WELLNESS

Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν ξεκινάς μια νέα δίαιτα;

Τι πρέπει να γνωρίζεις
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν ξεκινάς μια νέα δίαιτα;
@eats2know

Μπορεί να έχει τύχει σε μια φάση της ζωής σου (ή και περισσότερες) να ξεκινήσεις κάποια δίαιτα. Ξέρεις τι θα συμβεί στο σώμα σου;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπάρχουν πολλές δίαιτες που μπορείς να βρεις ακόμα και διαβάζοντας στο internet. Οι τάσεις είναι πολλές, όπως η διαλειμματική νηστεία, keto diet  και πολλές άλλες. Ωστόσο, για κάτι τόσο σοβαρό, θα πρέπει πάντα να ρωτάς πρώτα απ’ όλα να ρωτάς τον διατροφολόγο σου. Για όποιον λόγο κι αν κάνεις δίαιτα, θα πρέπει να το κάνεις με το σωστό τρόπο.

Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν ξεκινάς δίαιτα

Τα οφέλη της δίαταιας, μπορεί να μην τα δεις αμέσως. Χρειάζεται χρόνος και επιμονή. Τι μπορεί να συμβεί στο σώμα σου όταν αλλάξεις διατροφικές συνήθειες; Πόσος χρόνος χρειάζεται για να δεις αποτελέσματα; Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που φαίνονται άμεσα. Σύμφωνα με τον παθολόγο Terry Wahls, οι υγιεινές τροφές μπορούν να αρχίσουν να επιδιορθώνουν το έντερό μας μέσα σε μόλις 20 λεπτά και να αντικαταστήσουν τους πυροδοτητές φλεγμονής (όπως είναι η ζάχαρη και οι απλοί υδατάνθρακες) με τους μη φλεγμονώδεις (όπως τα λαχανικά και τα δημητριακά ολικής άλεσης). Επιπλέον, μπορούν να βελτιώσουν τη λειτουργία του εγκεφάλου μέσα σε λίγες ώρες.

Ωστόσο, μπορεί να χρειαστεί ακόμα χρόνος για να μεταμορφωθεί πραγματικά το σώμα σου. Αυτό μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη διατροφή και τους στόχους που έχουμε θέσει. Για παράδειγμα, μια μελέτη του 2011 που δημοσιεύτηκε στο Diabetologia έδειξε ότι ο διαβήτης τύπου 2 θα μπορούσε να αντιστραφεί εντός οκτώ εβδομάδων από την υιοθέτηση μιας δίαιτας χαμηλών θερμίδων. Για δίαιτες που βοηθούν την καρδιά, το WebMD σημειώνει ότι μπορεί να χρειαστούν από τρεις εβδομάδες έως τρεις μήνες για να φανούν αποτελέσματα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tayo | Low Carb Africa (@lowcarbafrica)

Όσον αφορά στην απώλεια βάρους, κανένα σώμα δεν είναι ίδιο και δεν είναι όλες οι δίαιτες ασφαλείς. Ο εμπειρικός κανόνας, σύμφωνα με την Cleveland Clinic, είναι να καταναλώνεις λιγότερες θερμίδες. Στη συνέχεια, το σύστημά σας θα χρησιμοποιήσει το αποθηκευμένο λίπος για καύσιμο.

Μια νέα, πιο υγιεινή διατροφή, όπως είπαμε μπορεί να ενισχύσει το έντερο, τη δύναμη του εγκεφάλου, την υγεία της καρδιάς και άλλες σωματικές λειτουργίες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα νιώσεις καλύτερα αμέσως. 

Από την άλλη, μια εξαιρετικά περιοριστική δίαιτα που στερεί από τον οργανισμό βασικά θρεπτικά συστατικά ή που πυροδοτεί τη γρήγορη απώλεια βάρους μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες συνέπειες. Εάν το σώμα αντιδρά με κράμπες, πόνους, ζαλάδες, προβλήματα με το έντερο, ξηροστομία ή απώλεια μαλλιών, τότε πρέπει να το πάρεις ως σημάδι ότι η διατροφή σου είναι πολύ περιοριστική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb