ENTERTAINMENT

5 μέρη για road trip με τις κολλητές σου

Το φθινόπωρο είναι η κατάλληλη ευκαιρία για εκδρομές!
Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ
5 μέρη για road trip με τις κολλητές σου
Photo by Jason Blackeye on Unsplash

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή η περίοδος είναι η καλύτερη για κοντινές αποδράσεις με τις φίλες σου το Σαββατοκύριακο!

Εάν ήδη σε έχει πιάσει η ρουτίνα της καθημερινότητας μετά τις διακοπές και θέλεις να ξεφύγεις και να αισθανθείς κοντά στη φύση, τα Σαββατοκύριακα και οι αργίες που πλησιάζουν, είναι οι κατάλληλες ευκαιρίες για να "κλεψεις" λίγο χρόνο με τις κολλητές σου και να πάτε εκδρομή με το αυτοκίνητο σε όμορφα μέρη της Ελλάδας -τα οποία είναι πολλά!

Εμείς διαλέξαμε 5 μέρη ιδανικά για roadtrip με φίλες. Εσείς αποφασίζετε ποιο θα προτιμήσετε!

Γιάννενα

Η γραφική πόλη της Ηπείρου είναι αρκετά μικρή για να τη γυρίσεις και αρκετά μεγάλη για να μη τη βαρεθείς. Μπορείτε να κάνετε βόλτες στα σοκάκια της παλιάς πόλης και στη λίμνη, να επισκεφτείτε το νησάκι της κυρά-Φροσήνης, να ανεβείτε στο κάστρο για να δείτε τη θέα. Μπορείτε να μείνετε ένα βράδυ στα Γιάννενα ή να κοιμηθείτε στο Μέτσοβο και να γυρίσετε το χωριό την επόμενη μέρα, καθώς και να φάτε εξαιρετικά εκεί. Μη ξεχάσετε να προμηθευτείτε τυρί φεύγοντας κι αν ο χρόνος σας παίρνει να πάτε μέχρι τις πηγές του ποταμού Αώου που βρίσκεται περίπου 8χλμ μακριά!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βόλος - Πήλιο

Ο Βόλος είναι γνωστός για τα όμορφα τσιπουράδικα που διαθέτει και αρκετά όμορφος και ευχάριστος για να τον περπατήσεις. Το όρος του Πηλίου βρίσκεται κυριολεκτικά μιαν ανάσα από την πόλη, οπότε μπορείτε να μείνετε σε κάποιο από τα χωριά του Πηλίου ή να μείνετε στο Βόλο και να επισκέπτεστε καθημερινά κάποια από τα πάμπολλα και πανέμορφα χωριουδάκια που στολίζουν το βουνό. Τα πιο γραφικά: Μηλιές, Μακρινίτσα, Τσαγκαράδα, Πορταριά, Βυζίτσα, Ζαγορά και άλλα πολλά και υπέροχα!

Τρίκαλα - Καλαμπάκα - Μετέωρα

Τα Τρίκαλα θεωρείται η πιο ευρωπαϊκή πόλη της Ελλάδας κι όχι άδικα, αφού όλα λειτουργούν ομαλά και ωραία. Είναι μια όμορφη πόλη, με καλό φαγητό, την οποία τη διαπερνά ο Ληθαίος ποταμός. Η Καλαμπάκα βρίσκεται πολύ κοντά στα Τρίκαλα και είναι εξίσου όμορφη, αν και μικρότερη σε μέγεθος. Αν κάτι, όμως, αξίζει πραγματικά στην Καλαμπάκα, είναι η συγκλονιστική θέα στα Μετέωρα, που κόβει την ανάσα. Μπορείτε να επισκεφτείτε τα μοναστήρια των Μετεώρων και να αισθανθείτε για λίγο ηρωίδες στην ταινία του James Bond, Για τα Μάτια σου μόνο.

Μάνη

Η Μάνη είναι ίσως από τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας, με άγρια ομορφιά και εναλλαγές βουνό-θάλασσα. Είναι υπέροχη το καλοκαίρι, αλλά κι αυτή την εποχή μπορείτε να γυρίσετε τα χωριά της κι αν είστε αρκετά θαρραλέες να βουτήξετε και στα νερά που είναι τρομερά σε αυτές τις περιοχές, ενώ έχει πολλά μέρη για να φας καλό φαγητό. Περιοχές που πρέπει να γυρίσετε είναι: Αρεόπολη, Γύθειο, Γερολιμένας, Πόρτο Κάγιο, Νυφί, Σκουτάρι, κ.α.

Ναύπακτος - Γαλαξίδι

Η Ναύπακτος είναι ένας αγαπημένος προορισμός για όλο το χρόνο, καθώς εκτός από παραλιακή πόλη έχει και ιστορικό ενδιαφέρον, λόγω του βενετσιάνικου κάστρου και των ιδιαίτερων κτισμάτων της. Επιπλέον, είναι μια ευκαιρία για να περάσετε τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου εάν δεν την έχετε ήδη επισκεφτεί. Το Γαλαξίδι βρίσκεται στον κορινθιακό κόλπο και είναι ένα πραγματικό κόσμημα με όμορφα αρχοντικά βαμμένα σε απαλά χρώματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
9 / position1: 445 / position2: 1340
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb