E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πάμε Θέατρο; Οι παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσεις με τίποτα

Για θεατρόφιλους και όχι μόνο... αυτές οι παραστάσεις αξίζουν!

Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ Δημοσίευση 24/11/2022 | 00:39

Πάμε Θέατρο; Οι παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσεις με τίποτα
Photo by Erik Mclean on Unsplash

Αυτή την εποχή το θέατρο έχει την τιμητική του κι εμείς σου προτείνουμε τις καλύτερες παραστάσεις να παρακολουθήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!

ΑΘΗΝΑ

'Αθώος ή Ένοχος' στο Θέατρο Eliart

ELIART: Έρχεται το Αθώος ή ένοχος σε απόδοση Κώστα Σπυρόπουλου

Το δυνατό δικαστικό δράμα του Βρετανού θεατρικού συγγραφέα Jeffrey Archer, που ξεσήκωσε με την πλοκή του το θεατρικό Λονδίνο, ανεβαίνει από την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Eliart. Μια ανατρεπτική παράσταση που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών, οι οποίοι καλούνται για δύο ώρες, να γίνουν ένορκοι στη δίκη και να αθωώσουν ή να καταδικάσουν τον κατηγορούμενο, βγάζοντας την τελική απόφαση.

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου: Ένας διακεκριμένος γιατρός κατηγορείται ότι δολοφόνησε την γυναίκα του για να κληρονομήσει την περιουσία της. Ο καλύτερος του φίλος, γνωστός ποινικολόγος αναλαμβάνει την υπεράσπιση του. Μια γιατρός ισχυρίζεται ότι είχαν ερωτική σχέση και πως το βράδυ του φόνου ήταν μαζί. Τα στοιχεία της ενοχής είναι εξίσου ισχυρά με τα στοιχεία της αθωότητάς του. Και οι θεατές καλούνται να γίνουν ένορκοι. Το κοινό πρέπει να αποφασίσει... Ο Δρ. Σέργουντ δολοφόνησε τη γυναίκα του; Η Τζένιφερ Μίτσελ ήταν ερωμένη του; Ποιο άλλοθι του να πιστέψεις; Ένα ανατρεπτικό φινάλε ανάλογα με την ετυμηγορία των θεατών.

Αίας στο Θέατρο Αλκυονίς

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη με τον Μιχάλη Σαράντη και τον Απόστολο Χαντζαρά που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς, επιστρέφει στο Θέατρο Αλκυονίς. Ο Μιχαλης Σαράντης ερμηνεύει συγκλονιστικά και τους εννιά ρόλους της τραγωδίας, ενώ ο  Απόστολος Χαντζαράς συνομιλεί μαζί του ζωγραφίζοντας, μπροστά στα μάτια των θεατών. Ο ΑΙΑΣ, ο μεγαλύτερος πολεμιστής στο στρατόπεδο των Ελλήνων, δικαιούται τα όπλα του Αχιλλέα μετά το θάνατο του. Όταν αυτά με δολοπλοκία καταλήγουν στον Οδυσσέα, αποφασίζει να εκδικηθεί. Γίνεται όμως έρμαιο της θεάς Αθηνάς και περίγελος του στρατεύματος των Αργείων. Ατιμασμένος και απεγνωσμένος, αυτοκτονεί. Τη μετάφραση έχει κάνει ο ποιητής Νίκος A. Παναγιωτόπουλος.

Η τρελή του Σαγιό στο Θέατρο Παλλάς

Η «Τρελής του Σαγιό με Μουτσινά και Κωνσταντινίδου στο Θέατρο Παλλάς | in.gr

Το εμβληματικό θεατρικό έργο του Ζαν Ζιρωντού, ενός από τους σπουδαιότερους Γάλλους δραματουργούς του Μεσοπολέμου, θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Παλλάς, από τον Δεκέμβριο του 2022, σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο, της «Τρελής» του Σαγιό -κατά κόσμον Ωρελί- αναλαμβάνει η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, που, θα ενσαρκώσει τον αγώνα μιας εκκεντρικής Παριζιάνας, ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας που επηρεάζει τη ζωή μας. Μαζί της ο Νίκος Μουτσινάς στον ρόλο του Ρακοσυλλέκτη, ενός δαιμόνιου θεατρίνου του δρόμου και η Αθηνά Οικονομάκου, στο ρόλο της γλυκιάς και ευαίσθητης Ίρμας, μιας Παριζιάνας πόρνης με αγνή ψυχή, σα μικρού παιδιού. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ο Γιάννης Σιαμσιάρης, ο Κώστας Καζάκας, η Χριστίνα Τσάφου, η Στέλλα Γκίκα, ο Στάθης Μαντζώρος, ο Πρόδρομος Τοσουνίδης, ο Ευθύμης Γεωργόπουλος, ο Μάκης Πατέλης και επτά ακόμα ηθοποιοί. Η Ωρελί, η ιδιοφυής «τρελή» από την περιοχή Σαγιό στο γαλλικό Τροκαντερό, είναι μια ανεπιτήδευτη, ιδεαλίστρια που βλέπει τον κόσμο όμορφο και χαρούμενο. Όταν μαθαίνει το σχέδιο μιας ομάδας διεφθαρμένων εταιρικών στελεχών και κυνικών επιχειρηματιών, που σχεδιάζουν να σκάψουν το Παρίσι για να βρουν το πετρέλαιο που πιστεύουν ότι βρίσκεται κάτω από τους δρόμους του, κινητοποιεί όλους τους φίλους της, που, όπως κι εκείνη, αντιστέκονται στην εξουσία του χρήματος, και στήνει μια παγίδα στους εχθρούς της, μέσα στην οποία τους οδηγεί και τους καταστρέφει, καθώς αυτοί είναι τυφλωμένοι από την απληστία τους. «Τι θα προτιμούσατε να έχετε στην αυλή σας: μια αμυγδαλιά ή μια πετρελαιοπηγή;»

Οικόπεδα με Θέα στο Θέατρο Άνεσις

ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΜΕ ΘΕΑ | Εισιτήρια online! | Viva.gr

Η Happy Productions παρουσιάζει στο Θέατρο Άνεσις, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη, το βραβευμένο με Pulitzer αριστούργημα του David Mamet «ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΜΕ ΘΕΑ» (Glengarry Glen Ross), με ένα θίασο σπουδαίων ηθοποιών, σε μετάφραση Αντώνη Γαλέου και πρωτότυπη μουσική Γιάννη Μαθέ. Το έργο, διαδραματίζεται κατά τις τελευταίες μέρες ενός διαγωνισμού, που έχει επιβληθεί από τα κεντρικά γραφεία ενός κτηματομεσιτικού γραφείου μιας μικρής αμερικανικής πόλης. Οι τέσσερις απελπισμένοι μεσίτες του γραφείου διαγωνίζονται ποιος θα κλείσει τις περισσότερες πωλήσεις. Ο πρώτος νικητής θα κερδίσει ένα πολυτελές αυτοκίνητο, ο δεύτερος ένα σετ μαχαίρια ενώ ο τρίτος και ο τέταρτος θα απολυθούν! Οι ήρωες αυτού του ρεαλιστικού, σκληρού και δηκτικού έργου, που είναι συγχρόνως σπαρακτικό και αστείο, κυνηγούν το δικό τους «αμερικανικό όνειρο»! Ανταγωνίζονται μεταξύ τους χωρίς ηθικούς φραγμούς, όλοι εναντίον όλων! Θα κάνουν τα πάντα, νόμιμα ή μη, για να πουλήσουν τα περισσότερα ακίνητα, με μότο τη φράση «Πάση θυσία να κλείσει η συμφωνία», υπακούοντας στη φιλοσοφία τού «πουλάω άρα υπάρχω» Ο ανταγωνισμός έχει φθάσει στο αποκορύφωμά του και δεν αφήνει κανένα περιθώριο για ανθρωπιά και έλεος! Το θεατρικό έργο του David Mamet διασκευάστηκε από τον ίδιο για τον κινηματογράφο το 1992, απαρτιζόμενο από ένα cast διάσημων  ηθοποιών (Al Pacino, Alex Baldwin, Jack Lemmon, Ed Harris, Kevin Spacey).  Η ταινία σημείωσε παγκόσμια επιτυχία, απέσπασε δεκάδες βραβεία και διακρίσεις χαρίζοντας στον Al Pacino μια υποψηφιότητα για Oscar Β` Ανδρικού Ρόλου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Στου Μποχώρη» στο Θέατρο Αμαλία

Στου Μποχώρη

Το θεατρικό έργο «Στου Μποχώρη» παρουσιάζει στο Θέατρο Αμαλία, από την Παρασκευή 25 έως και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022, η Βάνα Πεφάνη. Μία συγκινητική παράσταση στην οποία πρωταγωνιστούν ο Κώστας Αρζόγλου, η Πέμυ Ζούνη και ο Βασίλης Ευταξόπουλος, με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής και τιμά τη Σμύρνη της μνήμης και της καρδιάς μας.

Τέλος του 1923, αρχές του 1924. Ένας ηλικιωμένος άντρας, ο Αναστάσης, με δανεικά και τις λίγες οικονομίες του, στήνει ένα ταβερνάκι με μουσική στον Πειραιά. Το ονομάζει «Στου Μποχώρη», από το γνωστό τραγούδι της εποχής. Έφυγε από τη Σμύρνη, μαζί με την κόρη του Ρηνιώ –που έχασε τον άντρα της κάτω από άσχημες συνθήκες- και είναι μορφωμένη και πολύ καλή τραγουδίστρια και τον παιδικό φίλο της Ρηνιώς τον Φώτη. Το έργο διατρέχει το χρονικό διάστημα από τις τελευταίες μέρες πριν από την καταστροφή έως το πρώτο χρονικό διάστημα της προσφυγιάς και βασίζεται σε ιστορικά στοιχεία και συγκλονιστικές μαρτυρίες ανθρώπων που βίωσαν αυτή την ξεχωριστή εμπειρία. Μέσα από την μνήμη της Ρηνιώς περνάνε όλα τα σημαντικά γεγονότα από το 1890 έως το 1924.

«Όποιος Θέλει να Χωρίσει…να Σηκώσει το Χέρι του!» στο Βασιλικό Θέατρο

Όποιος Θέλει να Χωρίσει…να Σηκώσει το Χέρι του!

Το ΚΘΒΕ παρουσιάζει το πρώτο θεατρικό έργο του Γιώργου Καπουτζίδη με τίτλο «Όποιος Θέλει να Χωρίσει…να Σηκώσει το Χέρι του!» σε ανανεωμένη εκδοχή, στη Θεσσαλονίκη, στο Βασιλικό Θέατρο από το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022, σε σκηνοθεσία του ίδιου. Η μεγάλη θεατρική επιτυχία του Γιώργου Καπουτζίδη που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στις Αθηναϊκές σκηνές αλλά και online κερδίζοντας την προτίμηση του κοινού αλλά και των κριτικών, έρχεται να κερδίσει και το θεατρόφιλο κοινό της Θεσσαλονίκης. 

Η υπόθεση του έργου, είναι μία μοντέρνα κωμωδία με τη βοήθεια της οποίας θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε το αύριο… που μας ξημερώνει. Μια κωμωδία για τις ανθρώπινες σχέσεις που αναδεικνύει μοναδικά τους προβληματισμούς και τα κοινωνικά ζητήματα, που ο Γιώργος Καπουτζίδης ξέρει να θίγει τόσο εύστοχα. Ένας ανομολόγητος έρωτας που κρατάει είκοσι χρόνια. Ένας γάμος που διαλύεται από μία απιστία. Κι ένας άλλος που αναβάλλεται επ’ αόριστον, αλλά κανείς δεν τολμά να το πει στον γαμπρό. Ένας πρώην, ένας νυν, αναρίθμητα ραντεβού μέσω ίντερνετ, κι ένα σπίτι που όσο περνά η ώρα… πλημμυρίζει. Κυριολεκτικά. Και πριν βουλιάξουν οριστικά θα πρέπει να πούνε την αλήθεια. Όλοι σε όλους…

«Κάποιος να με Προσέχει» στο Θέατρο Αυλαία

Κάποιος να με Προσέχει

Το θέατρο Αυλαία φιλοξενεί σε Πανελλήνια πρώτη, το θεατρικό έργο «Κάποιος να με Προσέχει» του Frank McGuinness, το οποίο κάνει πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022. Το έργο μετέφρασε και σκηνοθετεί, η Αθανασία Καραγιαννοπούλου.

Η ιστορία μιλά για τον φόβο και την ταυτότητα, διαλύει τα σύνορα των φύλων και περιγράφει προσεχτικά το τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος και πώς μπορείς να επιβιώσεις μέσα από μια αδιανόητα τραυματική ταλαιπωρία. Το Κάποιος να με προσέχει διαδραματίζεται στο Λίβανο, την εποχή που τρομοκράτες και επαναστατικές ομάδες έκαναν τυχαίες και αιφνίδιες απαγωγές.

Η Βίλα (Ο Δρόμος που δεν Πήραν) στο Θέατρο Metropolitan

Η Βίλα (Ο Δρόμος που δεν Πήραν) του Guillermo Calderon

Με δύο ακόμη παραστάσεις συνεχίζει στη σκηνή του Θεάτρου Metropolitan στη Θεσσαλονίκη, η παράσταση Η Βίλα (Ο Δρόμος που δεν Πήραν) του Guillermo Calderon, το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022. Σκηνοθετεί η Λητώ Τριανταφυλλίδου και πρωταγωνιστούν οι Νατάσσα Εξηνταβελώνη, Λίλα Μπακλέση και η Αγγελική Πασπαλιάρη.

Τρεις γυναίκες που τις λένε “Αλεχάνδρα” συναντιούνται σε ένα δωμάτιο, επιφορτισμένες με το καθήκον να αποφασίσουν το μέλλον της Βίλας Γκριμάλντι, ενός υπαρκτού χώρου βασανιστηρίων και δολοφονιών της Χιλής κατά την δικτατορία του Αουγκούστο Πινοσέτ (1973-1990). Με χιούμορ και δραματική μαεστρία, ο Χιλιανός συγγραφέας Guillermo Calderón, δημιουργεί τρεις σύγχρονους χαρακτήρες που ανυποψίαστοι μπαίνουν σε ένα παιχνίδι ανάκτησης της προσωπικής τους ιστορίας. Θα πρέπει η Βίλα να γίνει ένα μνημείο για τις κτηνωδίες που συνέβησαν εκεί; Να παραμείνει ένα ερείπιο, να ξεχαστεί; Να γίνει χώρος τέχνης; Κάθε μια επιλογή εκφράζει μια διαφορετική σχέση με την Ιστορία, αλλά και μια διαφορετική ανάγκη των θυμάτων της. Πως θυμόμαστε την Iστορία; Πως διαχειριζόμαστε ένα τραύμα; Κι όταν η Iστορία είναι το τραύμα;

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανακοίνωση προβολών Horrorant Film Festival 2024!

Σινεμά 25.04.2024
ΕΛΙΖΕαπό 18/04 έως 28/047

Πού θα φας πεντανόστιμα νηστίσιμα γλυκά στη Θεσσαλονίκη

Eat + Drink Προχτές
Υπάρχουν επιλογές για κεράσματα την περίοδο της Σαρακοστής κι όχι μόνο

Τα πιο νόστιμα vegan σουβλάκια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink 19.04.2024
Είτε είσαι vegan, είτε όχι, αυτά τα σουβλάκια πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις!

Τα 5+1 πιο ινσταγκραμικά καφέ της Αθήνας

Eat + Drink 17.04.2024
Ό,τι πρέπει για να βγάλεις τέλειες φωτογραφίες για το Instagram στην παραμυθένια τους διακόσμηση!

Μικροσκοπικά ουζερί για θαλασσινά στη Θεσσαλονίκη

Eat + Drink 16.04.2024
Ζέστη, ήλιος και διάθεση για εξόδους!

7 εναλλακτικά εστιατόρια για ένα ρομαντικό ραντεβού

Eat + Drink 12.04.2024
Επειδή δεν είναι εύκολο να βρεις το τέλειο μέρος για ραντεβού, σου βρήκαμε εμείς τα καλύτερα!

Η γειτονιά της Αθήνας που αποθεώνουν τα ξένα περιοδικά

Urban 11.04.2024
Συνδυάζει αβίαστα τη διαχρονική κομψότητα με τη σύγχρονη αίσθηση

4 εστιατόρια για να απολαύσεις τη λιακάδα στην ανοιξιάτικη Αθήνα

Eat + Drink 10.04.2024
Βάλτα οπωσδήποτε στη λίστα σου!

#JobDay Δήμων Ωραιοκάστρου ‑ Δέλτα

Urban 09.04.2024
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ17/04

5 μαγαζιά σε στοές της Αθήνας που αξίζει να επισκεφτείς

Eat + Drink 05.04.2024
Βάλε αυτά τα μαγαζιά οπωσδήποτε στη λίστα σου!