασκευάζονται με συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ και με την ελαφρύτερη υφή τους, μπορούν πραγματικά να καταπραΰνουν το ξηρό, σκασμένο δέρμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο νιώθετε εξαιρετικά απαλή μετά την εφαρμογή λοσιόν.»

Έλαια: 

«Τα λάδια είναι πιο βαριά και αυτό μπορεί να μην αρέσει σε όσους τους αρέσει η πιο ανάλαφρη αίσθηση», εξηγεί. «Το λάδι δρα σαν φράγμα στο εξωτερικό στρώμα του δέρματος, κλειδώνοντας την υγρασία. Το λάδι μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο όταν εφαρμόζεται πάνω από λοσιόν ή αναμιγνύεται με λοσιόν.» H εφαρμογή ενός μόνο λαδιού σε πολύ ξηρό δέρμα θα σας δώσει μόνο «λίγη ενυδάτωση», καθώς δυσκολεύεται να διεισδύσει στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος.

H Kidd συνιστά την εφαρμογή μιας ελαφριάς λοσιόν «ακριβώς μετά το μπάνιο/ντους όταν το δέρμα είναι ακόμα υγρό για μέγιστη απορρόφηση». Για ακόμα περισσότερη ενυδάτωση, μπορείτε να "κλειδώσετε" την υγρασία με λάδι σώματος. Εάν αισθάνεστε ακόμη "τράβηγμα" ή νιώθετε αφυδατωμένη, μπορείτε να αναμίξετε τα δύο μαζί και στη συνέχεια να εφαρμόσετε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
6 / position1: 249 / position2: 467
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb